Szerintetek mennyi az ideális séta alkalom egy nap?
Ha mondjuk nem kéne a munkához alkalmozkodni, mit gondoltok ideálisnak egy lakásban tartott kutya esetén?
Én napi 3x viszem le őket, de egyébként a napi 4 sétát gondolnám tökéletesnek, de ez nem megoldható a munkám miatt.
Nagyon nem mindegy
- a kutya kora, fajtája
- a séta típusa, hossza
A kölyökkutyámat 2 óránként vittem ki 20-30 percekre.
Fiatal felnőttként, átlagos mozgásigénnyel ha van időm, akkor reggel egy nagy, 1,5-2 órás séta, délben egy eü séta, este kb. 1 óra szerintem neki OK.
Idős korban nyilván több eü séta és kisebb távú séta lesz jó.
Kertben tartott kutyanal napi 1 kiados seta untig elegendo.
Lakasban tartott kutyaknal fugg a kutya koratol es aktivitasatol is, de szerintem 2-3 seta pont elegendo ... persze seta alatt en nem azt ertem, hogy kiviszem a kutyat a futiba es fosom a szot a tobbi kutyassal, vagy nyomogatom a telefonomat. De nem is a haztomb korokre ertem.
Kutyasetaltatas szerintem ha elmesz egy parkba, ligetbe, hagyre vagy erdobe es jo kiadosan megsetaltatod a kutyat, amiben van labdadobalas, mas kutyakkal szaladgalas es neg egy jo nagy csavargas is.
Kolyok kutyat es idos kutyat ... tobbszor rovidebb idore
Felnott kutyat az aktivitasatol es a gazdi idejetol fuggoen ... 2-3-4szer hosszabb idore
4-5
Vagy egyenletes 30-40 percek, vagy egy 1,5-2 órás a többi 15-20 perces.
Idős kutyusom már 6*20-30 percet van lent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!