Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet hülyeség de tenyésztőnél...

Lehet hülyeség de tenyésztőnél maradhat kutya?

Figyelt kérdés

Mármint, hogy szerintetek ilyen előfordul, hogy egy kutyát nem vesznek meg? Azzal utána mi lesz? Valamint azokkal akikkel már nem tényesztenek (idősebb szukák) Őket megtartja a tenyésztő?

Nem akarok ezzel foglalkozni, csak érdekel.

2021. febr. 17. 11:12
 1/9 anonim válasza:
68%
Szerintem mivel egy normális tenyésztő rendesen bánik a kutyáival, biztosan nem dobja ki az utcára a "megmaradt" kutyusokat, vagy megtartja és tovább szaporítja, vagy még reménykedik az eladásban.
2021. febr. 17. 11:27
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Ha megmaradt kölyökről van szó, akkor továbbra is gazdát keresnek neki, előbb-utóbb úgyis találnak, ha meg nem, akkor megtartja. Illetve olyan is van, hogy alapból magának tart meg kiskutyát.

A kiöregedett tenyészkutyákkal kapcsolatban a legtöbb tenyésztőnél azt láttam, hogy ivartalanítják őket, és házi kedvencként élik le az életüket a tenyésztőnél.

2021. febr. 17. 11:31
 3/9 anonim ***** válasza:
96%

Én tudok ilyenről, a tenyésztő egy idő után feladta a gazdi keresést, mert annyira megszerette a kutyát, hogy inkább nem adta senkinek. :D

Ahonnan az én kutyám van, ott a tenyésztő aktívan dolgozik a kutyákkal, a nyugdíjasok pedig közeli barátainál vannak, folytatva a nekik megfelelően aktív életet, nagy sétákkal, a terápiások terápiákkal. De a legtöbben ivartalanítják és megtartják az időseket is.

2021. febr. 17. 11:47
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Az en tenyesztom megtartja az osszes megmaradt kutyat. Nala oreg kutyat is vasarolhatsz. Sokan lustak vinni mozogni a kutyat,azoknak mind nagyonoreg kutyat kellene venni/orokbefogadni kizarolag.

O is meselte,h kertbe sokan vesznek felnott kutyakat.

En is felnott nyakorvhoz es porazhoz szoktatott ugatasrol letiltott kutyat vettem. Nem akartam veszodni egy kolyokkel meg a szobatisztasag tanitassal. Meg az elokepzettseghez is ragaszkodtam.

2021. febr. 17. 12:18
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Igen, van ismerős tenyésztő, akinek maradnak kutyái. Ezek továbbra is eladók maradnak.
2021. febr. 17. 12:46
 6/9 anonim ***** válasza:
94%
Akik kidobják azok nem tenyésztők hanem szaporítók
2021. febr. 17. 15:12
 7/9 DaddysGirl69 válasza:
82%
Vannak tenyesztok akik orokbe adjak a bent ragadt kis kutyakat, valamint az oreg szukakat is. Altalaban keresnek egy jo gazdit nekik
2021. febr. 17. 16:42
 8/9 anonim ***** válasza:
81%

A nagyon jó/népszerű/elismert tenyésztőknél általában várólista van, már a fedezés előtt van 10-15 gazdijelölt, így ritkán marad náluk kölyök úgy, hogy az nincs tervben. Sokan rakják fel az éves alomterveket is és a tudatosabb gazdik úgy jelentkeznek, hogy ebből vagy abból a párosításból szeretnének kutyát. Persze ritkán előfordul, hogy így is megmarad kölyök, mondjuk jóval kevesebb szuka születik, mint ahányan szukát szeretnének és a gazdijelöltek inkább várnak egy következő alom kan kiskutyájára, olyan is van, hogy a gazdijelölt visszalép (foglalót csak a kölykök megszületése után szoktak kérni) vagy a tenyésztő dönt úgy, hogy mégsem adja oda a kutyát (olyat már láttam, hogy találkozásnál egy kisgyerek elkezdte a szőrét, fülét húzni a kiskutyának, a szülők nem szóltak rá, a tenyésztőnek kellett, ebből veszekedés lett és a tenyésztő végül úgy döntött, hogy így nem ad el nekik kutyát).

A megmaradt kölykök továbbra is eladóak maradnak és általában előbb-utóbb, ahogy megjelennek az újabb érdeklődők, gazdijelöltek, őket is megvásárolják, de jellemzően őket már olcsóbban adja a tenyésztő.

Ismerek tenyésztőt, aki a megmaradt kölyköt "kutyaszitternek" adta, akinek már volt tőle kutyája, tudta, hogy jól bánik vele, de ő nem akart még egy kutyát, így a tenyésztő fizette a kutya ellátását és fizetett a gondozásért is, kvázi, mint egy ideiglenes befogadó, csak kapott érte még pluszban fizetést, és nála volt, amíg nem gazdisodott a kölyök.

Az idősebb kutyák vagy ivartalanítva élnek együtt a tenyésztővel, vagy családba adja őket, szerintem utóbbi sem elítélendő, bár egyszerű kutyásként én el nem tudnám képzelni, hogy a kutyám, aki 8-10 éve velem él elajándékozzam, de ha nincs ideje úgy foglalkozni vele és egészen biztosan jobb élete lenne egy másik családnál, akkor miért ne. Persze ez függ a kutya jellemétől is, mennyire kötődik a gazdájához, mennyi figyelmet igényel, ha a gazdája az isten számára és nehezen nyit idegenek felé, akkor szerintem is szívtelen dolog csak úgy elajándékozni, viszont ha szeret a figyelem középpontjában lenni, szereti, ha csak vele foglalkoznak, alapvetően nyitott, könnyen megszokja az idegeneket, akkor miért ne éljen olyan helyen, ahol ezt tudják neki biztosítani. Sok olyan kutya van, aki idős korára "zsémbes" lesz, nehezen viseli a fiatalabb kutyák folyamatos pörgését, hogy nem ő a gazdi egyedüli szemefénye, vágyik egy nyugodt, békés helyre, ahol minden szeretet az övé, szerintem az ilyen kutyáknál nem "bűn" ha a tenyésztő idős korban adja másik gazdihoz.

2021. febr. 17. 21:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Ahha tehát ameddig nincs gazdi addig próbálják hirdetni Őket.
2021. febr. 19. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!