Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csinál egy tenyésztő, ha...

Mit csinál egy tenyésztő, ha a beleegyezése nélkül szaporít valaki a tőle vásárolt kutyával?

Figyelt kérdés
Nem egyszer látom, hogy kiskutyákat hirdetnek úgy, hogy a szülők törzskönyvesek, a kölykök nem. Én nem hinném, hogy korrekt tenyésztő, akinek számít a jó vérvonala, a jó hírneve, ilyenbe belemegy. A tenyésztésre nem alkalmas kedvencként eladott kiskutyáknál ivartalanítási kötelezettséget kötnek ki legjobb tudomásom szerint (kivéve, ha egészségügyi akadálya van a műtétnek, de ez egyedi). Mi van, ha valaki ezt kijátssza?
2021. febr. 25. 13:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Én még annyit tennék hozzá, hogy attól, hogy a hirdetésben arra hivatkoznak, hogy a szülők törzskönyvesek, ez még közel sem biztos, hogy így van. Még ha rá is kérdez a kiskutya iránt érdeklődő ember, az átlagembernek gyakran fogalma sincs, hogy néz ki egy származási lap, sokan azt hiszik, hogy az oltási könyvvel megegyezik, őket simán át lehet verni ezzel, de még az ennél tudatosabb embereket is át lehet ejteni egy excelben összetákolt "törzskönyvvel".

Arról nem is beszélve, hogy több tenyésztő oldalán is láttam a kutyáikhoz bescannelt származási lapokat, sajnos ezeket is simán lementik, és visszaélnek vele a szaporítók.

2021. febr. 25. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!