Akik a járvány miatt szereztek be kutyát, azokkal mi lett?
A korlátozásoknak gyakorlatilag vége, éjfélig kinn lehet lenni, nem kell már kutyát sétáltatni.
- Mennyivel lett több kutyás a környezetetekben?
- Sok boldog kutyatulaj lett vagy több családi és szomszédok közti veszekedés lett belőle, ne adj'isten állatkínzás? (plusz nyűg, stressz, kiadás)
- A korlátozások végével mi lett/lesz az állatokkal? Sokan kidobják, elaltatják őket?
Én se érzékeltem a tavaszi kiskutya boom-on kívül nagyobb létszámemelkedés.
Tavaszonként a mi környékünkön mindig sok a kölyökkutya, akiket elsikkasztanak 1-2-3 éven belül.
A covid egyik hullámában sem volt nagyobb kilengés a környezetünkben.
#1 Ne élj mesevilágban. Elmész egy szaporítóhoz, és kérdés nélkül odaadja neked a kutyát, pont nem érdekli, hogy mi lesz a kutya sorsa. Nem kell tenyésztő/menhely, hogy az ember kutyát szerezzen. A szaporítóktól kerül ki a megkínzott, kidobott kutyák többsége, pont azért mert nem érdekli őket, hogy mi lesz a sorsuk.
Egyébként én sem ismerek olyat, aki most a korlátozások miatt szerzett volna be kutyát, ettől függetlenül biztos van. De én a környéken nem láttam újabb kutyákat kóborolni sem.
Két kutyáról tudok, akik a covid alatt kerültek a lépcsőházba, mindkettő mentett, menhelyi, az egyik még kölyökként, ő családba, nagyobb, középiskolás vagy főiskolás gyerek van, a másik már 5 évesen, ha jól tudom, ő egy fiatal párhoz, gyerek nincs. Egyik sem tűnik úgy, hogy csak a covid miatt, de most lett több idejük a gazdiknak, hogy tudjanak kutyaneveléssel is foglalkozni. Mind felelős gazdik.
Én még akkor fogadtam örökbe, amikor covid még a nem volt, és pont nem tudtam szabadságot kivenni, de szerencsém volt, viszont jól jött volna egy home office időszak. Most pótoltam, amíg lehetett.
"nem is gondolom hogy aki nem szeretetből fogad be kutyát az elő tudja úgy adni magát a tenyésztőnek/menhelynek/fajtamentőnek, hogy az őszintének tűnjön"
Ez teljesen igaz, csak sajnos sok helyen nem is elvárás...
A sejtésem beigazolódott... itthon vajon mi a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!