Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztő vagy szaporító?

Tenyésztő vagy szaporító?

Figyelt kérdés
2020 tavaszán meghalt a kiskutyám. Úgy döntöttem, veszek két törpe tacskót, de csakis tenyésztőtől, adásvételi szerződéssel, törzskönyvvel, hogy biztosan egészségesek legyenek. Próbáltam információkat szerezni megbízható tenyésztőkről a MEOE-tól, a Tacsko clubtól, de adatvédelemre hivatkozva elutasítottak. Végül az internetről kinéztem két tenyésztőt és megvettem a kiskutyákat.Mindkét tenyésztő törzskönyvezett, egészséges kiskutyát árult, jó drágán. 8 hetes korban hoztam el a kiskutyákat. Az Újszentmargitai Alfa Black tenyészetből elhozott törzskönyvezett kiskutyáról később kiderült, hogy rejtett heréjű. A Karcagi Kun Karcag Szépe kennelből elhozott kiskutyáról kiderült, mivel az anyának nem volt meg a tenyésszemléje, törzskönyvezni sem lehet. Hosszú huza-vona után végül nagy nehezen meglett a törzskönyve. Mindebből az a tanulság, a tenyésztőtől vásárolt kiskutyákkal is lehet probléma. Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy támogassuk a szaporítókat, tudom ott még több probléma van. Csak jó lenne egy olyan adatbázis, ahol valóban ki lehetne szűrni a megbízhatatlan tenyésztőket.

#tenyésztő vagy szaporító
2021. jan. 14. 15:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
37%
9 valahol elő van írva hogy az embernek csak egy kutyája lehet életében?
2021. jan. 14. 17:13
 12/14 A kérdező kommentje:
Email-ben kértem az említett helyekről információkat, hogy megbízható tenyésztőktől vehessek kiskutyákat és email-ben válaszolták, hogy adatvédelem miatt ezt nem adhatják meg. Én is csodálkoztam ezen, de hát így volt, most is a gépemen vannak ezek a válaszok. Mindkét tenyészetben csak akkor mondták meg hogy még nincs kész a torzskönyv (de már folyamatban van) amikor már a kiskutyákért mentünk, azt mondták, ez mindig így szokott lenni. Azonnal elvittük a kiskutyákat az állatorvoshoz, ő rögtön észrevette, hogy baj van az egyik kiskutya heréjével. Mi ezt ott nem ellenőriztük, hiszen megbíztunk a tenyésztőben. Végülis kaptunk egy rejtett heréjű kiskutyát és egy másik, papírjai szerint törpe, de a valóságban nem törpe méretű kiskutyát. Így jártunk. Az adásvételi szerződésben benne van, hogy visszavásárolhatják a kutyákat, de mi családtagként kezeljük a kiskutyákat és nyilván nem adjuk vissza. Mindezt azért írtam le, hogy azok, akik a jövőben tenyészetekből vesznek kiskutyát, lássák, ott is lehetnek problémák, nem célszerű mindenkiben feltétel nélkül megbízni. Ezektől a rossz tapasztalatoktól függetlenül én is azt mondom, nem szabad szaporítótól kiskutyát venni. Egyik válaszadót sem fogom lepontozni, mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét.
2021. jan. 15. 08:41
 13/14 anonim ***** válasza:
78%

A gyakorikerdesek.hu oldalon sok tenyésztő kommentel.

Ezt a kérdést tönkre fogják tenni, itt rosszat nem lehet írni egy tenyésztőről sem, akkor sem, ha igaz! Töröltetik.

2021. jan. 15. 12:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Mivel az egyik kommentelő minősíthetetlen hangnemben közölte hogy egy szavam sem igaz, közlök néhány adatot. Az Alfa Black And Gold tenyészetből kapott rejtett heréjű kiskutya 2020.05.21.-én született, a törzskönyvi jele és száma: MET:RT.2229/20 a Kisállat egészségügyi könyv száma : 07138167 kiállította: Dr.Kálmánfi Eszter 4425. A Kun Karcag Szépe tenyészetből vett kiskutya születési dátuma 2020.06.04. Jelenleg a mellkas körmérete 45cm, 10 kg. Törzskönyvi száma: MET.RT.2262/20. A Kisállat Egészségügyi könyv száma: 07018728 kiállítója Dr.Saliga Viktória 4929. A tavaly elpusztult kiskutyám egyébként 12 éves volt, egy vagyont költöttünk arra hogy megmentsük, az orvosok is mindent megtettek, de sajnos gyógyíthatatlan beteg volt.
2021. jan. 19. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!