Hogyan tartsam távol a szúnyogokat a kutyáktól?
Sziasztok!
Mostanában k*rva sok szúnyog van és a kutyákat is zavarja.
Vettem nekik Advantixot de kétlem hogy ennyi szúnyog ellen érne bármit is.
Kinti kutyák és van egy kis helyiségük ahol este aludnak és oda is be mennek a szúnyogok.
Vegyek nekik valami spray-t amivel estére befujom őket vagy rakjak oda valami növényt ami elriasztja őket?
Eddig a szívféreg elkerülte őket de ugye minden nyáron egyre tovább terjed és valszeg ide is elfog érkezni Borsod megyébe.
Válaszokat előre is köszönöm!
Vannak repellens hatású készítmények (az advantix is az), nekünk scalibor nyakörv volt, de beallergizált rá, mikor rajta volt a nyakörv akkor is volt egykét szúnyog, ami megkörnyékezte, de igazán most látom a hatását, amióta tablettára váltottunk, azóta sokkal durvább, szóval szerintem az advantix is ér valamennyit, de ekkora inváziót az se tud teljesen kivédeni. Lehet kapni kifejezetten kutyáknak is szúnyog elleni spary-eket is, de ezt spot on mellé csak állatorvos megkérdezése után fújnám rá, nem lehet tudni, hogy a két szer hogyan hat együttesen, nem okoz-e bőrirritációt vagy esetleg rosszabbat.
Szerintem a legjobb amit tehetsz, ha a saját helyükre raktok nekik szúnyoghálót vagy a közelébe elektromos szúnyogriasztó lámpát, ha a kutyák nem félnek tőle és tudjátok biztonságos helyre rakni, ahol ők nem érik el, mert igazából nekem az a tapasztalatom, hogy nincs az a csepp vagy nyakörv, ami százszázalékosan véd (bár mondom, nálunk a scalibor elég jól teljesített, ahhoz képest, amilyen most nélküle).
Szívféreg meg már az egész országban van, szerintem érdemes lenne ellene védekezni milprazon/milbemax tablettával (előtte azért biztos, ami biztos kell egy szívféreg szűrés is), ami még csak helyenként van, főleg csak délen, az a lepkeszúnyog, ami szintén halálos lehet a kutyákra, igaz az advantix és sok más készítmény az ellen is véd, de azoknak is "csak" repellens hatása van, ami mondom, az én tapasztalatom szerint sosem tökéletes.
Elektromos szunyogriasztót tavaly probáltuk és nem volt hatékony. Mivel világitott a távolabbról és jöttek de elég sokuk nem ment bele.
Szunyoghálót nem lehetséges megoldani mert ahol vannak az egy kis szoba szerűség ami öszeköti a kijáratot a házunkból az udvarral. És csak egy ajtó van ott ami mindig nyitva van mert a kutyák vacka felé beköltözött a fecske és ott vannak fiókái.
Szivfereg ellen nextguard spectra!!
Meg pluszban kendd at a kutyat citromos vizzel. 2,5 dl viz es egy citrom leve. Ez kb egy hetig riasztja a szunyogokat,amig nem megy vizbe a kutya.
3-as vagyok. Next guardot etetek a kutyammal!! A szunyogokellen is ved. Marmint a szivfereg ellen. De csipnek.
Igy jon a citromos viz. Nejem is es masnak is bevalik.
Szívféreg teszt muszáj ahhoz hogy tablettát használjak rajtuk? Már mint azt nem tehetem hogy szimplán csak beszélek az orvossal hogy adjon egy dobozzal?
Ha lenne bennük szívféreg azt abból a szempontból észrevenném hogy akkor köhögne állandóan és fáradékony lenne. De az én kutyámat nem nagyon hallottam még köhögni és szinte mindig menne valamit csinálni a pihenés/alvás helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!