Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha valaki ellopná a kutyádat...

Ha valaki ellopná a kutyádat és továbbadná olyannak, aki nem t udja, hogy lopott kutya, és akihez került, nem akarná visszaadni, mit tennél?

Figyelt kérdés
2021. márc. 23. 07:44
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mentett kutyám van, már több éve, senki nem kereste sem az ideiglenes befogadón, akihez beszökött, sem a fajtamentésen, sem rajtam. De azért benne volt a fejemben, hogy mi van, ha valaki jelentkezne, hogy az övé. Ha valakinek sikerülne ellopnia, én biztos, hogy nem hagynám annyiban. Rengeteg emlék köt össze vele. Díszmadaram tűnt már el, pinty, papagáj, és hiányoznak, ha eszembe jutnak. Őket viszont nem lopták el, csak elrepültek, viszont biztos vagyok benne, hogy ha bármelyikük is berepült valakihez, nem keresték, hogy kitől repülhettek el. Én örültem volna, ha visszakapom őket.
2021. márc. 23. 10:18
 32/51 anonim ***** válasza:
13%
Chip alapján tudnak azonosítani
2021. márc. 23. 10:24
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
Hány olyat látok állatmentők oldalán, hogy nem frissek az adatok, elég, ha telefonszámot cserélsz, és elfelejted átíratni.
2021. márc. 23. 10:33
 34/51 anonim ***** válasza:
17%
19-es, mondjuk azért, mert egy chip szerinted nem bizonyít semmit, de a KÖZÖS FÉNYKÉPEK meg igen. Saját magadból csinálsz bohócot ekkora ellentmondásokkal. Ha már ki akarsz állni valakiért, ne hülyeségekkel tedd.
2021. márc. 23. 10:47
 35/51 anonim ***** válasza:
83%

34-es, pedig ez a hivatalos jogállás, hogy a chip nem bizonyít tulajdonjogot, másképp viszont igazolható, hogy a tiéd volt a kutya.

Ez nem hülyeség, tanárom szakmailag ezekkel foglalkozik, gondolom te is tanulsz állatvédelmet az egyetemen :)

2021. márc. 23. 10:50
 36/51 anonim ***** válasza:
100%
Példának okáért egy állatorvossal bármikor átírathatod a chippet, egy hamisított adásvételivel, vagy egyik ismerősöd eljátsza, hogy ő a korábbi gazdi. Mivel az állatorvos nem kérheti el az okmányaidat, hiszen nem hatóság.
2021. márc. 23. 10:53
 37/51 anonim ***** válasza:
85%

Onkent adna vissza. Ha ket nap utan nem viszem futni,akkor mindent szetrag. Feje nagyobb az enyemnel. A butortol kezve a taskaig mindent tonkretesz!!! Anyagi csod. Mar tobb gazdaja volt. Senki se birta. 😂💪🏻 Igenyli az otthoni birkozast is. Ott is kaptam mar tole orrtorest,zuhodasokat harapdalasokat.(Ha megharapna,nem lenne mar kezfejem)

Ha kertbe tenne ki, felasna,tonkretenne a keritest,hazajtot mindent. Ilyenek vannak szazaval menhelyen sinteren. Mert nem fogjak fel,h kemenyen sportolo embernek valo csak.

2021. márc. 23. 13:05
 38/51 anonim ***** válasza:
27%

És a közös fénykép mióta is bizonyító erejű?

Ha nem vetted volna észre, egyik szavaddal csaptad agyon a másikat. A 17-es leírta, hogy egy fénykép SEM igazol semmit, szerződésre van szükség, te erre meg nagy mellénnyel előadod, hogy fuh, így van, a chip szrt sem ér, de majd a fényképek. Amiket ugyanúgy pillanatok alatt be lehet állítani, mint egy chipet megbabrálni.

Nem az a baj, hogy a chip nem igazoló dokumentum, hanem az, hogy te úgy állsz bele másokba, hogy mit pontozgatnak le, hogy szintén nem bizonyító erejű dolgokat hozol fel.

2021. márc. 23. 13:23
 39/51 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon nehéz kérdés. Eddig azt hittem, hogy a chip az bizonyíték, most tudtam meg, hogy nem. Magyarul akkor kb. lehetetlen hivatalosan bizonyítani, hogy a kutya az enyém volt? Vagy ha az adásvételin szerepel a chip sorozatszáma (amit elvileg ugye nem tudnak megváltoztatni)akkor az a kettő (chip és adásvételi) már bizonyító erejű? Csak azért érdekel, mert én mindenképpen a hivatalos úttal kezdeném. Szép szóval, ha az nem megy meg feljelentéssel, feltéve, hogy elfogadják a bizonyítékaimat.

Írtátok itt a fotókat, egyebeket. Ez azért elég necces. Egy fajtatiszta kutyánál egy laikus rendőr szerintem kb. azt fogja látni, hogy van egy ugyanolyan fajtájú kutya a képen. Azért egy külső szemlélőnek annyira nem egyedi egy fajtatiszta kutya, hogy minden kétséget kizáróan rá tudja mondani, hogy a tiéd. Ezeknél tudtommal nagyon egyedi eltérések nem is lehetnek a kinézetben, szóval a fotót én kizárnám, mint lehetséges bizonyítékot.

2021. márc. 23. 13:38
 40/51 anonim ***** válasza:
100%
#39 de aki pl utcán szed össze kutyát annak meg adásvételije sincs... Tehát veszett fejsze nyele?
2021. márc. 23. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!