Ha valaki ellopná a kutyádat és továbbadná olyannak, aki nem t udja, hogy lopott kutya, és akihez került, nem akarná visszaadni, mit tennél?
11-es felesleges körök.
Én nem jelentettem fel azt a nőt,aki fizikailag megtámadott,lefotóztam a nyomokat az igaz,de nem jelentettem fel.
Mostanra kiderült,hogy barátom gyerekkori haverjának az élettársa és mostanra már egész jóban vagyunk.
Csak akkor jelentsd fel,ha teljesen reménytelen eset,akkor igen.
Ismerős Havanese kutyáját lopták el Budapesten. Ő maga indított keresést
és 2 hónappal később, egy határszéli településen találta meg. Egy aranyos
nagymama vette meg a 6 éves unokájának, sejtése sem volt arról, hogy lopott
a kutya.
Miután tisztázódtak a tulajdonviszonyok, a szomszéd visszavásárolta a kutyáját,
aztán segített e kissrácnak. Menhelyről hoztak ki valami kis hasonló kutyust. Gondolom, keveréket, de házikedvencnek vitték a kutyát, csak az egészsége
volt fontos, tkv, meg hasonló ilyesmi nem. Szomszédommal a fiúcska azóta is
tartja a kapcsolatot. Sajnos, aki ellopta a kutyát, azóta sem lett meg.
Erdekes kerdes. En a hatosagokban nem bizom, mert mire odaernenek félő, hogy a kutyam nincs ott, vagy mar nem is él, ha nagyon nem akarjak visszaadni... Egy joerzesu ember latva a bizonyitekokat visszaadna. Aki nem, annak gondok vannak erosen a fejeben.
A kutyam élen van az ellopott fajtak listajaban, de van chip, bileta, ezer fotó, es idegenekkel nem is bratyizik, de ha valoban megtortenne a baj, es tudnam hol van, nem szorakoznek, rogton indulnek par nagyobb emberrel es visszahoznam.
Ha valaki el tudná lopni a kutyámat, annak kinyalnám a s.ggét és eleve 2 karral kevesebb lenne neki, de elméleti kérdés, szóval tegyük fel, hogy el tudják lopni.
Van benne chip, kb 2000 kép van róla, plusz rengeteg olyan ember van, aki tudja bizonyítani, hogy az enyém. Van oltási könyve, útlevele, törzskönyve.
Első körben a hatósággal próbálkoznék úgy, hogy én is személyesen kimegyek a helyszínre és nem tágítok onnan, amíg vissza nem kapom a kutyámat.
De eleve odahívnék magammal még jópár embert, hogy ha nem lennének elegek a nyilvánvaló bizonyítékok, akkor visszavenném magamtól, nem járnám végig a hivatalos utat.
Ha valóban az én kutyám, akkor nyilván felismerne.
Nem egy pénztárcáról vsgy egy karóráról van szó hogy könyörögjek érte.
Átmásznám a kaput, megfognám és elhoznám.
Nem érdekel ha a rendőrségen kötök ki. A kutya nem egy tárgy amiből lehet egy ugyanolyat venni.
A chip és az oltási könyv önmagában nem igazol tulajdonjogot, csak az adás-vételi szerződés vagy az örökbefogadási szerződés, amivel ugye tenyésztőtől vásárolt vagy menhelyről örökbefogadott kutya gazdája rendelkezik.
Higgyétek el, aki akar talál olyan állatorvost, aki átírja a chipes kutya adatait is minden más papír nélkül, a bilétát egy pillanat alatt leszedik és a közös fényképekkel sem lehet tulajdonjogot igazolni.
Persze most egy olyan esetből indulunk ki, ahol minimum a tolvaj rossz szándékú, de valószínűleg az új gazda is, hiszen, ahogy többen is írták egy jóérzésű ember visszaadja a kutyát, ha meggyőződik róla, hogy valóban a régi gazdi jelentkezett érte (a meggyőzéshez szerintem is elég a rengeteg közös fotó meg nyilván az is, ahogyan a kutya reagál a régi gazdája láttán).
Tehát ha egy olyan esetet feltételezünk, ahol kénytelenek vagyunk bevonni hatóságokat, mert jó szándékból nem adja vissza az új gazda, akkor mindenképpen kell egy hivatalos papír, amivel igazolni tudod a kutya tulajdonjogát. Sok más között ez is a szaporítók átka, ők nem kötnek a gazdákkal hivatalos adás-vételi szerződést, legjobb esetben is csak az oltási könyvet adják oda.
17-es nem tudom miért lett lepontozva, teljesen igaza van.
A chip nem igazol tulajdonjogot, nem is hatóság viszi be az adatokat, mert az állatorvos nem hatóság.
Ilyen esetben tanúk, közös fényképek, útlevél, adásvételi szerződés bír bizonyítási értékkel.
9, harminc éve tartok állatokat. Nem egyet-kettőt, mindig többet. Jelenleg öten vannak. Az összes mentett. A legtöbb utcáról kerül hozzám, de van amelyiket sintértől hoztam.
Csak mi normális orvoshoz járunk 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!