Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tartják a bullterriert...

Miért tartják a bullterriert alkalmatlannak oly sokan őrzési feladatokra?

Figyelt kérdés
Ahol lakom,a tüzépet 2 bullterrier őrzi, ha éjszaka sétálok fel a haveromnak,mindig látom, hogy ücsörögne.. Vagy fel alá komótosan járkálnak.. Egyszer odamentem a kapuhoz,megnézzem hol vannak, nem láttam őket.. Jobban körbe néztem, az egyik feküdt, a másik jobbra tőlem a sötétbe / árnyékba ücsörögött, erősen bámultak nagyon megijedtem xD majd az egyik vicsorgott, a másik hátra ment, mintha taktikáznának. Tipikusan csendesgyilkosnak nézték ki. Nem fognak a kerítésnél ugatni, mint egy N J, hanem aki oda bemegy, az többet nem jön ki.. Nem lopni akartam, csak tetszik ez a fajta, nappal is szoktam nézni őket, ismerem a tulajt is. Nekem nem úgy tűnik, mintha alkalmatlanok lennének........
2014. júl. 3. 12:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert alkalmatlanok rá. A mai bullterrierek, olyanok, mint a mai boxerek. Családi kedvencek, nincs már bennük szinte semmi őrző-védő ösztön. Amerikában már a dobermannokat is így szelektálják, szépen lassan eltüntetik azt, amire valóban kitenyésztették.
2014. júl. 3. 12:27
 2/7 Maximus79 válasza:
Szerintem nyugodtan mássz be éjszaka símaszkban,majd kiderül...
2014. júl. 3. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Mert a bullterierek harcra lettek teremtve nem őrzésre és nagyon magas a fájdalom rátájuk Magyarul ha valaki bemegy véletlenül este hozzád mondjuk a szomszéd a kutya épp ideges elkezdi szétépni akkor azt ütheted vághatod leszarja úgy szétkap mint foxi a lábtörlőt:D meg csúnya is :D
2014. júl. 3. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Utolsó,baromságot írsz.A bullterrier gazdacentrikus fajta,nem boldog,ha nem lehet folyton az emberrel.Inkább személyvédő,mint területőrző.Én úgy melóztam bullterrierekkel,hogy mindig ott voltak mellettem és együtt járőröztünk.
2014. júl. 3. 13:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hozzánk bárkit beenged a kutya, max a fejét emeli fel a foteljében. Külsőre ijesztő, de csak extra simiért szokott csípni. Ugatni meg álmában szokott ez a "csúnya nagy harcikutya"
2014. júl. 3. 16:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert alkalmatlan rá. Én imádom őket, simán vennék a fiam mellé. De házőrzésre nem ilyet tartanék. Nálunk is van egy háznál kettő is. Bármikor meglehet őket simogatni. Rendesen boldogok mikor valaki arra megy.
2014. júl. 4. 21:26
 7/7 anonim ***** válasza:
93%

Alapvetően alkalmatlan rá. Területőrzésre mindenképp, személyvédelemre még csak-csak el lehet vele bohóckodni.

A mérete kicsi, nem elrettentő, ráadásul jellemre is inkább egy bohókás családi kutya.

Harcolni sem harcoltatták őket sokáig, mert esélyük sem volt a pitek ellen.

A hideget sem bírják.

2014. júl. 4. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!