Hogy győzzem meg a szüleimet hogy legyen egy kutyám?
Ha már az előző kutyával is gond volt, én nem ajánlok másikat. Egy kutya azért szökik, mert nincs megfelelően lefárasztva, sétáltatva, unatkozik, illetve ha nincs ivartalanítva, az ösztönei hajtják párosodni.
Egyébként mi lett az előző kutyával?
Mellesleg a kutyatartás nem olcsó mulatság. Te fizetnéd a tápját, felszereléseit, oltásait, ivartalanítását, betegség esetén ellátását? Ameddig a szüleiddel laksz, és ők nem akarnak kutyát, bele kell törődnöd. Ha önálló életet kezdesz, és lesz rá elegendő időd, pénzed, akkor vehetsz kutyát.
Szerintem az egyetlen megoldás az lehetne hogyha megmutatnád neki hogy már elég felelőségteljes vagy hozzá. Én most, 17 évesen kaptam meg az első saját kutyám (előtte is volt már egy, de őt el kellett ajándékoznunk, a szüleim nem szerettek, én pedig még nem voltam kész erre az egészre)
Én prezentációt készítettem, benne a régi problémák, arra a megoldások
egy kutya jótékony hatásai
meg persze megesküdtem benne mindenre hogy felelőséggel fogom nevelni
Inkább mielőtt belevágsz gondold végig, nem egy növény, ez egy lélekkel rendelkező lény.nem tudom milyen idős vagy. Vedd számításba, hogyha a szüleid nem szeretik nem fognak vele foglalkozni, maximum nyolc órát lehetsz távol. ha másik iskolába jársz gimibe/középsuliba már ugrott. Ha később koliba fogsz költözni szintén. Egy kutya nem egy évig él hanem 13-15
Ezt vedd számításba, ne hirtelen felindulásból kapj kutyát. Általában a szülők mindig jót akarnak a gyerekeiknek, ha látják hogy elég érett vagy hozzá és átgondoltad szerintem megendegnék, de ehhez biztosan bizonyítanod kell. A menhelyt ajánlanám, és ott sem egy kölyök kutyát, azokkal még nagyon sok gond van, gondold végig nagyon jól nem 1 hónap míg a kéthónapos szupercuki kutya benttudja tartani 8 órán át.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!