Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki fél a kutyáktól, és miért??

Ki fél a kutyáktól, és miért??

Figyelt kérdés

2021. jún. 15. 10:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
33%

6-os! Szeretnelek megnyugtatni! :)

"A nagytestű kutyáktól félek, főleg a harcikutyáktól."

Nagytestu kutyak nem harci kutyak!!! Ergo a harci kutyak inkabb kisebb testuek :)))) Szoval remelem megtudtalak nyugtatni, a nagytestu nem harcos, csak harcias :)))

2021. jún. 15. 12:18
 12/27 anonim ***** válasza:
13%

Hát hogyne nyugtattál volna meg 11-es! Az internet is tele van halálos kimenetelű tacskótámadásokkal és vércsivavákkal - de szerencsére a pitbullok, staffordok, németjuhászok stb. mind békés jámbor jószágok!

Őszintén szólva, amikor valaki így nekiáll mentegetni a harcikutyákat, szívesen pofánvágnám!

2021. jún. 15. 12:25
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

"pitbullok, staffordok, németjuhászok stb." - szerinted nagytestu? :)))) Ne rohogtess mar, mert cserepes a szam! :))))

Az en kozepazsiaim ... na, az igen, az nagytestu!!! De nem harci kutya. Egy sima pasztorkutya, aki megoli 1mp alatt az alatalad nagynak gondolt korcsokat.

Szoval szerintem csak mas sikon gondolkodunk, mert ami neked nagy, az nekem nevetseges :))) A csajod is biztos igy gondolja, de ezt csak mellekesen emlitettem meg futyike! :))))

2021. jún. 15. 13:53
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Harci kutya, mint FAJTA - nem létezik.

Harcoltatott kutya viszont van, és ugyan nincs hozzákötve egy bizonyos fajtához, tulajdonképpen akármelyik ebet be lehet vadítani.

Az, hogy egy csivava, vagy egy bull típusú kutyus harap meg, az már nem a jelleme miatt lesz életveszélyes vagy nem életveszélyes, hanem a fajtája miatt.

Aki pedig keménykedni akar a kutyával, nyilván egy izmosabb kutyát kezd el vadítani, ami már megint nem az eb hibája.

Egy kutyától sem félek, nem utálom őket, azokat a komplexusos barmokat tudnám jól szájba verni, akik képesek egy kutyát kitenni mindenféle harcnak, terrornak, a végén pedig eutanáziának.

Ha valaki megkésel, mégis miért a kést hibáztatnám? Használhatod önvédelemre, összevághatod vele a kaját, stb.

Ugyanígy ki van szolgáltatva egy kutya is az emberek számára. Ha nem tudod kezelni, veszélyessé válik.

2021. jún. 15. 14:13
 15/27 anonim ***** válasza:
70%

Amint valaki leîrja,hogy harcikutya tovább sem olvasom a sületlensègeit.

2021-ben még ennyire tájékozatlannak lenni miközben minden második ember szinte kutyát tart..kiábrándító.

2021. jún. 15. 14:53
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #13-as!

Nem Cliffordnak hívják véletlenül a kutyádat? ( [link]

Úgy imádom, hogy minden kutyás kérdés alá odaböfögsz, a leírásod alapján lóméretű KAJ-oddal, ami egyszer nagy maci, máskor meg vérengző fenevad. Egyébként ha ránézel a wikipédia nevű oldalra, arról megtudhatod, hogy az általad lefitymált nj, és a KAJ között kb 8-10 cm van marmagasságban, ami azért nem olyan hatalmas különbség. Gondolom most majd belémállsz, hogy hogy széttépetnél a kutyáddal/hogy megvernél, amiben lehet, hogy igazad van, csak ha ekkora Jani vagy, akkor nem értem, hogy miért ezen az oldalon szájkaratézol mindig mindenkivel. Nem akarlak bántani, csak nem attól leszel menő, ha a kutyád széttép egy másikat, mert akkor pont ugyan olyan vagy, mint azok s bullosok, akik faroknövelőnek tartják a kutyát.

Na, kitomboltam magam. A kérdésre válaszolva nem félek a kutyákról, de mikor valami nagy szamár elkezd felém rohanni, és nem látom, hogy mit akar, akkor azért kicsit tartok tőle, hogy baj lehet.

2021. jún. 15. 16:15
 17/27 anonim ***** válasza:
37%

Itt arról van szó, hogy egyes fajták genetikailag vadabbak. Staffordok, pitbullok. Erős testalkatúak, harapási erejük többszöröse a többi kutyáénak, és ingerlékenyek, idegesebbek stb.

Mint ahogy grizzlymedvét sem lehet tartani, mert vadállat. A kutyák között is van, amelyik természeténél fogva szelíd, a másik pedig vadabb.

Nem a kutya hibája ez tény, de attól még nem lehet elintézni ennyivel a témát. Sajnos a kutyatartás Magyarországon jelenleg messze nincs úgy szabályozva, amennyire kellene. Egyszerűen a társadalmunk nem elég értelmes ahhoz, hogy ilyen felelősséget lehessen az emberekre bízni.

Amúgy azt sem értem, valaki miért ragaszkodik ennyire ezekhez a fajtákhoz. Ha már nagytestű kutyát akar, akkor miért nem jó valamelyik jámborabb típus. Miért kell neki pont egy olyan kutya, amitől közismerten mindenki fél? Hát nyilván azért, mert egy primitív, komplexusos, bunkó proli, aki így akarja kiélni magát.

Nem félnék én a nagytestű kutyáktól sem, ha tudnám, hogy az emberek normálisan tartják őket! De ehhez az államnak kéne jelentős szigorításokat eszközölnie - amit nyilván nem fog megtenni, mivel azzal szavazókat veszítene és támadási felületet adna magán.

Pedig ilyesmi szigorításokra lenne szükség például, hogy:

- A kutyáknak kellene egy veszélyességi besorolás, amely alapján külön szabályok vonatkoznának rájuk.

- Ha a kutya sérülést okoz (vagy halált) egy embernek, vagy egy másik kutyának, akkor durva büntetést! Jelentős pénzbírságot, börtönt, közmunkát.

- Feltételekhez, vizsgához kötni egyes kutyafajták tartását, meghatározni, hogy milyen típusú ingatlanban tarthatóak, és milyenben nem.

Félek a nagytestű kutyáktól? Hogyne félnék... a kutya egy fegyver. És a magyarok jelentős része nem tud megfelelő gondossággal viseltetni a fegyverről.

2021. jún. 15. 17:33
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
13-as, neked komolyan nincs jobb dolgod, mint egy anonim oldalon arcoskodni a kutyáddal, és beszólogatni másoknak? Mert ez elég szánalmas. Ha már valaki idáig süllyedt, akkor annak akár Godzillája is lehetne, akkor is egy senki marad!
2021. jún. 15. 17:35
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

17: nekem staff keverékem van. Nem vagyok színesbőrű, se bunkó proli, sőt a farkam méretét se vele akarom toldani, mert nő vagyok. Azért van ilyen kutyám, mert mikor a menhelyen kutyát kerestem, ránéztem, és láttam a tekintetében, hogy ő egy kedves, jó kutya, úgy éreztem, ő kell nekem. És tényleg az. Teljesen báránylelkű, 3 nap alatt összeszoktattam a macskámmal, 2 kisgyerekünk is van, nagyon szereti őket. Minden más kutyának örül, játszik velük, bárkit beenged, legyen az ember vagy állat. Teljesen biztosan merem állítani, hogy ebben a kutyában egy szikrányi agresszió nincs, és semennyire sem ingerlékeny. Pedig "harcikutya", csak hát ennyit számít, hogy mit kap az emberektől.

Na de nem akarok teljesen offolni, én félni nem félek a kutyáktól, de idegen kutyáktól azért tartok, igyekszem nem kontaktba kerülni velük inkább.

2021. jún. 15. 19:35
 20/27 anonim ***** válasza:
43%

19, én ezt értem és rendben is van. De minden ilyen esetre jut három másik, amelyben a fentebb ismertetett negatív jellemzők állnak fent.

Hogy fogalmazzak... Ha engedélyeznék a fegyverviselést, az nekem nem lenne elég, hogy az emberek X%-a tudja intelligensen kezelni. Nekem az kellene, hogy ne legyen Y% másik tömeg, amelyik öncélúan lövöldözik, idegbeteg és bármikor tragédia lehet a fegyvere miatt.

2021. jún. 15. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!