A kutyám morog, harap. Mit tegyek?
Iszonyúan félre lehet nevelve az a kutya.
Először is szánj időt arra,hogy alaposan utánaolvasok a kutyanevelési alapelveknek. Ha a kutyád meg mer morogni téged, sőt, teszi ezt minden indíték nélkül, akor ott a nevelésben valami nagyon el lett szúrva.
2,5 éves kora óta ezt csinálja és nem volt következménye. Azt írod,hogy nem lehet róla leszoktatni. Hogyan próbáltad eddig?
Négyéves korában fogadtam be egy koszos, éhező, szomjazó, verésnyomokkal tarkított kutyát... volt nálam egy kiló lecsókolbász, azt azonnal befalta.. adtam vizet, úgy ivott, hogy na...közben morgott..
de ottmaradta kertben..rájött idővel, hogy itt senki nem bántja, renszeresen kap enni-inni, és van jó kis búvóhelye...sőt játéka is...nos a játék az csodát tett...ez lehet, hogy sosem látott ilyent..kis sípolós valamit...egészen megváltozott..
fél év után már nem morgott, nem volt ellenséges, csak az idegeneket ugatta meg..kutyát soha nem szabad pofán vágni..
..sem seprűvel, sem semmi mással..annak valami oka van, ha morog, harap..lehet, hogy nem is tudsz róla, de valaki szadizza a kutyát..
szerintem.
Hú, mekkora baromságot írt az előző!
Lehet,hogy egy kutya bizalmatlan és a bizonytalan, esetleg menhely előtti időkből visszamaradt szorongása miatt morog, de az esetek döntő többségében szimpla falkavezérségről van szó és félrenevelésről.
Keress fel egy kutyakiképzőt, mert ez nem lesz egyszerű dolog, mi hiába írunk ezerféle ötletet, lehet, hogy a te kutyádnál pont nem fog működni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!