Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A mamát hétfőn úgy megijesztet...

A mamát hétfőn úgy megijesztette egy kutya, hogy aortarepedése lett. Ilyenkor mit lehet tenni? Lehet okolni a gazdát?

Figyelt kérdés

Hétfőn ment hazafele a boltból. Az egyik háznál egy nagytestű kutya a hirtelen hangos ugatásával úgy megijesztette, hogy majdnem elesett. Azóta fájt neki a mellkasa, alig bírt haza menni. Aztán a papám délután kihívta a mentőket, bevitték, és kiderült hogy aortarepedése van. Nem repedt el teljesen, csak egy kicsit. Valószínűleg segített az is, hogy ahogy hazaért elrágott egy vérnyomáscsökkentő gyógyszert.

Visszament apám a házhoz, elmondta a tulajnak a történetet. Ő annyit reagált, hogy őt nem érdekli, azért tart kutyát hogy ugasson. Ilyenkor kellene valamit csinálni? Ez végülis komolyabb sérülés mint egy harapás, és ha valakit megharap egy kutya, annak lesz következménye. Ennek is lehet?

2020. dec. 23. 12:43
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
93%

A kutya a saját területén volt, ennyiből nem lehet eldönteni, hogy eleget foglalkoznak-e vele. Az én kutyám a rollerezőkre háklis, mentett kutya. Egy deszkapark melletti kutyafuttatóba járok vele, hogy szokja az ilyen zajokat, most ott tartunk, hogy utcán már nem vetődik a rollerezők után, de amint a futiban vagyunk, és lekerül a póráz, és zárt kapu mögött van biztonságban, ha van rollerező a parkban, már versenyt fut a kerítésnél és ugatja őket, de amint kilépünk, megint nyugi van, csak a kerítés mögül nagy a szája. Amúgy meg alaposan le van fárasztva.

A mamád vigyázzon jobban a vérnyomására, tartsa be a terápiát, figyeljen oda az étkezésére és a megfelelő mozgásra. A kutya gazdáját nincs miért számon kérni.

2020. dec. 23. 13:10
 12/47 anonim ***** válasza:
38%
De összehasonlítok egy gyereket egy kutyával, mert mint mondtam az állatokkal szemben jobban elnézőbb vagyok, mint egy neveletlen pulyával vagy FELNŐTT emberrel. Nem tudom, te hol élsz es a valóságban vagy-e, de a kutyát nem riasztonak es kajanak tartjuk, hanem családtagnak. Gondolom az ismerőseid is jobban szeretik a kutyájukat, mint teged, ezert vagy igy feldúlva. Ennek is az az oka, amit mar elmondtam: egy kutya értelmesebb sok embernel. Nálad is. Nehogymar az en bajom legyen, hogy a kutyám kit ugat meg. Igen, arra figyelni kell, hogy ne bantson embert, ne morogjon ra, meg ilyesmi, de szerinted álljunk mindig keszenletbe a kertbe a kutya mellett, hogy akkor most mikor jon egy idos ember? elegge elkenyelmesedtetek mar.
2020. dec. 23. 13:13
 13/47 anonim ***** válasza:
10%
Egyik nagybátyám idén augusztusban stroke-ot kapott, lélegeztetőre került, november elejére meghalt. Magas volt a vérnyomása, nem szedte rendesen a gyógyszereit, nem vetette meg az alkoholt, dohányzott, még élhetne, ha időben életmódot váltott volna.
2020. dec. 23. 13:17
 14/47 anonim ***** válasza:
31%

13: hagyd. Az ilyennek a komfortzónája fontos csak. Ami annyit tesz, legyen kőbányai a hűtőben, lehessen nézni a való világot, közben lehessen fingani a parizeltől meg büfizni a sörtől.

Minden más úri huncutság.

2020. dec. 23. 13:20
 15/47 anonim ***** válasza:
7%
13 családtag? Egy olyan valami ami emberekre ugat és akár meg is támadhatja őket? Szerinted ez elfogadható családtag? A kutya is haszonállat volt, az utóbbi evtizedekben lett divat, hogy nehanyan csaladtagnak tekintik. Ami engem meglep, főleg egy nagyobb testű kutya esetén. De a te bajod is kit ugat meg mert elofordulhat hogy megmergezik. De ha ennyire szereted az állatokat akkor vega is vagy? Erre válaszolj
2020. dec. 23. 13:22
 16/47 anonim ***** válasza:
95%
15: egyebkent mindezt ugy irtam, hogy nekem nincs kutyám, de ha elköltözök biztos lesz. Budapest mellett elek egy kis községben, rohadt sokszor hallgatom éjszaka a kutyaugatast(de inkabb ez mint a kispulyasírás), amikor sétálok az utcan is megugat az osszes, de nem hisztizek. Aki ilyen miatt hisztizik, annak gondolom mindennel baja van a világban, csak o maga tökéletes.
2020. dec. 23. 13:23
 17/47 anonim ***** válasza:
97%
Védi a területét normális hogy ugat, az én kutyám is ugat ha védeni akar mégse veszélyes az emberekre addig amíg nem mondom neki hogy védjen meg akkor ugrik. Attól hogy egy kutya ugat nem biztos hogy harap is. Kedves 16-os te nagyon hülye vagy, a helyedben elbújnék egy sötét lyukba és nem jönnék elő
2020. dec. 23. 13:25
 18/47 anonim ***** válasza:
85%
15: senki nem mondta hogy szeretem az állatokat amugy. azt mondtam hogy nehany állat értelmesebb mint az ember, ami igy is van. ilyenkor mindig bedobják ezt a “akkor vega is vagy?” kartyat, mar vártam. annyi a különbség hogy egy szarvasmarha, csirke, tyúk TENYLEG haszonallat, es ha mi nem ennenk meg, akkor nem is lennenek tenyesztve, de mindegy. A kutya meg magától nem fog senkit megtámadni, csak azt aki eleve fenyegető számára, vagy ha nincs megnevelve(amirol nem o tehet, es az ilyen gazdákat en sem ertem)! De az hogy a sajat telkerol elzartan ugatott nehogymar hisztizni kelljen. Es itt be is fejeztem, mert ezzel a vega kártyával be is bizonyítottad hogy annyi eszed van mint egy teleszart buvarruhanak.
2020. dec. 23. 13:27
 19/47 anonim ***** válasza:
93%

“ A kutya is haszonállat volt, az utóbbi evtizedekben lett divat,”

Proliknál, parasztságnál igen.

Több száz éve kedvencként voltak a kutyák jelen nemeseknél, királyi udvarban stb.

2020. dec. 23. 13:28
 20/47 anonim ***** válasza:
88%
ma 13:17 válaszomat azért írtam, mert ha a kérdező mamájának baja lesz a vérnyomása miatt, annak nem egy kutya lesz az oka, a tragédia megelőzhető, csak ahhoz erőfeszítéseket kellene tenni.
2020. dec. 23. 13:28
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!