Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tartsam távol a szúnyog...

Hogyan tartsam távol a szúnyogokat a kutyáktól?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mostanában k*rva sok szúnyog van és a kutyákat is zavarja.

Vettem nekik Advantixot de kétlem hogy ennyi szúnyog ellen érne bármit is.

Kinti kutyák és van egy kis helyiségük ahol este aludnak és oda is be mennek a szúnyogok.

Vegyek nekik valami spray-t amivel estére befujom őket vagy rakjak oda valami növényt ami elriasztja őket?

Eddig a szívféreg elkerülte őket de ugye minden nyáron egyre tovább terjed és valszeg ide is elfog érkezni Borsod megyébe.

Válaszokat előre is köszönöm!

#kutya #szúnyog #szívféreg #Szúnyog elriasztása
2020. júl. 6. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:
95%

Vannak repellens hatású készítmények (az advantix is az), nekünk scalibor nyakörv volt, de beallergizált rá, mikor rajta volt a nyakörv akkor is volt egykét szúnyog, ami megkörnyékezte, de igazán most látom a hatását, amióta tablettára váltottunk, azóta sokkal durvább, szóval szerintem az advantix is ér valamennyit, de ekkora inváziót az se tud teljesen kivédeni. Lehet kapni kifejezetten kutyáknak is szúnyog elleni spary-eket is, de ezt spot on mellé csak állatorvos megkérdezése után fújnám rá, nem lehet tudni, hogy a két szer hogyan hat együttesen, nem okoz-e bőrirritációt vagy esetleg rosszabbat.

Szerintem a legjobb amit tehetsz, ha a saját helyükre raktok nekik szúnyoghálót vagy a közelébe elektromos szúnyogriasztó lámpát, ha a kutyák nem félnek tőle és tudjátok biztonságos helyre rakni, ahol ők nem érik el, mert igazából nekem az a tapasztalatom, hogy nincs az a csepp vagy nyakörv, ami százszázalékosan véd (bár mondom, nálunk a scalibor elég jól teljesített, ahhoz képest, amilyen most nélküle).

Szívféreg meg már az egész országban van, szerintem érdemes lenne ellene védekezni milprazon/milbemax tablettával (előtte azért biztos, ami biztos kell egy szívféreg szűrés is), ami még csak helyenként van, főleg csak délen, az a lepkeszúnyog, ami szintén halálos lehet a kutyákra, igaz az advantix és sok más készítmény az ellen is véd, de azoknak is "csak" repellens hatása van, ami mondom, az én tapasztalatom szerint sosem tökéletes.

2020. júl. 6. 21:46
 2/6 A kérdező kommentje:

Elektromos szunyogriasztót tavaly probáltuk és nem volt hatékony. Mivel világitott a távolabbról és jöttek de elég sokuk nem ment bele.

Szunyoghálót nem lehetséges megoldani mert ahol vannak az egy kis szoba szerűség ami öszeköti a kijáratot a házunkból az udvarral. És csak egy ajtó van ott ami mindig nyitva van mert a kutyák vacka felé beköltözött a fecske és ott vannak fiókái.

2020. júl. 6. 22:47
 3/6 anonim ***** válasza:
59%

Szivfereg ellen nextguard spectra!!

Meg pluszban kendd at a kutyat citromos vizzel. 2,5 dl viz es egy citrom leve. Ez kb egy hetig riasztja a szunyogokat,amig nem megy vizbe a kutya.

2020. júl. 7. 11:52
 4/6 teddyKoler válasza:
azt, hogy soha egyszer se csípje meg szúnyog a kutyádat, nem tudod megoldani, max akkor, ha egy szobába bezárod egész nyárra. A fertőzött szúnyog csípésének KÖVETKEZMÉNYEITŐL kell védeni a kutyát, különböző spot-on vagy tablettás szerekkel. EZekről az aállatorvossal konzultálj. Szúnyogháló, meg elektromos kütyük, meg citromos vízzel lemosás...ugyan már :D
2020. júl. 9. 14:57
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Next guardot etetek a kutyammal!! A szunyogokellen is ved. Marmint a szivfereg ellen. De csipnek.

Igy jon a citromos viz. Nejem is es masnak is bevalik.

2020. júl. 10. 23:40
 6/6 A kérdező kommentje:

Szívféreg teszt muszáj ahhoz hogy tablettát használjak rajtuk? Már mint azt nem tehetem hogy szimplán csak beszélek az orvossal hogy adjon egy dobozzal?

Ha lenne bennük szívféreg azt abból a szempontból észrevenném hogy akkor köhögne állandóan és fáradékony lenne. De az én kutyámat nem nagyon hallottam még köhögni és szinte mindig menne valamit csinálni a pihenés/alvás helyett.

2020. júl. 15. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!