Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért morog, harap a kutyám...

Miért morog, harap a kutyám ha fel akarom venni?

Figyelt kérdés
Akárhányszor fel akarom venni a kutyám, mindig agresszíven morog, majd megkap. Nem erősen, csak odakap. Egyszerűen nem értem miért. Ez van akkor is, mikor a kutya pihen és véletlenül hozzáérek a lábaihoz, felvakkan, agresszíven morog. Ne gyertek a "Minek kell a kutyát emelgetni" kijelentéssel, előfordul olyan pillanat, mikor a kutya kimegy az utcára, mert a többiek nyitva hagyják a kaput, kis butus meg kiszökik és muszáj lenne felvennem, de egyszerűen nem merem, mert amint megemelem, elkezd morogni.

2021. jan. 30. 14:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%
Mivel neten keresztül igen kevés az eredménye bármilyen nevelési tanácsnak, első körben azt ajánlom, legyen a kutyán nyakörv. Amikor újra kikolbászol az utcára, nem kell megemelned, hanem a nyakörvnél fogva szépen hazavezeted.
2021. jan. 30. 17:18
 12/14 anonim ***** válasza:
84%
Kutyanak negy laba van ... meg is felveszik :)))
2021. jan. 30. 18:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Nyakorv, poraz. Es akkor nem kell emelgetni.

Egyebkent meg neveles, bizalom. Azert morog, mert nem bizik benned. Mentett 30 kilos kutyam van, első napokban azt se engedte hogy a labahoz, farahoz erjek. Fesules, karomvagasnal vicsorgott. Csak ido kellett neki, es szepen hozzaszokott mindenhez, amot eddig nem ismert. Egyedul furdesnel kell megemelnem, hogy berakjam a kadba, de egy hangja nincs, pedig nem szeret furdeni, de ilyenkor ki van rakva a kad szele virslivel, es maris nem olyan rossz elmeny neki. Ha esetleg megemeled te is adj neki kozben valami finomat, dicserd meg.

2021. febr. 3. 13:22
 14/14 anonim ***** válasza:
79%

Kulcsmondat: "Azert morog, mert nem bizik benned." Illetve azt az igényét jelzi, hogy rohadtul hagyd abba, amit csinálsz vele.

Nulladik lépésként állatorvos, vizsgálat, teljes vérkép. Ha védtelennek érzi magát (romló érzékszervek, általános rossz közérzet) az okozhat ilyet, illetve hormontermelésre ható betegségek megnövekedett agressziószintet okozhatnak.

Én ehhez hívnék házhoz egy kiképzőt. Komplexnek tűnik a probléma, jó lenne látni, hogy te is meg a többi családtag is hogy viselkedik vele. A fél fizetésemet merem rátenni, hogy ott sem stimmel valami.

Megfogás: odamégy, fölé hajolsz, iszonyatosan domináns / ijesztő mozdulat. Ha pihenésben zavarod meg, az is egy hirtelen, ijesztő inger.

Amit én csinálnék: kapuszabály tanítása. Eleinte legyen rajta póráz, nem azért, hogy a kezedben tartsd, hanem legyen mit megfogni, ha nem vagy ügyes és a kutya kijutna a kapun.

A kapuszabályt nagyjából úgy tanítod, hogy icike-picikét nyitod ki a kaput, visszacsukod, dicsérőszó + kedvenc jutalomfalat, ha a kutya nyugodt maradt. Aztán fokozatosan egyre nagyobbra nyitod a kaput, árgus szemekkel figyelve a kutya izgatottsági szintjét. És ezt nagyon-nagyon sokszor eljátsszátok, mert a kutya próbálkozni fog? Érvényes még az egy órája tanult szabály? És reggel is érvénye? És este is? És akkor is, ha nagyi van a kapuban? És akkor is, ha ott a szomszéd macska? stb. stb.

Nekem mentett kutyám volt. Én anno ott kezdtem vele, hogy végigkérdeztem hol érinthetem meg, hol szereti ha megérintik, hol annyira nem. Ezen akár jutalomfalat segítségével is lehet dolgozni.

Azt is megtanítottam neki, hogy hirtelen hozzáérni JÓ. Egy rövid hangsort (megvagy!) kapcsoltunk hozzá, hogy ne legyen totál hirtelen neki. Ez ugye életet menthet. Nyilván ez majd a legutolsó lépés, először az emberekkel való kapcsolatát és a kapuszabályt kell rendbe tenni.

2021. febr. 3. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!