Hallottatok erről a mostani járványról a kutyák körében? Ha ez igaz miért nem csapnak ennek nagyobb hírt?
Most akkor senki nem tudja arra a választ, hogy ez a Schreiter Kata Állatvédőrség oldal egyébként egy hiteles oldal-e? Itt biztos kb.mindenkinek van és régóta Facebook oldala Ti ezt így gondoltam jobban tudjátok!? Mert akkor mi az,amit második kommentemben linkeltem/találtam?
10, itt nem arról van szó, hogy a csirke allergizál. Mi is tartottunk pont most csirke mentes időszakot hónapokig. De mivel szereti és semmi nem volt másképp míg nem ette, ezért pont a napokban vezettem vissza, de ezt is csak egy ideig terveztem, mert ugye x idő múlva megint más fajta húst enne. De a cikk végén most amblokk javasolják, hogy x ideig mellőzzük a nyers húst a biztonság kedvéért. Míg nem tudják meg pontosan mi lehet a kiváltó ok.
6-os és csak egyetlen kutya volt? Vagy hallottál esetleg a váróból infót, hogy ez már hanyadik eset vagy ilyesmi?
Ez az állatvédőrség cucc 10 éve létezik, nem hiszem, hogy kamu lenne.
Nyilván a kutyákkal történt valami, de a posztok alapján még ők is csak találgatnak, hogy mi, így nem lehet kimondani, hogy új betegség.
Azert enm hireznek rola, mert akkor megint befuccsolna a baromfi ipar. Madarinfluenza miatt is es mert ilyen a gazdasag, a csirkeket agyon nyomjak mindenfele gyogyszerrel es a tapot is turbozzak, hogy par het alatt vagohidra kerulhessen az allat. Ha egy megbetegedne, akkor az egesz telepet le kellene gyilkolaszni, ez viszont piszok nagy anyagi karral jar.
Hat ezert kummantanak es nem beszelnek tisztan es erthetoen. Ha lenne egy csirketeleped es abbol elnel, te sem verned nagydobra, hogy nem jo minosegu az aru.
6. vagyok. Egy kutya volt, amíg ott voltam. De bevallom a saját macskám haldoklásával voltam elfoglalva.
Csak halkan jegyzem meg, ő is nyers etetésre áttérést után (nem azonnal, kb. 3 hét) lett beteg. Neki a tüdeje volt gennyes-véres. Azt mondták baktérium-felszaporodás. Mindezt úgy, hogy panelban élt egyedüli állatként. Hogy honnan kapta el...?
6os es 15os legyszi megirnatok melyik megyebol vannak ezek a konkret esetek amit irtatok? Hajdu bihar? Vagy esetleg mas is?
15os tudnal adni par infot, mi tortent a baratod kutyaiddal? Ok is nyers csirkeztek?
Szerintetek fott csirke is problemas lehet?
Remelem minel hamarabb kivizsgaljak mi tortent. Remelem nem valami virus a kutyak kozott.
Kulfoldi oldalakon nezegetek infot. Vmi campylobacter nevu bakterium ilyen hatassal lehet a kutyakra, es nem csak kutyakra...ez a bakterium nyers csirkeben jelenhet meg es lebenitja a kutyak hatso labait, de akar a nyakat is. Elofordulhat halal is.
Konkret olyan esetet is talaltam a neten hogy egy ferfi nyers csirkebol evett tartart (mondjuk en csirke tartarrol meg sose hallottam, meg nem ennem), es paralizise volt 2 honapig.
Most a kerdes az, hogy szerintetek egy ilyen beteg csirketol megfertozodik a tojas is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!