Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy kapjak egy kiskutyát?
Sziasztok! Már mióta vágyok egy kiskutyára. Most találtam egy hirdetést amiben egy 10 hónapos kutyusról van szó és azt is leírták, hogy már csak 13 napja van hátra ha nem viszik el, mert a menhelyen nagyon sok már a kutya, és párat ha úgy látják, hogy nem viszik el, akkor elaltatják. Gondoltam ha ezt így mondom anyunak, akkor megesik rajta a szíve, és elmehetünk érte. De ez nem így lett sajnos. Azt mondta, hogy nagyon hosszú oda az út, és mi nem fogunk egy kutyáért utazgatni. Meg már amúgy is van egy öreg kutyánk aki nem biztos, hogy befogadja. Én erre azt válaszoltam, hogy biztos befogadja, de aztán megint elismételte, hogy hosszú az út stb...
Kérek mindenkit, hogy segítsen !!!!
az öreg kutyát viszed naponta többször sétálni? játszol vele, van vele foglalkozva?
ha nem,akkor ne hozzatok még egyet,inkább foglalkozz a mostanival.
de ha rendesen foglalkozol a mostanival is, napi szinten, akkor nem értem a szüleidet.
mennyire messze van amúgy az út? ha csak azon múlik,hogy engedjék, akkor ülj fel vonatra és hozd el úgy.
Én csak a saját tapasztalataimból indulok ki, nem azt mondtam, hogy mindenki ilyen....
pl: szembe szomszédban lakó barátnőm nagyon szeretett volna egy cicát, szülei ellenezték. mivel családi ház, nagy nehezen rávette, egyrészt a cica téli születésű volt, és a 2 hónapos macska kint fagyoskodott az udvarukon, pedig volt egy kb 1,5-2 m2es mondhatni belépő, mert azon kívül még volt egy előszobájuk, és odáig sem engedték be.... (első macskájuk kapásból átszokott hozzánk, mert mi beengedtük) a cicusuk gyakran beszökött apu műhelyébe, hogy kicsit megmelegedhessen. Körülbelül 3 éves lehetett a kandúr amikor a fészerünkben találtam elpusztulva....átmentem közölni a barátnőmmel, aki nagyon szerette a cicát, és mondta, hogy igen gondolta hogy ez lesz a vége, mert a macska melső tappancsa magsérült!!! és belepusztult az elfertőződött sebbe!!!.... Olyan szinten kiosztottam akkor a szüleit, hogy azóta sem hajlandóak köszönni sem, hogy egy ilyen rohadtul egyszerűen kezelhető dologba, ami még nem is lenne költséges, hagyták elpusztulni az állatot....ennyit erről, és elég sok negatív példát fel tudnék sajnos hozni, a szülői felelőtlenségről, akik semmibe sem nézik a gyermekeik állatát.
Nem tudom, hány éves vagy, de ha még nem vagy elég idős ahhoz, hogy legyen önálló kereseted, és meg tudj oldani pl. olyan dolgokat, mint állatorvoshoz elvinni a kutyát, azt kifizetni, akkor még várj, ne erőltesd.
Azt írod, van egy öreg kutyátok. Vele ki foglalkozik? Viszed mindennap sétálni? Ki viszi állatorvoshoz, ha kell? Ki eteti, ki ad neki vizet? Ki szedi össze a kakiját, ki takarít utána?
Vele is sok munka van és kiadás. Ha eddig a fentieket nem te csináltad, akkor kezdd el. Emellett, ha már elég idős vagy, elkezdhetsz menhelyre is járni hétvégéken önkénteskedni.
Így jobban fogják látni a szüleid, hogy ez nem csak gyerekes hiszti, hanem tudod és vállalod, mivel jár a kutyatartás. Ha az öreg kutyátok majd elpusztul, talán könnyebben beleegyeznek egy újabb kutyába. Amúgy sem biztos, hogy jó lenne az öregnek, ha egy kölyköt hoznátok mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!