Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha a kutyám...

Mit tegyek, ha a kutyám retteg, mert a szomszéd már reggel óta lövi a petárdákat az udvarán?

Figyelt kérdés
Bent van, de csak rettegve ül az ágy alatt, kivinni nem lehet. Nyugtatót adtam neki, de azt se lehet állandóan. A szomszéd reggel óta petárdázik a kertjében, ráadásul a gyerekkel. Rendőrt már hívtak rá (nem én), ki se jöttek...Értelmesen beszélni nem lehet vele, "egy kutya miatt" biztos nem fogja abbahagyni.

2020. dec. 30. 15:38
1 2 3 4 5
 1/44 anonim válasza:
58%

Én átmennék és megütném.

Hogy hogy nem jöttek ki a rendőrök felszólítására? Azért ilyet nem lehet csinálni. Vagy a rendőrök sem veszik komolyan

2020. dec. 30. 15:46
 2/44 anonim ***** válasza:
32%
Ne azt mondjátok a rendőröknek, hogy petárdázik, hanem azt, hogy verekedés tört ki és folyik a vér. A legjobb, ha közben hisztérikusan sikoltozol is. Én ezt szoktam csinálni, ha azt akarom, hogy tényleg kijöjjön a jard, és ez be is válik.
2020. dec. 30. 15:46
 3/44 anonim ***** válasza:
83%

Rádiót, tévét nyomd be hangosra, próbáld az otthoni megszokott zajokkal egy kicsit "túlkiabálni" azt a tapintatlan barmot. Ablakokat, ajtót jól zárd be, redőnyöket engedd le ha vannak, menjetek a házban a zajoktól legtávolabb eső szobába. Rendőrt próbáld meg többször is, talán ha elégszer szólsz felmelik a sejhajt.

Kitartást nektek.

2020. dec. 30. 15:48
 4/44 A kérdező kommentje:
Magánterületen le is szúrhat önvédelemből én úgy tudom :S
2020. dec. 30. 15:48
 5/44 anonim ***** válasza:
88%
Semmit nem tudsz tenni, max te is kihívod rá a rendőrt, de nem jellemző, hogy nagyon foglalkoznának ilyenekkel.
2020. dec. 30. 15:50
 6/44 anonim ***** válasza:
33%

Hangosíts fel valami zenét a házban.

Kutyám és macskám is van, szilveszterkor a kutyát bezárjuk a házába(elétolunk egy szekrényt) a macska nem zavartatja magát, a gyerekkel meg petárdázunk.

Nálunk a kutya szökős, a házból is menekülne(volt, hogy bent tartottuk), de kibír 1 napot egy évben úgy, hogy fél, ennyinél többet fél a gyerekem minden évben az alacsony kerítésnél kerítésnek neki vagy kiugró kutyáktól, mikor megyünk a járdán.

Aki hamis bejelentést tesz, az számon kérhető és pénzbírsággal sújtható, ráadásul kerten belül mindenki tűzijátékozhat, nem csoda ha nem mennek ki, hiszen legális, amit csinál, pont azért, mert az emberek öröme és a kutyák félelme nem esik egy súlycsoportba, ráadásul nem is mindegyik kutya fél(előző kutyánk nem félt)

Aki megütné a saját telkén petárdázót, most bent lenne az örsön testi sértésért..

Sötét, szűk helyre kell ilyenkor rakni a félős kutyát, hogy ne tudjon magában vagy benned kárt tenni félelmében. Ha van háza, tolj elé egy masszív szekrényt. Maguktól is ezeket a szűk, sötét helyeket keresik, ott érzik magukat biztonságban, ezért van az ágyad alatt.

2020. dec. 30. 15:55
 7/44 anonim ***** válasza:
41%
Told ki a mozsaragyut a garazsbol es szolj a szomszednak, hogy szetlovod a hazat ha nem hagyja abba :)
2020. dec. 30. 16:00
 8/44 anonim ***** válasza:
50%
Tegyél feljelentést.
2020. dec. 30. 16:24
 9/44 anonim ***** válasza:
71%
Magánterületen azt csinál, amit akar, az már más kérdés, hogy egy suttyó. Viszont azok az emberek sem tiszták, akik egy petárdázó szomszéd miatt rendőrt hívnának, hamis bejelentéseket tennének, meg verekedni mennènek egyből a szomszédhoz. Persze, hogy nem jön ki a rendőr. Vannak fontosabb esetek is annál, mint hogy buksi fél az ágy alatt ès meg kell simogatni. A szomszédot szép szóval is meg lehet kérni, hogy hagyja abba, de ki fogja bírni a kutya, nem fog belehalni. Majd elfogy a petárda.
2020. dec. 30. 16:31
 10/44 anonim ***** válasza:
68%
Meg jo, hogy kivinni nem lehet, ne is legyen kint! At kell veszelni ezt az idoszakot, sajnos ez ilyen. Esetleg te is megprobalkozhatsz a rendorokkel, de felenk se jonnek ki ilyesmi miatt.
2020. dec. 30. 16:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!