Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyes kutyások miért gondolják...

Egyes kutyások miért gondolják úgy, hogy a többi kutya az ő kutyájuk szórakoztatására sétál?

Figyelt kérdés

Odaengedik mindenkihez, megzavarják a tanuló kutyákat, nem hívják vissza akkor sem, ha a másik kutya morog, nem szólnak rá a sajátjukra, ha az megugat egy másik kutyát, nincsenek tekintettel a végtagsérült kutyákra... stb.

Ha szólunk nekik, akkor meg ők vannak megsértődve és mi vagyunk a bunkók.

2021. márc. 18. 08:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
29%
"Ennek nyilván oka van" - igen, sokszor csak az, hogy antiszoc a gazdi. Nem mondom, hogy csak ilyen van, de sok van ebből is. Amúgy nagyon le lettem pontozva, pedig egy szóval nem írtam, hogy nem veszem figyelembe, ha más nem akar bandázni. Figyelembe veszem, csak sajnálom, ha látom, hogy amúgy mindkét kutya örülne neki. (Amúgy nálam mindig pórázon van a kutya, és csak akkor engedem közel, ha a másik fél megengedi.) De én azért megyek sétálni, hogy a kutyám jól érezze magát, szerintem elég önzőség, ha egy kutyát sosem engednek "szórakozni" egy kicsit.
2021. márc. 18. 10:14
 12/31 A kérdező kommentje:

Akkor is tiszteletben kell tartani, hogy aki nem akarja, hogy odamenj a kutyáddal a kutyájához, ahhoz ne menj oda. Tökmindegy, mi miatt. Lehet, hogy nem a gazdi antiszoc, hanem a kutyája problémás, és ezt te nem biztos, hogy meg tudod ítélni.

Nekem van pár kutyás ismerősöm, akikért a kutyám rajong, de már távolról is ugrál és nyüszít, ha meglátja őket, ők pedig nem állítják le a kutyát, ha rájuk ugrál. Erről le akarom szoktatni, mert nem helyes viselkedés, és az utcán veszélyes.

2021. márc. 18. 10:17
 13/31 A kérdező kommentje:

"Figyelembe veszem, csak sajnálom, ha látom, hogy amúgy mindkét kutya örülne neki."

Erre is írtam példát, ment a nagy örömködés a kutyák részéről, aztán váratlanul jött a harapás.

2021. márc. 18. 10:19
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Előző kutyusomat, mielőtt hozzám került, 3 évig harcoltatták (bull mix). Emberekkel kenyérre lehetett kenni, de ha meglátott egy kutyát a közelben, mindegy mekkorát, húzott volna oda, és ment volna neki. Jártunk kutyasuliba, szocializációra, annyit értünk el majdnem 1 év után, hogy az ottani kutyákkal összeszagolt (ez nála hatalmas teljesítmény volt). Azonban amint idegen kutyát látott, kezdődött újra..Tettem a hámjára illetve a pórázra sárga szalagot (ami ugye azt jelezné, hogy ne engedjék oda a többi kutyát hozzá, mert vagy nem barátságos vagy kiképzés alatt áll stb.)

Kedvencem az volt, amikor szóltam a gazdának (sokszor csoda, hogy egyáltalán látótávolságon belül van), hogy fogja meg a kutyáját (kis yorki), ne engedje ide. Mosolyogva visszakiabál, hogy jaj ne aggódjak nem bánt. Mondom oké, de az enyém igen...Na akkor rohant oda megfogni (szerencsére nem egyedül voltam, párom hamarabb megfogta)..mondom gratulálok, amúgy közterületen vagyunk, ahol kötelező a póráz, főleg ha visszahívni sem tudja a kutyáját...Azt mondja nem gondolta volna, hogy az enyém bánt, "olyan kis helyes masnija van" (a sárga szalag...)

2021. márc. 18. 10:26
 15/31 anonim ***** válasza:
28%
"Akkor is tiszteletben kell tartani, hogy aki nem akarja, hogy odamenj a kutyáddal a kutyájához, ahhoz ne menj oda" - igen. Akkor most újra leírom, hogy nem, nem megyek oda. Csak nem feltétlenül értek egyet, de persze nem teszek megjegyzést rá soha. De tudod, ezek után azt hiszem, veled se szeretnék találkozni. Más értetlenkedésén vagy felháborodva, de te sem figyelsz oda, mit ír, mit mond a másik.
2021. márc. 18. 10:38
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha mást nem legalább ezt a sárga szalagos dolgot terjeszteni kellene az emberek között ahol csak lehet. Már ez sokat segítene, de a kutyások háromnegyedének fingja sincs mit jelent.
2021. márc. 18. 10:38
 17/31 A kérdező kommentje:
Ha így le vagy pontozva, szemmel láthatóan többen nem értenek veled egyet.
2021. márc. 18. 10:47
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
A mi környékünkön is egy férfi, aki kutya idomarnak hiszi magát, el is neveztük Cesarnek, nálunk az is gond, hogy ez a férfi naponta 5 órát sétáltatja a kutyáját és szinte már lehetetlen olyankor menni, amikor ő ne lenne kint és persze mindent póráz nélkül. Az én kutyám egy idősebb szuka kutya, de elég agresszív más kutyákkal, többször is szóltam már neki, hogy rakjon a kutyajara pórázt, de mintha nem is foglalkozna velem, persze mindig próbálom elkerülni, de mintha direkt arra jönne amikor meglát minket. Rendszeresen sétáltatja még felénk is a kutyáját, ahol nyilvánvalóan oda engedi a keritesunkhoz, amit a kutyánk már szét rágott, már raktunk is rá lemezt, de már ezt is elkezdte megbontani. És persze arról még ne is beszéljünk, hogy a ház fehére van festve és nem csak ő, hanem más gazdák is megengedik a kutyajuknak, hogy oldalt oda dorgolozenek a falhoz, csupa piszok nyilván. Sok embernek van kutyája nem tudom, miért nem tudunk egy kicsit jobban figyelni egymásra
2021. márc. 18. 11:15
 19/31 anonim ***** válasza:
78%
#11es. Az egyik kutyám csóvál, barátságos, de tudom, hogy vehems kan kutyákkal összepattan, ezért nem engedem oda, akár póráz nélkül is letiltom. A gazda ismeri a kutyáját, az hogy több méter távolságból csóvál, nem egyenlő, hogy biztosan kijönnek. Magától senkihez nem fog odamenni, de ha a másik kutya jön hozzánk kérdés nélkül, nem tudok mit csinálni. Vannak fix kutyabarátai, bőven van lehetősége játszani velük, úgyhogy nem kell sajnálni.
2021. márc. 18. 14:49
 20/31 anonim ***** válasza:
24%

Én egyetértek a lepontozott emberkével. Nálunk is ez van. Az én kutyám vagy közömbös vagy ami inkább van, az az, hogy játszana. 13 éves mentett kutyus és mindenkivel barátkozna. Nagyon sokszor van, hogy kölcsönös a szimpátia, a gazdi meg még a fűbe is bemegy, elhúzza a kutyáját, miközben mondja neki, hogy nem megyünk oda, nagy kutya(egy 15 kilós beagle méretű kutyus).

De a másik esettel is van tapasztalatunk. Volt, hogy egy öreg néni póráz nélkül vitte a kis valamilyen pamacs kutyáját. Odarohan hozzánk a kutya, vicsorogva, majdnem oda is kapott az enyémnek, de hirtelen hátrarántottam (hámja van, nyugi) és a két kutya közé álltam, mire az idegen kutya visszavonult. Erre a nő végre megfogja pórázra a kutyát, aztán aszonnya neki: nem szabad odamenni, mert nagy kutya, bánt. 🤦👌👏

Máskor nem szólok be, de erre muszáj volt mondanom, hogy: én úgy láttam, ez pont fordítva történt.

Meg a Lili-Fifi páros, két öregasszony, kutyák póráz nélkül (természetesen), minden kutyához visongva rohannak oda, támadnak, mint a hülyék, gazdik meg felváltva ordibálnak: Lili-Fifi-Lili-Fifi 🤦😂

Meg a csivavás, szintén póráz nélkül, mindnek kutyának megy neki, gazdi meg csodálkozik, amikor a többi kutya megfogja azt a földbe döngöli. Én kutyámnál, aki mint említettem iszonyat türelmes, barátságos, kb 10.alkalomra betelt a pohár, odamorrant neki, anélkül, hogy hozzáért volna, csak figyelmeztetésnek(komolyan nem tudom hogy lehet ilyen türelmes, a kutya azon a szakaszon, ami kb 10 perc, minden alkalommal rohan utánunk sikító hangon vinnyogva "ugat", kutyusom megáll szimatolni, addig a csivava körbe ugrál körülötte és vinnyog, egy mp-re sem áll le).

Erre a nő mondja nekem: ne erre sétáltass. 😂😂😂🤦👏👌👌🤦👏👌

2021. márc. 18. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!