Megnéztetek több tenyésztőt, vagy kép alapján döntöttetek?
Még soha nem volt kennelből származó, törzskönyves kutyám. Ilyenkor hogy működik, ha egyeztetek a tenyésztővel, kölcsönös szimpátia, kép alapján mutat kölyköt akit meg lehet tekinteni élőben, akkor csak őt nézed meg, vagy több kennelt is fel keresel?
Ha igen, akkor hogy van, még nem foglalod le, mert megnéznél mást is?
1. Keresek egy kennelt, aminek van szipmatikus face, vagy weboldala. Ezek nélkül nekem hiteltelen.
2. Az oldalak alapján megnézem, milyen kutyáik/macskáik vannak, szimpatikusak e az egyedek, tetszenek e küllemileg.
3. Ha valamelyik állat, esetleg színvariáció megtetszett, felhívom a tenyésztőt, hogy mikorra várható ilyen kölyök, vagy attól a szülőtől kölyök.
4. Aztán persze jönnek a formaságok, bemutatkozás stb. Tehát nem, nem állok egyszerre 3 tenyésztőnél.
Általában lefoglalsz egy kiskutyát, majd ha megszületik de még nincs 8 hetes általában a tenyésztő meghív hogy megnézd a kiskutyákat, megismerkedj velük és válasz. Mielőtt kutyát veszel döntsd el melyik kennelből akarsz, aztán ahhoz menj
(Persze ezek előtt mármint a foglalás előtt érdeklődsz, bemutatkozol mesélsz magadról és nem úgy kezded “szia, helyileg hol?ára?”)
Párosítások voltak amiket kerestem, sajnos nem minden tenyésztőben lehet megbízni, ha nem csak házikedvencet szeretnék, így az én munkacélomra kuszáj valamelyest ismerni az állományt.
Ezek után, ahol volt szimpi párosítás, mindegyik tenyésztővel felvettem a kapcsolatot, és sokat beszélgettem velük, mert nem cska neki kell tudni hogy jó helyre kerül a kutyája, hanem nekem is, hogy valóban alkalmas kutyát kapok. Végül a kölykök döntöttek, ahol a legszimpatikusabb, legalkalmasabb kiskutya lett, lefoglalóztam. Elvitelkor, 9 hetesen pedig a maradék árat kifizettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!