Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha a kutyám...

Mit tegyek, ha a kutyám retteg, mert a szomszéd már reggel óta lövi a petárdákat az udvarán?

Figyelt kérdés
Bent van, de csak rettegve ül az ágy alatt, kivinni nem lehet. Nyugtatót adtam neki, de azt se lehet állandóan. A szomszéd reggel óta petárdázik a kertjében, ráadásul a gyerekkel. Rendőrt már hívtak rá (nem én), ki se jöttek...Értelmesen beszélni nem lehet vele, "egy kutya miatt" biztos nem fogja abbahagyni.

2020. dec. 30. 15:38
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
0%
#19 De azért érzed, hogy elrettentő ereje van, ugye?
2020. dec. 30. 17:36
 22/44 anonim ***** válasza:
47%

21.-nek.

Nincs. Nálam is voltak már párszor, azóta van olyan rendőr, akivel együtt járunk lőtérre.

Miért kéne bármiért is megijednem? Magánterület, legális holmik. Ennyi.

2020. dec. 30. 17:38
 23/44 anonim ***** válasza:
87%
#22 Ne magadból indulj ki. Akinél az életben nem voltak még rendőrök, annak bizony elrettentő lesz, ha egyszer csak megjelennek nála. Sokszor ennyi elég, hogy abbahagyják a zavaró tevékenységet.
2020. dec. 30. 17:42
 24/44 anonim ***** válasza:
64%
Reggel óta petárdázik, mert az milyen szórakoztató tevékenység...hű, de jó, durrant, hurrá! Ólcsó játék... Mit lehet abban élvezni? Dúrran egyet aztán annyi, nagy kaland.
2020. dec. 30. 17:45
 25/44 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező,próbáld ezt.

[link]

2020. dec. 30. 17:46
 26/44 anonim ***** válasza:
51%

Én a környék kutyáinak ugatását hallgatom egész évben, ki fogják bírni azt a pár napot, amíg ellövünk pár tűzijátékot és néhány tárnyi riasztótöltényt a magánterületemen. De lehet úgy is, hogy birtokvédelmi eljárást indíttatok az összes kutyás ellen, akinek a kutyája órákat ugat ok nélkül éjjel. Vagy bejelentem az állatvédőknek, hogy sosem sétáltatják őket, nincs vizük, nincs bennük chip, stb.

Na melyik legyen?

Bahzmeg de utálom a kutyásokat.

2020. dec. 30. 17:47
 27/44 anonim ***** válasza:
53%

26.-nak.

ADOM! :))))

2020. dec. 30. 17:52
 28/44 anonim ***** válasza:
68%
Ha a szomszéd petárdát használ és nem az engedélyezett tűzijátékot, akkor készíts videót, és azzal együtt tegyél bejelentést. Ha tűzijátékot használ és betartja az előírásokat, akkor kénytelen vagy elviselni, ha nem gyújt fel semmit vele. A kutyát meg zárd be a házba és tereld el a figyelmét. Az enyémet pl. nem érdekli a zaj egy kis virsliért cserébe.
2020. dec. 30. 18:23
 29/44 anonim ***** válasza:
42%
Rohadtul felhaborito, hogy minden evben megy a hiszteria a rohadt elkenyeztetett dogok miatt. Hogy lehet, hogy mas orszagokban felsem merul, hogy a buzzi kutyak miatt korlatozzak az emberek szorakozasat, egyszer egy evben ? Felhaborito, hogy egesz evben bokaig gazolunk a kutyaszarban, tobb ezer kutya tamadas minden evben, mert az emberek nem foglalkoznak az elkenyeztett dogeikkel, 0-24 oraban turnunk kell az ugato vonyito dogoket, es ekozben egyszer egy evben nehany orat nem lehet petardazni, tuzijatekozni. Felhaborito, ezen valtoztatni kell. Vagy a kutyakat is be kell tiltani, vagy a petardakat engedelyezni, legalabb nehany orara, egy evben.
2020. dec. 30. 18:46
 30/44 anonim ***** válasza:
87%

29-es, az én kutyámat nem érdekli a tűzijáték, pedig örökbefogadott, utcakutya volt, akár félhetne is tőle, de teljesen hidegen hagyja.

Viszont engem inkább az zavar, hogy gyakorlatilag hozzá nem értők is használhatnak ilyen tűzveszélyes dolgokat, és nem kevés munkát csinálnak a tűzoltóknak. A másik problémám, hogy a szabadban élő állatokat viszont nem tudjuk megvédeni, tehát míg a háziállatot be lehet zárni, a szabadban akár védett állatok pusztulhatnak el egy ilyen szórakozás miatt. Tatán természetvédelmi okokból tiltották be, lett is látványos pozitív eredménye az ott áttelelő vadmadarak tekintetében.

2020. dec. 30. 18:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!