Mit tegyek, ha a szomszédjaim rugdossák a kutyámat?
Fajtiszta Német juhász kutyám van, általában kint alszik a kutyaházban, de esténként mindig a kerítéshez csalják a kutyát(4 ro&a férfi), és rugdossák, ilyesztgetik. Sajnos a kutya nem tudja magát megvédeni, meg se nyekken, hagyja magát valamiért.
Mennék rendőrségre, de azt mondták, meg ne tegyem, mert megölik a kutyát, engem pedig kicsinálnak. Állítólag van náluk sokkoló is, nem akarom, hogy használják, de nem is tudom megakadályozni. Mivel nagy kutya, a házba nem tudom bevinni, mert ahogy mászkál, mindent felborogat.
Nekem ilyen esetben utolsó gondolatom lenne, hogy mit borít fel a házban is mit nem...Mindenképp vidd be. Ha nem vagy otthon, zárd be a kaput, a bejárati ajtót, ablakokat, mindent. Esetleg kamerákat is felszerelhetsz. Én a fenyegetés ellenére elmennék a rendőrségre, és gondoskodnék róla hogy ne tudják bántani a kutyámat, így semmit nem érne a fenyegetésük.
Egyébként nem akarok vádaskodni, de nagyon nehéz elhinnem, hogy kerítésen keresztül egyáltalán hozzáférnek a kutyához annyira, hogy rugdossák, azt meg pláne, hogy ott áll a kutya és egy szó nélkül hagyja, hogy bántsák. Nem hülyék az állatok, van annyi eszük hogyha arrébb megy akkor nem fogják bántani. Ösztön és reflex, hogyha megütnek/rúgnak, akkor megpróbálsz elmenekülni előle, embernél - állatnál egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!