Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel etessem növendék kutyáim...

Mivel etessem növendék kutyáimat, hogy maximum 500ft /kg alatt kijöjjön, és jó is legyen?

Figyelt kérdés
2021. márc. 5. 06:40
 151/173 A kérdező kommentje:

köszi

szerintem #148

nem esznek meg 1 kg-ot naponta fejenként

jobbra fog kijönni ez sokkal, mintha brit prémiummal etetnék... tápból meg többet esznek, mint ami fel van tüntetve a csomagoláson...

tehát a matek azért sem stimmel, mert az nem létezik, hogy tömör, zömök kajából mint a hús etetés megegyen 1 kg-ot, míg tápból #150-es szerint 300 g-ot

ott csúszott el a matek szerintem eléggé

sokkal jobbra fog kijönni a hús etetés reményeim szerint :)

2021. márc. 5. 20:31
 152/173 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet barátom, hogy annak a "tömör, zömök kajának, mint a hús" 70%-a víz, míg a száraztápnak 10% körüli víztartalma van.

Ezért kell tápból sokkal kevesebb, mint bármely más ételből.

2021. márc. 6. 07:29
 153/173 anonim ***** válasza:
89%

Az 1 kg buksinként pedig a minimális mennyiség, ha tényleg 50 kilósak lesznek, mivel a felnőttkori testsúlyának a 2%-át kell adni minimum.

Ráadásul te nem csak nyers húst, csontot, belsőséget adsz, hanem elég sok rizzsel töltöd ki, így talán még kevés is lesz az 1 kiló összvissz.

De más úgy is látod, ha nagyon lefogynak.

Abban még igaza volt valakinek, hogy tüdő, magában, kölyöknek iszonyat kevés.

Aki először ajánlotta, az írta is, hogy egy öreg kiskutyának adja. Nekik jó a sovány hús, mivel nincs akkora energia szükségletük. De kölyöknek vagy 2-3* annyi kell belőle, vagy kell más fajta hús is. Ami máris nem olyan olcsó.

De majd meglátod.

2021. márc. 6. 07:35
 154/173 anonim ***** válasza:
100%
Egy trooooooll! Lent a pincében ! Egy trooooooll !!!
2021. márc. 7. 12:01
 155/173 anonim ***** válasza:
3%

En ezeket szoktam fozni a ket nemet juhaszomnak 2 honapos koruk ota:

1. Csirke farhat tesztaval.

2. Csirkezuza krumplival.

3. Kacsa farhat kenyerrel.

4. Pulykanyak sargarepaval.

5. Sertesmaj rizzsel.

Mindig 6 napra fozok, egy honapban 5x. Aztan kezdodik elolrol.

Erosek es egeszsegesek, mindennap kiviszem oket egy 3 oras setara.

2021. márc. 7. 19:30
 156/173 anonim ***** válasza:
62%
#155 élvezd ki, ilyen rossz etetés mellet nem sokáig lesznek jó kondiban. A krumplit meg sem tudják emészteni, de a kenyér és a tészta sem nekik való.
2021. márc. 7. 19:33
 157/173 anonim ***** válasza:
3%
Jollakatja oket! Elozo ket nemet juhaszom is igy evett, 15 evet eltek! Oket eloszor egy honapig megprobaltam csak husokkal etetni, koret nelkul, de folyton ehesek voltak! Amint attertem a jelenlegi etrendhez, rendben voltak!
2021. márc. 7. 19:38
 158/173 A kérdező kommentje:

Jókis menü!

Én a krumplit mellőzöm, azt tényleg olvastam, hogy nem tudja megemészteni

A rizs az ok. Kenyér, tészta sem az igazi, lisztet stb. nem tudja feldolgozni a szervezete

Szénhidrátot viszont lehet bevinni rizsből, és az még rendben vna

2021. márc. 7. 20:27
 159/173 anonim ***** válasza:
0%

Repat is adhatsz.

Kenyer, teszta a zsirosabb husokhoz kell(farhaton sok a zsir!), hogy felszivja, mert kulonben meghajta oket! Probaltam rizzsel, nekunk nem jott be, de a majhoz jo!

Ki kell tapasztalni, csak leirtam, hogy en mit mivel adok, de te kombinalj, ahogy nektek bejon!

2021. márc. 7. 20:42
 160/173 A kérdező kommentje:

köszi szépen

egyelőre kipróbálom csak magába farhátat reggel, este táp

amúgy a farhát az olyan jó árban van, hogy fele annyiba kerül mint a rizs

meg amúgy is azt vettem észre, hogy nálam kiválogatják a farhátat a rizs stb, közül és azt külön előre megeszik, a köretet csak később, utólag, van hogy ott is hagyják

2021. márc. 7. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!