Szívférgesség elleni védőanyag?
"...érdemes elvinni a kutyát az állatorvoshoz, ahol vért vesznek tőle, majd adnak neki valamit szívférgesség ellen"
Ez a helytálló.
Mi Milbemax-ot (jól írtam?) kapunk, egy tabletta/hó szúnyogszezonban. 2400Ft/db, de lehet van olcsóbb is, nem tudom.
Szívféreg ellen van féreghajtó, ahogy a többiek is írják.
A milbemax és a milprazon erre van, havonta egyszer kell beadni. Ezek csak a szívféreg ellen jók, egyéb külső élősködő (bolha, kullancs) külön kell védekezni és 3 havonta rendes féreghajtót adni.
Van már olyan termék is, ami az előbb írt összes hatást tudja, a nexgard spectra pl ilyen. Ezt is havonta egyszer kell adni.
Bármelyik mellett döntesz, előtte kell a teszt, különben az allatban lévő férgek meghalnak és elzarjak az ereket, meghal a kutya. Egy pár ml vért vesznek, nem kell hozzá altatni vagy bóditani sem. Kb fel óra alatt megvan az eredmény.
Ha a kutyád fertőzött lesz, akkor 3-4 év múlva kezdenek el a tünetek jelentkezni. De addigra már tele lesz hatalmas, kifejlett férfekkel a tüdeje és szíve! Ott már sokszor menthetetlen!
Viszont nem is értem ezt a hozzáállást. Eddig miért nem védekeztél? Sok éve fenn áll ez a gond! A védekezés az alap felelősségtudathoz tartozna!
Utolsó. Azért nem védekeztem, mert minden alkalommal rendesen vittem oltásokra, stb... de egyszer sem került szóba, hogy erre is szüksége lenne. Most hallom először, hogy ez elég gyakori probléma, ezelőtt azt hittem, hogy csak egy rossz körülmények között kialakuló ritka fertőzés.
Azért tettem fel a kérdést, mert nem a legalkalmasabb az időjárás a kutyának, fekete kutyáról beszélünk. Az állatorvos pedig nem este rendel, amikor már nem olyan erős a napsütés. Ezért nem szívesen sétáltam volna le vele az orvosig, ha semmi értelme. De amint mondtam elviszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!