Kertes házban élőknek nincs joga a csendhez? Nem kellene valamilyen törvény a kutyatartás és az ezzel járó kutyaugatás (zajártalom) szabályozására? Külföldön van erre valamilyen törvény? Másokat nem zavar a kutyaugatás?
"Ausztriában meg kinéznek, ha az udvaron van felügyelet nélkül a kutyád, ott a házban kell tartani, napi többször sétáltatni és ugatni sem nagyon ugathat. Ezt első kézből tudom, de talán a németeknél is hasonló."
én elhiszem, hogy így van, de attól még nem biztos, hogy ez a normális, amit ők képviselnek. Meg ami sajnos Magyarországon is kezd egyre jobban elterjedni, hogy a kerti tartás maga az ördög, ott senki nem foglalkozik a kutyával. De ha kanapén aludhat bent, akkor biztos, hogy foglalkozva van, és így a jó neki. Teljesen mellékes, hogy mire tenyésztették ki, meg milyen fajta. Hány idegbeteg benti kutya van a panelokban, aki ott lakik, tudna mesélni, hogy nem csak kertben ugat a kutya...
"a kutyatulajdonosoknak nem csak a kutyájukra kellene odafigyelniük, hanem arra is, hogy zavarnak-e valakit a kutyájuk ugatásával"
A kettő kéz a kézben jár. Egy kiegyensúlyozott, lefárasztott kutya elég mozgás és foglalkozás után nem fog egész éjszaka őrjöngeni. Max megugat valakit aki elmegy a ház előtt és ennyi.
Az elhanyagolt szerencsétlen kutyák szokása napi 25 órát ugatni a semmit.
Visszavezetném a kutyaadót.
Mértéke havi 10.000 ft.+ birtokháborítás,csendháborítás alkalmanként 100.000 ft.
Hamar rájönnének a paréjok,hogy mások is élnek körülöttük.
Lidlipú
Engem érdekel, mi is elszenvedői agyunk a kutyaugatásnak.
Beszélni nem lehet vele, mert bunkó. Nem egyszer egész éjjel ugatott a beagle, egyik leghangosabb kutya. Ma i elment a érnyomásom rendesen. Nem sokat fogok aludni.
Múltkor átmentem, mert elszakadt a cérna, a szomszéd, elküldött többször is a picsába, és azt mondta, takarodjak az udvarából.
A gyerekei úgy játszanak kint, üvöltenek mint az állat, az egyik csak sikít, soha senki nem szól se a 4 gyerekre, se a kutyára.
Én vagyok a problémás szomszéd,mert kettőt vakkant a kutya, már zörgök az konyhaablakon. Hátsó szomszédok, a kutya csak pár méterre van tőlünk, 4-5, kutyaháza nincs, csak egy fedett szarság, ja, és kikötik, mindenbe beleakad a madzag, ott áll egy helyben és üvölt. Ez a kutya fajta nagyon aranyos, de mivel kikötik, azt nem bírja, ez a kutyanevelés. Sajnos ő nem ugat, hanem üvölt. A házunk emeletes,
az övéké is, pár négyzetméter a kertjük, visszhangzik minden, főleg az emeletes a fürdőszoba. Egy borzalom az egész, és a szomszéd egy arrogáns barom. Ha elmegyek ügyvédhez vagy a jegyzőhöz, talán még fel is jelent, vagy bosszant még jobban. Mindig az emberek a hibásak. Túl sok a kutya, és főleg a tahók tartják őket.
Azt sem tudom merre induljak el, életemben nem voltam ilyen helyzetben.
A szomszéd kutya csendben van, ha a lakásban lehet. Meg se nyikkan.
De a gazdája, aki nem ért a kutyákhoz, ha hazaér kiköti. A kutya onnantól üvölt,zeng a környék. Kár hogy nem lehet ide hangfelvételt betenni. Ha szeretné a kutyáját, akkor nem hagyná szenvedni. Ennyi.
Az a baj, a jegyzők nem foglalkoznak ezekkel a szarháziakkal, én már komolyan ott tartok, büntetés, börtön ide vagy oda, fogom, és valamilyen módon kiírtom a kutyáját.(sose tenném meg, ha oda jutnék)
Ha lenne épkézláb szabályozás a kutyatartásra, valószínű megszűnnének a kutyagyilkolós esetek is, van, aki tényleg megteszi.
Többet ér a családom, a saját nyugalmam, mint valami alkoholista nyomorék egyetlen élőlénye, akit gyerekeként imád.
Én társasházban élek, de én is kivagyok már a zajoktól.
Home officeban vagyok itthon, és egésznap a fúrást, koszorulest hallgatom, sokszor még du. 6-7orakor is HÓNAPOK óta. Már lassan úgy érzem, egy épelméjű gondolatom sincs. Alattunk van egy kisbolt padokkal, most hogy jó idő van, természetesen este 11-ig itt eszi a 15-20eveseket a fene, nem lehet tőlük megmaradni, zenét hallgatnak és ordibalnak. Egy nő pedig este 9-kor mindig kikoti a bolt elé a kutyáját, ami 30percig folyamatosan ugat, míg a gazdi bent trecsel...
A másik lakónak meg 3gyereke van, akik hajnali 6-kor már csapkodjak az ajtót, a szomszéd meg dörömböl nekik.
Valamelyik szomszéddal azt beszéltük már, hogy egy állatkertben érezzük magunkat.
De remélem pár hónap, és koltozok innen.
Az ilyen helyekről sajnos csak menekülni tudsz, ami persze nem megoldás és nem ez lenne a normális, de nekem a lelki nyugalmam már többet ér..
34 a kutyaadó németeknél még működik, de a havi 10 ezer az max rosszindulat. Németeknél nem nagyon hallok 120 euró évinél(!) többről, nálunk 90.
Viszont ha magyarországon bevezetik, max a sok paréj kidobálja a kutyáját, mint Kántor idejében a 60-as években. Akkor is próbálkoztak az adóval, tele is lett minden kóborkutyával.
Egyébként a 100 ezres büntetéssel nem jársz messze az igazságtól. Németeknél ha feljelentenek miatta, kb 300 euróval lehet számolni. Meg van szabva, hogy pl. azt hiszem napi fél óránál többet ugat, és egyben nem lehet több 10 percnél, mert ekkor feljelenthető az ember. Meg este 10 után is, meg vasárnap is. Egyébként hihetetlen, de megtanulja a kutya, hogy este nem ugatunk. Max ha elfut egy macska, de az a két ugatás eddig nem is zavart senkit, míg kimegyek rászólni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!