Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyiért lehet venni egy...

Mennyiért lehet venni egy tenyésztésre alkalmatlan sheltiet?

Figyelt kérdés
Régóta szeretnék egy ilyen kutyát venni már rég óta gyűjtögetek. Viszont nem szeretnék semmi képp olyan kutyust venni ami alkalmas lenne tenyésztésre mivel egyenlőre még nem szeretném, ha kiskutyák születnének. Természetesen ivartalanítva lenne a kutya. Viszont hallottam, hogy vannak olyan kiskutyák tenyésztőnél melyek a tenyésztésből kivannak zárva pl:színhiba miatt. Nekem hobbi célra tökéletes lenne egy ilyen kutyus is(Szeretek órákat a szabadban tölteni, futni meg szeretem kedvenceimet újabbnál újabb trükkökre tanítani). És természetesen nem arra akarok kilyukadni, hogy minél olcsóbb legyen a kutyus mert akár 200-350 ezret is fizetek érte. Azt tudom, hogy a tenyésztésre alkalmas kutyusnak 350-500 ezer között mozog átlagosan az ára. Viszont pl egy színhibás példány mennyi körül mozog árban? Egyébként közel sem biztos, hogy veszek kutyát csak gondolkodom rajta. Lehet még várok vele pár évet csak kíváncsiságból kérdeztem!

tegnap 23:55
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

"Viszont nem szeretnék semmi képp olyan kutyust venni ami alkalmas lenne tenyésztésre mivel egyenlőre még nem szeretném, ha kiskutyák születnének."

Itt nagyon el vagy tévedve. Te nem pároztathatsz, nem hozhatsz le almot, mivel nem vagy tenyésztő! Tenyészkutyát csak tenyésztők vesznek, hobbi célra meg nem kell tenyészetből kivont kutyát venni, hanem alapból hobbi (show, azaz küllem, nem munkavonalú irányzat) célra tenyésztett kutyát kell venni. 200-350 reális ár egyébként.

ma 00:10
 2/5 anonim ***** válasza:
24%
Egy. Bárki indíthat tenyészetet, csak kiválcsa kenelnevet.
ma 00:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Kiválcsa? Kenelnevet? Azta. Akkor tuti szakértő vagy.
ma 00:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Reális ár amit írtál egy nagyobb problémáktól mentes kölyökért is.

Sokan azt csinálják, hogy tenyésztőknek van egy 2-3x-os szorzó és a hobbi gazdik törzskönyvére ráíratják, hogy nem tenyészthető (vagy hasonló), illetve jobb helyeken, ahogy a gazdákat is megválogatják, azt még jobban megszűrik, hogy tenyésztésre kihez mehet kutya.

ma 04:50
 5/5 anonim ***** válasza:

#2:

Szerintem előbb tanulj meg írni, mielőtt bárhova kommentelsz valamit az interneten.

ma 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!