Miért van az, hogy a kutyám a kutyaiskolában nem húz a többi kutya felé és minden parancsot teljesít, amikor viszont az utcán lát egy kutyát, rögtön húz felé?
Talán azért, mert a kutyasuliban az oktatót követi, vagy tart az oktatótól?
Nem tudom milyen az oktatás, bocs, ha hülyeséget írok, de szerintem ez lehet.
Kicsit keveset írtál, csak találgatni tudok. Esetleg a kutyasuliba mind kiherélt kutyik járnak, ezért nem érzi ott a hormonokat... Szerintem kérdezz erre rá a sulinál, mert fontos lesz nekik a nevelésben!!!
Na ezert nem jarunk mi kutyaiskolaba . A kutyaoktatot tekinti vezernek,teged nem.
Ha nem jarsz oda,egyszer vegre teged tekint vezernek/fonoknek.
A kutyaoktato alaassa a tekintelyed a kutya elott!! Nalunk is ez volt. 2 alkalom utan!!
A kutyasuliban "be van kapcsolva" a kutya, folyton megy az ül-fekszik-marad-hozzám, megértette, hogy ott az az elvárt viselkedés, hogy elsődlegesen neked dolgozzon.
Menjetek ki az utcára, parkba, gyakoroljatok ott is, ne csak akkor, ha épp jön kutya, hanem, mint a suliban, 5-10 perc folyamatos feladat, pici szünet, megint feladat. Elsőre nem fog tökéletesen viselkedni, de pár alkalom után rájön majd, hogy mindenhol kell rád figyelnie.
Jellemzően kutyaiskolában az emberek sokkal következetesebbek, kitartóbbak és tudatosabbak a kutyájuk felé, mint kint vagy otthon. Mert az oktató szól, ha nem jól csinálod, vagy odamegy, ha nem figyelsz és nem működik valami. Esetleg odanyúlnak, ha a kutyával gond van, agresszió vagy teljes kontrollkiesés van és a gazda ezt nem tudja még kezelni.
És a kutyák okosak, nagyon hamar leveszik, hogy az iskolában a felállított szabályokat be kell tartani, de máshol nem. Sétán már nem úgy figyel a gazda, nem olyan következetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!