Hallottatok erről a mostani járványról a kutyák körében? Ha ez igaz miért nem csapnak ennek nagyobb hírt?
Amúgy most nézem az állatvédörség oldalát, a videót. Ott a bal hátsó lábán látni az izomgyengeséget a kutyánál, de feltűnt valami, tehát észrevettem valami nagyon szembetűnőt a kutyán, ami szintén okozhat ilyesmit. A kutyán látszik, hogy fialás után van, és van teje, ergo fialás után, és ha több kölyök van, okozhat ilyesmit pl. b-vitamin hiány is, de a kölyöktápláláskor pláne, ha több is van, az is okozhat tápanyagveszeséget, pl. kalcium hiány, szóval valamilyen vitamin vagy ásványianyag hiány is okozhat ilyet. Azt nem tudjuk, hogy a többi kutya milyen nemű, és hogy fialt-e abban az időben és hogy volt táplálva. Hiány betegség is okozhat ilyesmit. Ha egyoldalú a barf etetés akkor simán szerintem, mert a barf etetést az is befolyásolja, hogy az etetett hús honnan származik, a csirke hogy volt táplálva, tehát az sem mindegy, mert ha a csirke nem megfelelően volt táplálva akkor nem olyan tápanyag dús a húsa.
Amúgy van egy újabb hír, azt már kizárták, hogy nem botulizmus, tehát nem ettek dögöt vagy romlott húst a kutyák.
De amúgy mindenki tévesen írja, mert nem bénulásról van szó, hanem izomgyengeségről, amit meg okozhat vitamin vagy ásványianyag hiány is.
Írták amúgy hogy b-vitamint kezdtek el adni a kutyáknak ami jó, mert ha csak szimpla b-vitamin hiány az oka, akkor nagyon gyorsan javulni fog az állapotuk.
Egyébként ha vannak a kutyának kölykei és nem megfelelően van táplálva vagy sok a kölyök akkor az is okozhat ilyet. Azt kéne tudni, hogy a szóban forgó kutyák fialtak-e.
De mint írtam fertőző kulalncs is okozhat ilyet, szóval én ezt is csekkoltatnám, az izületi gyulladáson kívül nem csak a vesét támadja, de előrehaladottan idegrendszeri problémát is okoz, abból eredően meg végtag gyengeséget, bénulást is.
Belinkelem:
Bár nem tudom ez mennyire megbízható forrás, de itt ezt írták. Tehát nem a hivatalos hanem szimplán egy napi lap. Azért a hely forrása sem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!