Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy legyen egy kutyám?
2 éve kaptam egy tengerimalacot és nagyon megúntam. Már rég óta nézem a kutyákat csak nem tudom hogy mondja el a szüleimnek! A tengerimalac egy szobában van ahol szabadon futhat!
Lennék további kérdéseim a kutyával kapcsolatban:
Mennyibe kerül egy chip behelyezés?
Mennyibe kerülnek az oltások ès az első állatorvos?
A válaszokért előre is köszi!
Ha a szüleid nem akarnak kutyát, akkor nem akarnak. Az a kutya ugyanis nemcsak a tied lenne, hanem az övék is, ők pedig nem akarnak kutyát. Nem azért, mert te nem találtad még meg a megfelelő érvet, és ha az meglenne, akkor hirtelen megváltoztatnák a véleményüket, hanem mert nekik nem kell kutya. Felnőtt emberek, képesek dönteni teljesen függetlenül attól, hogy te mivel érvelsz. Majd felnőtt korodban lesz kutyád.
Egyébként a költségek baromian nem merülnek ki egy 3500 Ft-os chipben és egy pár oltásban.
Nem való neked kutya.Örülj annak a malacnak amit kaptál.Nem lehet egy élőlényt csak úgy megunni.Ha ilyen hamar meguntál egy malacot a kutyával sem lsz másképp.Amíg kölyök rengeteg "butaságot" csinál.Mindent megráp,bepisil,bekakil,harapdál.Nagy felelőség egy kutya főleg egy kölyköt felnevelni:Kutyaovi,kutyasuli és ez mind pénz(nem olcsó).Ha nem lesz megnevelve akkor az a gond,hogy szőkik,harap,mindig ugat,szétrág mindent,felássa a kertet.
Egy kutyát mindennap megkell sétáltatni(2órát),játszani kell vele,tanítani,foglalkozni vele.
Kellenek neki oltások,chip,ivartalanítás,játékok,felszerelések,féregtelenítő,spot-on,minőségi táp,ha váratlanul baleset,betegség az elég sok pénz.
Egy kutya ha fajtát akarsz is drága és itt figyelembe kell venni azt,hogy nem szaporítós kutya hanem tenyésztőtől kell.
Vagy menhelyről.
A szüleid valószínűleg azért sem akarnak mert tudják,hogy nekik nem lenne kedvük,sem idejük rá,lehet pénzük sem,mert tudják,hogy hamar megunnád.
Foglalkozz a meglévő malackáddal és ne akarj kutyát.
Egy kutya átlag életkora 10-15 év.
Ha megunod ezt is pár év alatt mit csinálsz? Kidobod?
Egy kutya rengeteg idő és pénz. Gondolom az anyagiakat sem te vállalnád hanem a szüleid, akkor meg nem tudsz mit csinálni. Egy egészséges tenylsztős kutya alsóhangon 100.000 menhelyről is hozhatsz el persze de neki is kell orvosi ellátás, kaja, stb.
Plusz egy kutya napi minimum 2-3 óra foglalkozást igényel, fajtától függ. Van ami kevesebb van ami több mozgást és agyi fárasztást igényel.
Kutyaovi kutyasuli még plusz költség.
Egy állat tartása hatalmas felelősség és a leírtak alapján még nem állsz rá készen, tekintve, hogy a tengeri malacot is meguntad ennyi idő alatt.
Egy kutyához pedig végtelen türelem kell ám.
Ne legyen kutyád.
Majd ha saját kereseted lesz, akkor.
Sokkal nagyobb egy kutya költsége, mint hinnéd.
Plusz ha a családnak nem olyan az életmódja, akkor szegény blöki fog szenvedni.
Szerintem a kerdezo csak nem ugy fogalmazott. Nekem ugy jott le,hogy azert szeretne kutyat, mert sokkal tobbet tudna foglalkozni, jatszani...stb vele, mint egy tengerimalaccal.
Elottem azonban jol megfogalmaztak,hogy a kutya tartas miben merul ki es igaz,hogy nem olcso mulatsag. Valamint hosszu evekre szolo elkotelezettseget jelent. Korodat nem irtad de ha a szuleid bele egyezese kell hozza akkor gondolom 18 ev alatt lehetsz. Gondolj bele,hogy par ev mulva is lenne kedved,turelmed, idod es energiad hozza? Valoszinuleg a szuleid ezt nem latjak rajtad es ezert vannak ellene. Ha a kutyussal nem birnad es a szuleid sem akarnak ot nevelni tovabb akkor menhelyen kotni szegeny...:( es van mar ott eleg :(
Lehet egy cicaval jobban jarnal es szuleid is konnyebben bele mennenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!