Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tartanak olyanok kutyát...

Miért tartanak olyanok kutyát akik nem képesek normálisan etetni?

Figyelt kérdés

Mármint gondolok azokra akik házi moslékot adnak, vagy netán össze mixelnek minden szart mondván a kutyának jó lesz, esetleg ilyen bolti chappi meg társaival etetnek.

Tudom hogy nem mindenkinek van pénze hogy normális tápot vagy barfot/preyt biztosítson, vagy jó minőségűt főzőn tudatosan. De ha nem tudják nekik biztosítani minek tartanak kutyát?

Miért felelőtlenek ennyire az emberek, és kezelik tárgyként a kutyát?

2021. febr. 10. 22:18
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
63%
Az egyik kutyus,amelyik most itt van nálunk,régen volt haveroméknál volt.Egyszer láttam,hogy az élettársa visz ki neki egy nagy lábasba kaját.Kaját írtam,pedig nem az volt,inkább olyan moslékféle,amit disznók elé nem tenne az ember.Egy zsíros lötty volt,paprikáskrumpli lehetett valamikor,kenyérdarabok voltak benne,papírzsebkendők,nejlonzacskó és használt pelenka.Kérdeztem a lányt,hogy:Ezt szokott kapni?Azt felelte:Igen,nincs más,örüljön ennek is hogy kap egyszer 1 héten,egyfolytában csak ugat,mindig,nem bírja abbahagyni,mondtam Janinak (így hívták volt haveromat),hogy hozasson vagy hozzon egy másikat,mert ez semmire se jó.A csaj bement.Nézem a kutyát,vadul rábukott a lábasra,habzsolta magába ami benne volt.A nejlonzacskót kihúztam a szájából,félretoltam és kiszedegettem a használt zsebkendőket is,és a pelenkát és kidobtam őket.Olyan mérgesen nézett rám,hogy elveszem őket előle,gondoltam nem először kaphatott már ilyet,ráadásul 1-szer 1 héten.Bementem haveromhoz,kérdeztem,hogy mi a helyzet a kutyával.Kicsit visszatérve még,a kutya annyira sovány volt,hogy csoda hogy a bordái nem szúrták át a bőrét,szószerint csont és bőr volt.Szóval kérdeztem,azt felelte hogy egy öregasszonytól hozta el ingyen,(volt egy könyve,de abba matrica egy se volt),mert kellett egy házőrző a nőjének.Kérdeztem,hogy őrzi így a házat,ha megvan kötve.Azt felelte,nem lehet elengedni,mert már 3-szor is átment a szomszédba.Amúgyse érdekli őtet,elég ha csak jelez,de ez egyfolytában ugat mintha lennének itt.Ennyi volt akkor.Többször is mentem hozzájuk,nem egyszer ottaludtam,vittem a kutyának itthonról húst,emlékszem legelőször csak nézte,szagolgatta,a mancsával piszkálgatta,nem tudta hogy mi az.Amikor megette,rámnézett,olyan hálásan (pedig csak 2 csirkefarhát volt),csóválta a farkát,ugrált rám,hogy akkor eldöntöttem,hogy ez az én kutyám lesz.Vittem neki többször is,de csak úgy hogy a háziak ne lássák,egyszer viszont kijött a nője és meglátta,azt mondta:Te húst hozol a kutyának,miért nem nekünk hozol húst?Nézd már Jani,a Bede (mert ez a nevem) meg hússal eteti ezt a dögöt.Legközelebb nekünk hozd a húst,ha akarsz hozni,ne a kutyának adjad,a kutya kap kaját tőlünk,azt nem kell félteni.Volt hogy éjszaka vettem ki a szeleteltkenyérből mindig 2 szeletet,és kivittem neki,reggel pedig azt mondtam hogy éhes voltam már,megkentem és megettem.(mert engem se kínáltak meg sose,ha ettek).Vizet is vittem a kutyának,egyszer a gyerek apja odajött és ingerülten azt mondta:Te hogy gondolod te azt,hogy a kutyának hordod ki a vizet?Te fizeted itt a számlát,vagy mi van?Ilyet többet itt meg ne lássak!Mondtam neki,én is idegesen,hogy ahányszor itt voltam,a kutya tálja mindig csontszáraz volt.Azt felelte:Azért mert az a rühes korcs egyfolytában kiborítja,csörgeti azt a szar láncot,járkál össze-vissza oszt kiborítsa.Nem kap vizet,azt meg ne tudjam még egyszer hogy ilyet csináltál.A kutya minden nap kap vizet,mindennap hoz ki neki a Klaudia (mert így hívták az élettársát volt haveromnak),eléteszi,kiissza oszt annyi volt,többet nem kap,azt se érdemli meg,mert egyfolytában zenebonázik.Egy kis idő után,leültem beszélni haverommal,iszogattunk,mindig vittem ki piát,kérdeztem,hogy nagyon ragaszkodnak-e a kutyához,azt felelte ő fikarcnyit se,nem neki kellett,a nőjének.Mondtam neki,hogy őt is zavarja,meg még apád sincs kibékülve vele.Azt felelte azzal ne foglalkozzak,az egy részeges hülye,de ha akarom vihetem a kutyát,de előbb megkérdezi a nőjét.Bement,lefeküdt,másnap reggel jön ki,(azt hittem csak a pia mondatta vele az előző estét)azt mondja,Klaudia azt mondta,ha eltudom,elvihetem.Rettentően megörültem,egyből elköszöntem,siettem haza a pórázért,apámnak nem szóltam,tudtam hogy azt mondaná,hogy ide több kutya nem kell,de nem érdekelt,kimentem és ketten lejöttünk ide,azóta itt van.Emlékszem apám először azt mondta,hogy:Ezt meg hogy gondoltad,mi ez itt,ki ez itt,honnan van ez,hogy néz ez ki?Össze van esve,kilátszanak a bordái,ide ilyen szerencsétlen kutyákat ne hordjál,vidd innen a francba.Aztán meg:Várjál még,előbb adok neki egy kis húst,hadd lássam,ízlik-e neki.Mikor megette:Nézd meg,hogy meg tudja köszönni,nézd milyen hálás,okos kutya ez,szófogadó,engedelmes,csak a hülyék nemtudtak bánni vele,de majd én kezelésbe veszem,jó helye lesz itt,meglátjuk.Igaz-e te kis ügyes? (ezt már a kutyának mondta).Na szóval azóta itt van és kivirult.A rengeteg rossz mellett amit életem során tettem,örültem és büszke voltam magamra,hogy legalább tettem valami jót is,amiből nem valami sok volt akkoriban az életemben.
2021. febr. 11. 00:01
 22/36 anonim ***** válasza:
28%
Szerinted Mo-n mindenki megteheti, hogy drága táppal etessen? Aki nem tudja biztosítani a legjobbat, az ne vállaljon kutyát egész életében? Akkor a lakosság 80%-a kiesne a kutyatartás lehetőségéből. De még a gyerekvállalásból is.
2021. febr. 11. 00:02
 23/36 anonim ***** válasza:
64%

"Aki nem tudja biztosítani a legjobbat, az ne vállaljon kutyát egész életében? Akkor a lakosság 80%-a kiesne a kutyatartás lehetőségéből. De még a gyerekvállalásból is."

Pontosan. A gyerekvállalást is át kéne gondolni rengeteg embernek és akkor talán nem jelentene problémát az osztálypénz fizetése, vagy ne adj' Isten olyan "luxus", mint az osztálykirándulás, vagy szalagavató. És akkor arról ne is beszéljünk, ha szerencsétlen gyerek esetleg egyetemre is akarna menni...

2021. febr. 11. 00:08
 24/36 anonim ***** válasza:
38%
Ezek a barf tápok 21 ezer ft/10kiló...néztem az árakat.Borzalom.Azért álljon már meg a menet,ez itt nem dubai.Hol van az eszetek?Kutyáról beszélünk baszus...
2021. febr. 11. 00:21
 25/36 anonim ***** válasza:
29%
#23 Csak mert tőlem idéztél...Neked az összes felmenőd gazdag volt és minden nap steak-et ettek? Naugye, hogy nem. Valószínűleg kihalt volna az emberiség, ha ez így működne. Erről ennyit.
2021. febr. 11. 00:31
 26/36 anonim ***** válasza:
36%
Nekem egész életében lényegében szar tápokat és konzerveket evett a kutyám, max 20-30 % hústartalmút. Mikor hozzánk került, még nem volt "divat" a jó minőségű táp, talán nem is nagyon gyártottak olyat. Mikor próbáltam volna neki jobb minőségű kaját adni, rosszul volt tőle, nem bírta. Akkor én felelőtlen voltam, mert nem volt más lehetőség? Kössz szépen, végülis 15 évig élt a nagy testű kutyám, ami nagyon szép kor...
2021. febr. 11. 01:34
 27/36 anonim ***** válasza:
65%

Az enyém is főtt tárházát eszik, kap hozzá szívét, zúzáját, máját, tojást, nyakát, lábát. Még répát, zellert hozzá és kenyeret ő is.

És ő is 15 éves.

A csivavám tavaly halt meg 17 évesen, ő is így evett 2 hónapos korától.

2021. febr. 11. 06:04
 28/36 anonim ***** válasza:
47%

Miért tartanak olyanok kutyát akik nem képesek normálisan etetni?

Nagyon sok hajlektalannak is van kutya tarsa, pedig magarol sem tud rendesen gondoskodni ... a kutyak meg is tok jol elvannak a gazdival.

Jelenleg en is ugy allok, hogy sokszor inkabb en nem eszem csak a kutyanak tudjak adni ... nem terveztem, hogy a covid hazavag anyagilag.

Nem azzal kell foglalkozni, hogy masok mit csinalnak ... te magad legyel minta gazdi, masok zsebeben viszont ne kotorassz!

2021. febr. 11. 07:01
 29/36 anonim ***** válasza:
34%

Konnyu egy kis "mituggralsz" pulit barffal etetni, havonta nem is jon ki olyan ordongosre az osszeg!

Leteznek nagytestu kutyak is, akik 4 nap alatt megeszik amit a te kis barfos pulid egy honapban.

Nem kell masokat kritizalni es torodj magaddal!

Lehet par ev mulva kitalaljak, hogy a barf mennyire nem jo a kutyaknak.

Biztos valami divatorultke vagy. Te milyen dietat kovetsz? Ketogen, atkins, dukan?

Na szevasz!

2021. febr. 11. 16:44
 30/36 anonim ***** válasza:
72%
29, aki annyira csóró hogy csak egy csivavát tudna rendesen etetni, az miért választ valami nagytestű kutyát, hogy aztán szeméttel etesse? Tudod, nem kötelező.
2021. febr. 11. 18:29
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!