Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy legyen kutyám?
Költözz olyan albérletbe ahova vihetsz állatot.
A szüleiddel meg szakíts meg minden kapcsolatot.
Megpróbálom akkor nyáron!
Köszi!
1. Állat nem való születésnapra. Egy kiskutyát le kell foglalni a tenyésztőnél, és sokszor van, hogy fél-egy-másfél évet kell rá várni. Az nem úgy van, hogy a születésnapodra már vihető is.
2. Egy kölyök ára 150.000-től 300.000-ig mozog. Ez belefér nektek?
3. Egy kutya tartása havi szinten 20-40.000 ft. Ebben a rendkívüli dolgok nincsenek benne. Márpedig a rendkívüli kiadások (betegség, baleset, stb) ritkán vannak meg 50-100.000 ft alatt. Ez kényelmesen belefér a költségvetésbe?
4. Mivel a kutya nevelése, szobatisztaságra szoktatása, tartása stb sok munka, ezért ez mindig a felnőttek feladata. A felnőttek fognak lejárni a kölyökkel éjszaka többször is hónapokon keresztül. A szüleid fogják nevelni, ha gond van a viselkedésével. A szüleid fognak gondoskodni róla, ha te elköltözöl kollégiumba vagy elmész haverokkal otthonról.
Kutyát csak akkor szabad hazavinni, ha mindenki akarja!
Hát most valószínűleg nem leszek népszerű de azért elmondom a véleményemet. Szerintem a szüleid jól gondolják hogy nem kell neked kutya. Szerettél volna egy papagájt, amit meg is kaptál, tehát láthatóan azért nincsen acélból a szívük. 2 háziállatról megfelelően gondoskodni, minőségi élelmet venni nekik, napi több órát foglalkozni velük, ha kell orvoshoz vinni és a kutyát napi többször levinni sétálni nagyon sok időt, energiát és pénzt követel.55 m2 két állatnak és 3 személynek nagyon kicsi, a kutyus nem lenne felhőtlenül boldog. Egy máltainak bár kicsit a termete nagyon nagy a mozgásigénye, rendszeresen vinni kell kozmetikába. Nagyon sok figyelmet igényel és sok mindenre kell megtanítanod, ami nem csupán pár óra alatt van meg. Minden nap meg kell mosni a kis szemét, mert könnyen belemegy a nagy szőre és iritációt okoz. Ehhez speciális szemtisztító kell. Naponta kell fésülni. Olyan eledel kell neki, aminek magas a hústartalma, illetve én az enyémnek fogápoló snacket is szoktam adni.
Minden séta után át kell nézni a bundáját, mert hihetetlen hogy mik ragadnak bele. Kicsi gallyak, levelek stb. Havi 2x szoktam fürdetni kutyasamponnal. Fürdés előtt is át kell fésülni. Kitisztítani a fülét, és a karmát lejjebb vágni.
Nekem is máltaim van, tehát tapasztalatból mondom hogy rengeteget kell vele foglalkozni. És hát a legfontosabb, az ára is nagyon borsos,az ára 80000 nél kezdődik és határ a csillagos ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!