Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szívférgesség elleni védőanyag?

Szívférgesség elleni védőanyag?

Figyelt kérdés
Jelenleg semmi baja a kutyámnak, de másoktól úgy hallottam, hogy a sok szúnyog miatt, fokozattan fennál a szívférgesség kockázata és hogy érdemes elvinni a kutyát az állatorvoshoz, ahol vért vesznek tőle, majd adnak neki valamit szívférgesség ellen, nem emlékszem pontosan mit. Igaz ez? Vagy elviszem a kutyát tök egészségesen és majd néznek rám, hogy akkor most mit akarok?

2019. jún. 28. 12:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon dühít ez az "azt hittem" meg "sosem mondták" hozzáállás. Az ilyenek miatt halt meg most is az utcánkban az utóbbi két évben a kutyák sorra! Amikor neted van! Amikor utána nézni a böngészőben 10 percet vesz igénybe! De az emberek lusták, közömbösek ezekre.

De igazad van, ilyen csak az elhanyagolt, rossz körülmények közt tartott kutyáknál alakul ki, ahol a gazdájuk sajnálja erre a pénzt és időt!

2019. jún. 29. 07:17
 12/14 A kérdező kommentje:

Te annayira okos vagy barátom, hogy egy feltett kérdésből megmondod, hogyan tartom a kutyámat ugye? Elmondtam neked, hogy nem hallottam még erről. Az állatorvos sem mondta, egyszer sem, minden alkalommal amikor elvittem hozzá, úgy hoztam ki, hogy meg voltam bizonyosodva róla, hogy mindene megvan. Mégis honnan kellett volna tudnom? Vagy esetleg minden nap a netet kellene böngésznem az olyan betegségek után kutatva, amikről még fogalmam is alig van?

Tegnap elvittem a kutyát és kifizettem a gyógyszert, tegnapelőtt hallottam először erről. Amint mondtam azért tettem fel a kérdést, mert feleslegesen nem akartam a délutáni napsütésben sétáltatni a fekete kutyát, kocsim meg nincs. Nem tudom, hogy te ilyen megmondóembernek hiszed magad, aki ezzel akar upvote - okat gyűjteni, vagy szimplán egy frusztrált gyökér vagy, de melléfogtál.

2019. jún. 29. 09:34
 13/14 anonim ***** válasza:
54%

Vegyetek már vissza kicsit a vagdalkozásból. Nem mindegy hol lakik a kérdező. 1 hónapja hívtam fel a környék állatorvosait, és az állatklinikát. Mind ugyanazt mondta, még soha egyetlen fertőzött kutyával sem találkoztak a környéken a menhelyet leszámítva, de ottis mindig máshonnan idehozott kutyák voltak a fertőzöttek.

Ezért én a kérdezőnek azt javaslom, hogy kérdezzen meg pár állatorvost és ezután mérlegeljen. Mert vannak az országnak teljesen fertőzésmentes területei is.

2019. jún. 29. 10:30
 14/14 anonim ***** válasza:
Utosló mit kéne mérlegelni? Az egyik lehetőség, hogy adsz neki féreghajtót és így megóvod a kutyát. A másik az, hogy (a te esetedben tudatosan) ignorálod a dolgot aztán lesz ami lesz. Budapesten én személyesen ismertem 3 olyan kutyát aki szívférgesség miatt pusztult el és 2 olyat akit kikezeltek.
2019. jún. 29. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!