Hallottatok erről a mostani járványról a kutyák körében? Ha ez igaz miért nem csapnak ennek nagyobb hírt?
18-as! Én az első felhívásban azt olvastam, hogy most két hétig (vagy amíg ki nem derül mi ez) kerüljük a NYERS HÚS etetését! Nem tudják, hogy csak a csirke okozhatja-e vagy egyáltalán mi! Csontból pedig főve csak ezt tudom elképzelni, hogy olyan puhára fő, hogy nem okoz gondot. Erre most nyakat rendeltem, mert az főtten darabjaira szedve nem okozhat gondot. Ez mellé most zölpscalos darált bárány húst rendeltem (de szoktunk lazacot, birkát, marhát, stb.) de az eddigiekkel ellentétben most ezt is lepirítom, meg mindent forralok pár percig csak jó lenne ha ezt valaki kimondaná, hogy így már semmi ilyesmi gond nem lehet, de hát gondolom, hogy így van!
Én még akkor ezt a betegséget találtam, hogy erre hasonlít: [link] itt is a nyers bármilyen húsról van szó. Kérem aki tudja pontosan mennyi ideig ajánlott főzni/sütni, hogy ne legyen gond az írja meg! Én még annó a disznók által terjesztett állveszettség után mikor olvastam, ott az volt írva, hogy 80 fokon azt hiszem 5 perc alatt elpusztul aminek esetleg el kell, 100-on pedig azonnal.
"Idiopatikus betegség, vagyis kiváltó oka máig nem ismert." Nem igazán van egy egységes álláspont.🤔 Na mindegy ettől többet nem tudok tenni, hogy átálltam a főzésre. Aztán ha tudtok valamit írjatok, köszi!
Tudtok azóta valami többet?
Azon az oldalon ami kirobbantotta az egészet csak az egy hónappal ezelőtti hozzászólások vannak. Pedig azt ígérték 2 héten belül kiderítik meg Pestre küldtek mintákat meg ilyenek... Én azóta nem merek visszaállni a nyersétkeztetésre...
A tünetek alapján lyme-kór gyanús is lehet. Bár nagy többségében a mellső lábakon kezdődik ez az izületi gyulladás ami miatt nem tud lábra állni egy idő után de van amelyiknél enyhül vagy eltűnik de valamelyiknél nem és átterjed a hátsó lábakra is. De amelyiknél enyhül a lyme-kor a veset is támadja. En pl allatorvoskent alapbol egy lyme-tesztet is csinaltatnek, de verkepbol amugy is latja hogy gyulladas van a szervezetbe es gondolom a vese funkcion is eszreveheto.
Kevés az info amit leírtak. Ilyen esetben a külföldi forrást is csekkolni kell. A külföldi egy szingapúri neurologus állatorvos nem nyomozó. Azt nem csekkoltam hogy nyilatkozott ilyen esetekről külföldi lapokban, de ha nem vagy biztos a forrásban először a forrás infóit kell csekkolni.
Amugy pl. Gyerekkoromba az ismeroseink nyers vaddisznohust adtak a kutyaiknak es elpusztultak. Bevizsgalatlan hust tilos adni kutyanak. Elkepzelheto hogy olyan helyrol etettek csirkevel ami hazi csirke volt es allatorvos egyaltalan nem latta. Bar en megmondom oszinten ellenzem ezt a barf etetest pont azert mert bizonyos nyers husok betegseget okozhatnak ha johiszemuen a gazdi megbizhatatlan forrasbol elfogad vagy vesz hust. Tippem szerint:
A csirkebe pl. volt egy kullancs ami fertozott volt Lyme-kórral es a tunetek kialakulasa elott vagta le es adta oda egybol nyersen a kutyanak. Igy ha adta is neki a kullancs, fereg, szivfereg elleni tablettat akkor is megfertozi mivel fertozott hust etetett a gazdi.
A leirt betegsegrol meg nem olvastam de ez logikusabb szerintem. Es ilyen lehet tomeges is ha a portan olyan csirket etetnek amit nem latott soha allatorvos vagy olyan hust kap ismerostol kedvessegbol a kutyainak ajandekba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!