Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rottweilerek etetését beállíta...

Rottweilerek etetését beállítani a legköltséghatékonyabban, de jól?

Figyelt kérdés

hallottam a barf etetésről hogy tud nagyon olcsó de nagyon drága is lenni, de egyáltalán nem ismerem... a környéken nincsen barf bolt

de lehet hogy tudok szerezni nagy mennyiségben kacsát olcsón állati etetésre, abból jó lehet valami?

tescóban ki lehet fogni csirke farhátat 200 ft körül

rizs szintén 200 ft

zöldségnek talán 600 ft a kg ára

van almám is

van 1 kölyök roti is, 2 nagy, terület őrzésre, ÖV-re használom őket.

ami nekem tetszik ezzel a farháttal kapcsolatban hogy 200 ft, tápoknál meg a full legalja szója kutyatáp is 600 ft+ a kg-os ára

kutyakonzerv 300 ft 1 kg, az még elfogadható áron van, de azzal sem etethetem őket, csak keveset, mert megy tőle a hasuk.

egyébként ez milyen táp szerintetek? bár ezek is kicsit drágák, tekintve hogy elég sokat esznek, gondolom napi 1 kg / kutya

[link]

[link]

[link]

2021. febr. 13. 11:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

A kölyök kutyának a Brit Premium by Nature XL Junior tápot ajánlom, 15 kg 12.000 Ft.

És kb. 1 hónapra elég.

2021. febr. 13. 13:45
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

A felnőtteknek is a Brit Premium by Nature XL Adult tápját ajánlom, az iy 15 kg 12.000 Ft.

1 rotinak kitart 1 hónapig szóval ha össze veted, akkor ennél olcsóbban csak moslékkal/maradékkal hozhatod ki.

Így összesen 3 kutya etetése 36.000 Ft.

Sajnálom, de minek ennyi kutya ha nem tudod etetni.

2021. febr. 13. 13:48
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Én táppal etetem a kutyáimat, és annyit fűznék hozzá, hogy a konzervet hanyagold, mert fogkövesít és kb túlárazott víz és gabona(ami 300/kg).

Egy 50 kg-os kutyának egy átlagos tápból pedig csak 400-600g kell, inkább ezzel számolj.

Brit premiummal már etettem, azok egész jó tápok, ajánlani tudom.

Ha táp mellé főznél vagy nyersen adnád a kaját, ne egyszerre add a kettőt, mert más az emésztési idejük.

2021. febr. 13. 13:49
 14/33 anonim ***** válasza:
86%

Azért, mert a farhát plusz köret alkalmatlan kutya táplálására hosszú távon. A farhát csak csont és bőr, ráadásul 1 db csirkefarhát egy 10 kg kutya napi mennyisége (plusz legalább mégegyszer annyi dkg színhús). Tésztát és kenyeret kutyának nem adunk mert semmit nem tud hasznosítani belőle. Szóval a kutyája minőségi és mennyiségi éhezésen van...

Ha ez a szint szerinted megfelelő, sokkal jobban járnak a kutyáid egy alsó középkategóriás táppal. A kölyök főleg.

Figyelj, mi is BARFozunk, 30 és 25 kg-os aktív sportkutyák, napi 2 kg összesen a kajájuk. Hidd el, nem olcsóbb mintha tápoznánk, pedig nem rossz áron szerzem a húsféléket. De bizony kell szárnyas (csirke-pulyka+kacsa) fehér húsnak és kell vörös hús is (marha, őz, bárány) és kell hal is heti 1x. Mert ha nincs kiegyensúlyozva az egész, rövid úton irány lenne a doki hiánybetegségek miatt. A barf nem arról szól hogy eléhajítok egy farhátat, mert úgy kinyírod a kutyát szép lassan.

2021. febr. 13. 13:59
 15/33 A kérdező kommentje:

nem hiszem

az a táp elméletileg, csak elméletileg csirke alapú teljesen, persze csirkét is csak 40%-ban látott a 900 ft/kg árával

van benne némi vitamin, a maradékot nem látni hogy micsoda a leírásból, feltételezem szója

a rendes csirkehús boltban kiskereskedőnél kilója 150-300 ft körül mozog

farhátból ki lehet fogni a teszkóban 150-ért is

ez mellé még vennék vitaminokat.

kapna tésztát, ez bőven kiváltja a szóját, megtölti a hasát

kapna zöldséget, pl sárgarépa

amiben minden benne van

és ezeket kellene belőni, hogy miből mennyit, mit vegyek, minél olcsóbb legyen

de az ilyen 4-5000-es húsokat felejtsük már el, magamnak sem veszem meg

2021. febr. 13. 14:00
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Konyorgom, etess inkabb tappal!

Nem elhet csak farhaton tesztan es rizsen a kutya, ez nem barf, ez moslekos etetes kb.

2021. febr. 13. 14:03
 17/33 A kérdező kommentje:

"Tésztát és kenyeret kutyának nem adunk mert semmit nem tud hasznosítani belőle. Szóval a kutyája minőségi és mennyiségi éhezésen van..."

"De bizony kell szárnyas (csirke-pulyka+kacsa) fehér húsnak és kell vörös hús is (marha, őz, bárány) és kell hal is heti 1x. Mert ha nincs kiegyensúlyozva az egész, rövid úton irány lenne a doki hiánybetegségek miatt."

ezek szerint én is minőségi éhezésen vagyok... rajtam kívül több millióan...

illetve a kutyák 99%-a is

nem láttál te még vidéki etetést, nem?

jól be beszélték a fejedbe hogy el kell költeni azt az 50 ezret havonta etetésre

2021. febr. 13. 14:04
 18/33 A kérdező kommentje:

kaphat mellé 300 ft-os csirkehúst is, ki a franc mondta hogy csak farhátot kap?

illetve vegyesbe kap tápot is

2021. febr. 13. 14:04
 19/33 A kérdező kommentje:
ezt kellene belőni emberek, ez itt a kérdés!!!!!!!
2021. febr. 13. 14:05
 20/33 anonim ***** válasza:
96%

Akkor legyen igy, nekem aztan mindegy, a te kutyad. Aztan ne csodalkozz ha fosni fog es az emesztese a beka segge alatt lesz.

Azt nem ertem, hogy annak az embernek, aki szinte o maga is ehezik, minek nagytestu kutya (raadasul tobb is)? De tenyleg.

2021. febr. 13. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!