Anyukák! Hallottatok róla, hogy a kisbabát nem szabad megrázni, ill. a fejére csapni, mert akkor agykárosodása is lehet? Szerintetek egy nagyobb gyermeknél is fennáll ez a veszély?
Hát nem csak azért nem szabad mert kisgyerek hanem mert eleve nem verekedünk a családban, nem rázzuk egymást, és nem ütjük egymást.
de baja nem lehet, mert fejre is esnek rengetegszer. baj akkor lehet ha hányása, fejfájás, rosszullét lép fel.
Nálam eleve ott kezdődik,hogy sosem ütnék rá a gyerek fejére.
Egy nevelő célzatú enyhe fenékre csapással nincs gond, na de miért kell a fejét ütni?
Szerintem sem szabad a gyerek fejét ütni, még nevelő célzattal sem.Én rokonokkal már veszekedtem, mert sikerült a 2 és fél éves gyerek fejére olyat ütni, hogy egyből kihozott a sodromból!!
Egyébként mindig amikor az ember (nem csak a gyerek) beüti a fejét, akkor pusztulnak az agysejtek.
Sokszor gondolok erre amikor a 13 hónapos lányom zakózik! :) Mindig mondom, hogy oda az a sok agysejt... :( Na mindegy.
De szerintem agykárosodást, csak nagyon nagy ütés okozhat,hisz elég vastag az ember koponya csontja.Ez az agykárosodás téma, valószínű csak akkor van amikor agyba főbe van verve a gyerek.Ha egyszer-egyszer rá van koppintva a fejére attól nem lesz károsodása, de akkor sem helyes!
A kisbabáknál pedig egyértelmű, hogy a kutacs miatt vigyázni kell, de aki már 1 ilyen picinek is üti a fejét és rázza, annak igazán valaki letörhetné a kezét..
Piciket-újszülötteket- TILOS megrázni,nem tudom olvastál-e mér a megrázott csecsemő szindrómáról.Az agy a koponyának csapódva sérülhet,bevérzési s lehet a rázástól,mert ők még nem tudják tartani a fejüket.
Nagyobbaknál nem tudom mi a helyzet, de fejre soha nem szoktam ütni,fenekére is akkor kap a kislányom,ha magára veszélyes dolgot csinál.
nem ütünk a gyerekfejére,arcára.Ez alap.
És igen akár agyrázkódást is kaphat, az ütés ugyanaz mint egy esés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!