Szimpla hány inger vagy el rontotta a gyomrát? Esetleg járvány van a kutyáknál?
Szerintem is a zsíros kenyér lehet a ludas. Azért figyelgesd, ha nem javul irány a doki.
Egyébként nekem is palotakutya tacsi mixem van.
A zsír a kutyáknál hasmenést okoz, valamint okozhat hányást is.
Húgomnak tacsi és csivava keveréke van, ők szorulás esetén szoktak egy-két falat zsírt adni neki, hogy kijöjjön, aminek ki kell jönnie. De zsíros kenyeret nem adnak neki.
De okozhatta a rosszullétet az időjárás is + az, hogy nem volt megfelelően etetve. Kenyeret sem szabad a kutyának nagyon adni az élesztő miatt.
Bár szerintem is a zsíros kenyér a ludas, főleg, ha nagyobb mennyiséget adtak neki.
A zsiros kenyer miatt hanyt.
Tarstd bezarva a kutyad a hazba. Ne etesse mas. Foleg nem neki valo etellel.
Mi mar egy honapja szenvedünk valami nyavajaval. Hanyas-fosas. Termeszetesen voltunk dokinal, elso nekifutásra antibiotikum kura volt (minden nap mentunk injekcióra) … betartottam minden orvosi utasítást es meg jobban odafigyeltem a kajara. Javult a helyzet, de egy het múlva ujra kezdodott a hanyas-fosas. Felhívtam a masik dokinkat, hogy mi tortent eddig es mit csinaljak mert ujra leroggyant a kutya. Azt javasolta, hogy egy napig ne adjak semmit, masnap pedig csak haztartasi kekszet. A kutya megint rendben lett. Meg a korabbinal is jobban odafigyeltem a kajajara, de par nap múlva elolrol kezdodott minden.
Ma ujra megyunk dokihoz es most mar laborvizsgalatot fogok kerni, mert valahogy ki kell deriteni mi lehet a baj.
Kaptam egy tippet, hogy talan giardias … utánanéztem egyáltalán mi az … es siman elkepzelheto, hogy ez lesz a gond okozoja. Ezzel viszont nem lehet viccelni, mert ez a betegseg az emberre is veszelyes.
Ezt leginkább állatorvos tudná megmondani,nekünk például vírus volt.
A zsíros kenyér elég ok arra,hogy rosszul legyen (hányás,hasmenés),de nem feltétlenül ez az elsődleges oka,ha több ideje tart hiszen az átmegy rajta maximum 1-2 nap alatt.
Táp váltás nem volt túl gyors? Azt nem szabad azonnal,legalább pár napig a régi eledellel együtt keverve kell bevezetni az újat,mert megterheli a gyomrot,főleg ha van benne gabona.
A gabona gyulladást idéz elő,vagy ha van a testében gyulladás azt fokozza.
Okozhatja ezt egyébként stressz is,ha a kutya stresszes vagy szorong rendszerint ezzel együtt erősen hány is,elutasítja az ételt ezért többnyire gyomorsav jön vissza.Az utóbbi miatt (gyomorsav) szintén elutasíthatja az ételt hiszen,ha kimarrja a torkát fáj a nyelés.
5-os vagyok (koszonom, hogy lepontoztatok)
Mindenesetre leirom a folytatást, mert megprobalok segiteni es most jottunk haza a dokitol.
Nem stressz, nem zsiroskenyer … fertozes! Clion tablettat kell adnom neki naponta 2x2,5tablettat (mondjuk nekem nagyon nagy kutyam van) … ga 4 nap múlva sincs valtozas, akkor vissza kell mennunk, de ha javul a kutya allapora, akkor 3 doboz clion állítólag megfogja oldani a problémát.
Nem tudom mit kellett lepontozni a korrekt válaszomat, de oruljetek csak az aljasságotoknak … mármint aki azt a normalis valaszt is lepontozta. Ezt is lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!