Kertes házban élőknek nincs joga a csendhez? Nem kellene valamilyen törvény a kutyatartás és az ezzel járó kutyaugatás (zajártalom) szabályozására? Külföldön van erre valamilyen törvény? Másokat nem zavar a kutyaugatás?
Figyelt kérdés
Kertes házban élek, de az utcában a kutyaugatás egyre elviselhetetlenebb, nemcsak a szomszédos, de a távolabbra ugató kutyák ugatása is nagyon zavaró, főleg éjszaka pedig szigeteltek az ablakok. Lényegében folyamatos zajártalom van, alig van csend a környéken. A belvárosban egy bérházban szerintem kevesebb a zajártalom, de még a panel lakótelepek is nyugisabbak. Azt is megfigyeltem, hogy ezek a tulajok azzal elintézettnek tekintik a kutyatartást, hogy van kert, és sétáltatni sose viszik a kutyájukat. Van szomszéd aki két kutyát is tart, hogy non stop ugatás legyen. Próbáltuk már jelezni a szomszédoknak, hogy ez így nem jó, de nyilván egyből támadásnak vették, emiatt szólni sincs értelme. Miért nincs erre valamilyen törvényi szabályozás?2021. márc. 30. 12:01
41/42 sweetrottenapple93 válasza:
Szia kedves kérdező! Nem tudom aktuális-e még a gondod, de sajnos egyet kell értenem azokkal az emberekkel, akik azt mondták, hogy valószínűleg nem fog a jegyző ezzel foglalkozni, de ahogyan leírást adtál a szomszédod kutyatartási körülményeiről, nyugodtan szólhatsz a jegyzőnek. Ugyanis van törvény arra, hogy milyen körülményeket köteles megteremteni a gazda a kutyái számára. Tökéletesen, 1000%ban értek egyet mindennel amit írtál, és nagyon szégyenlem magam a sok bunkó empátiára teljesen képtelen suttyó helyett is. Nekem is ugyanilyen gondom van mint neked. Egy kinyalt lakoparkban lakom, ami nem mellesleg nem is egy olcsó hely. Olyan fless a szomszéd kutyái miatt az itteni élet, mintha egy sintértelepen élnék. 3 kutya akit sosem setaltatnak egyfolytában mindent megugat, de nagy kertben vannak, kapnak enni szóval a jegyző nem kezdene velük semmit. Nekem viszont van egy megoldásom ami mindenkinek segíthet aki később olvassa ezt a posztot, pont mint én. Ultrahangos kutyaugatás gátló. 5000 Ft-ért is kapható, bár érdemes rákölteni egy 20ast mert azok már 15m-es hatótávolságúak. Kirakod a kertedbe és bekapcsolod. Az eszköz érzékeli a kutya ugatását és olyan hangot bocsát ki amitől a bolhazsák befogja a büdös száját. Ez a leghumánusabb megoldás amihez folyamodni tudsz. A magyar rendőrség kutyaszart sem ér, a jegyzők meg gyakran ugyanolyan seggarcok mint az itt hozzászólók többsége. Mindenkinek joga van a békés pihenéshez és élethez, és SENKINEK nincsen joga ettől megfosztani Téged. Remélem sikerrel jársz! Minden jót kívánok neked.
42/42 anonim válasza:
Nem jár ezzel a kertes ház, csendháborításért feljelenti lehet, a kutyával foglalkozni kell, a tutulását pedig megszüntetni, aludni pedig mindenkinek van joga, a téli hidegben fázó kutyát meg be kell zárni, a szart elfogadja meg természetesnek tartja és nem tesz semmit egy kádári kis öntudtalan szolga jobbágx
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!