Hogy lehet elkapni a férgességet a kutyáktól?
Ha úgy tudom, hogy nem férges a kutyám (semmi ilyen panasza, tünete nincs), akkor is lehet férges?
Nagyon szeretem sokat játszok vele és meg is szoktam puszilgatni, de akkor igazából nem ajánlott simogatni és megpuszilni sem?
Havonta egyszer szoktam fürdetni és nem adok neki nyers húst.
Mennyire valószínű, hogy férges egy kutya ha nincs tünet? Nagytestű kutya egyébként, ha ez számít.
3 havonta ajanlott fereghajto tablettat adni.
Furdetessel nem megelozheto a fergesseg, mivel az emesztorendszerben van.
Nyers hussal sem valoszinubb, hogy elkapja mint egy sima seta soran, vagy az udvaron szaglaszik, belenyal egy kobormacska urulekebe, es mar meg is fertozodott.
Kutyazas utan kez es arcmosas.
Szóval sosem tudhatom, hogy férges e vagy nem, mert ha le viszem sétálni lehet elkapja valahonnan és hiába adok neki féreghajtót 3 havonta, akkor sem ajánlott puszilgatni és simogatni szinte soha?
Én nem úgy kutyázok, hogy játszok vele egy kicsit és otthagyom. Egésznap, ha itthon vagyok mellettem van nem tudok folyton kezet és arcot mosni, meg néha velem is alszik.
Nem a száját szoktam megpuszilni hanem mondjuk a feje tetejét.. Azt hittem egyértelmű.
Köszönöm a válaszokat.
A féreghajtó véd is a férgesség ellen. Ha rendszeresen kap féreghajtót a kutya, nem lesz sosem fertőzött.
De nem 3 havonta kell adni, hanem havonta, és olyat, amelyik szívféreg ellen is véd.
Havonta next guard spectra
Drontal plus 2-3 hsvonta.
Fokhagyma 2-3 naponta a levesben fove.
Puszilgatas napi 100x. Szajon.
Megnyalja a szam napi 10x
Nyershuson el.
Egyutt alszunk. Olelgetem,puszilgatom.
Szoktam fokit ,csilit ,feketeborsot tenni a kajamba naponta.
Nem vagyunk fergesek.
Minden alkalommal felszedem zacsiba a kakijat es elotte jol megnezem,h van-e fereg benne ,myen az allaga ,szinarnyata. Ez visszajelzest ad,milyen az etkezese.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!