Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek van szapis kutyusa?...

Kinek van szapis kutyusa? Őszinte vélemények, tapasztalatok? Csak azoknak válasza érdekel , akinek tényleg van/volt szapis kutyusa.

Figyelt kérdés
2020. nov. 16. 15:14
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó, kitalálom, lepasszoljátok a kutyát gyorsan, majd egyszerűen nem vesztek fel telefont, így nem is tudnak reklamálni. Tipikus mocskos szapis megoldás...

Kérdező, ha szereted és tiszteled a fajtát, akkor nem támogatsz olyanokat, akik tönkre teszik. Ez ennyire egyszerű. Ha meg magasról teszel a fajtára, ne akarj bichont.

2020. nov. 16. 16:06
 22/46 A kérdező kommentje:
Tiszta szívemből imádom a fajtát és pont ezért tenyésztőtől veszek. Eldöntöttem!
2020. nov. 16. 16:11
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed kérdező! 😊
2020. nov. 16. 16:19
 24/46 anonim ***** válasza:
88%

Egy régi ismerősöm vett egy "mini" "yorkit" 45ezerért, egy 6 kilós fekete-cser idegbeteg foxi keveréke lett.

Aztán vett mellé egy másik "mini" "yorkit", 50ezerért, az már yorki színű és méretű lett, de légcsőszűkületes, patellás, remegős, mindentől fosik, és szó szerint, mert nem tudja 3 óránál tovább tartani az ürülékét, 2 évesen sem.

Aztán a kettőt szaporították és lettek mindenféle tacskó formájú, meg csipás, vízfejű, ideggyenge kis szerencsétlenségek, akik senkinek sem kellettek, 1 élte meg a 2 hónapos kort, de ő is olyan beteges, levegőt alig kap, hogy inkább elaltatták és azt mondták, majd talán a következő alom már jól sikerül, biztos még fiatalok voltak hozzá, emberrel is előfordul beteg gyerek ......

Természetesen mindezek előtt folyamatosan konzultáltak velem és más normális kutyásokkal, el lett mondva többször is, hogy nem jó, de hát látjátok.

Okos ember más kárán tanul, hülye meg a sajátján se ....

Csak szerencsétlen kutyákat sajnálom.

2020. nov. 16. 16:26
 25/46 anonim ***** válasza:
92%
#24 te jó ég. ez nagyon felba-szott. de hogy jut eszébe hogy a két beteget még szaporítja is???
2020. nov. 16. 16:30
 26/46 anonim ***** válasza:
93%
Mert "cukimukik", "nem tehetnek róla", "beteges, gyenge immunrendszerű ember is szül", "hadd legyen ennyi boldogságuk", "hisz azért vettük, hogy legyenek kölykeik", "azért lettek, mert kutyázni akartunk és a kutyázásba, mint fogalomba ez is beletartozik" stb stb stb .....
2020. nov. 16. 16:35
 27/46 anonim ***** válasza:
81%
ennyi büdös bunkót, komolyan mondom... az ilyen miért szaporodik
2020. nov. 16. 16:37
 28/46 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező jól döntesz,hogy tenyésztőtől veszel, lehet kérni akár részlet fizetést is, én is így vettem a kutyámat. Így könnyebb volt kifizetni,de tudom azt,hogy egy jó idegrendszerű egészséges kutyám van. Tudom azt,hogy jellemben és küllemben is azt kapom ami a fajta!

Sajnos legutobbi nagy szapi telepen is fehér keverékek voltak össze zárva volt ott westie mix is. Egyszerűen 6-7 hetesen egy laikus főleg nem látja milyen fajta lesz. Rá mondják,hogy máltai vagy havanese. Megveszi és ahogy növekszik kiderül nem az,aztán jönnek a betegségek.

Itt környéken is volt egy csajszi láthatóan álló fülü westie mixxel. Kérdezte,hogy az enyém milyen fajta? mondom havanese(bár ő is szapis,de azért küllemben havanese) megszólal az övé is. MOndom nem akarok bele szólni,de a havanesenek nem állhatna a füle,inkább egy westie keveréknek néz ki,de ha nem hisz nekem írja bele googlbe. Mondja akkor átvágtak? Mondom elég csúnyán.

Vagy a bichonos csopiban írják nagyon hullik a bolognese szőre, ugye nekik sem hullhat. Aztán persze kiderült valami totál fehér színű mix,bolognesehez semmi köze. De akkor mit csináljon a szőrhullással? Hát ha már nem néztél utána és olcsón kellett akkor élj együtt vele,ennyi.

2020. nov. 16. 17:16
 29/46 anonim ***** válasza:
63%
20-as, te talán garanciát vállalsz arra ha kiderülne hogy valami genetikai baja van, mint egy normális tenyésztő? Ja, nem. Nem is nálad fognak panaszkodni hanem az állatorvosnál mikor havonta előjön valami baja, aztán egy életre megtanulják hogy egy állaton nem szarrágóskodunk 😞 Hihetetlen hogy még van képed ilyeneket bekommentelni
2020. nov. 16. 17:31
 30/46 anonim ***** válasza:
80%

Sajátom mentett, anyumé viszont sajnos tipikus 40.000 ft-s szapis.

Nekem egy 4 hónapos amstaffom van, aki 2 napos korában került a fajtamentőkhöz 7 tesójával, mert (valószínű) ellés közben meghalt az anyjuk és a szaporítónak nyilván fogalma nincs, mit kell tenni ilyenkor. A szapi azt mondta a menhelynek hogy mindkét szülő amstaff, de törzskönyve nyilván nincs a kicsiknek. Gyakorlatban lehet hogy tényleg fajtatiszták, de hivatalosan csak fajtajellegűek. 3 és fél hónapos korában került hozzám, és bár rövid idő, de még semmi baj nem volt vele és szerintem nem is lesz. Teljesen egészséges, nagyon jó súlyban van, jó evő (túlságosan is), nagy mozgásigényű, idegrendszeri hibának nyoma sincs. Mikor először látta a doki, azt mondta, nem gondolta volna hogy mentett, teljesen fajtatiszta kinézetű.

Anyum kutyája viszont tipikus szapis történet. 5 éves gyerek (én) könyörgött a kutyáért, szülők bevállalták, de nem nagyon gondolták túl a dolgot. 40.000 ft-ért elhoztak egy bichont. Mikor kicsi voltam nyilván nem tudtam rájuk szólni mert még nem értettem, de azóta nagyon sokat beszéltem erről anyummal és már érti, hogy miért rossz amit tett. Azt mondta, hogy nem voltak rossz körülmények között tartva, megmutatták mindkét szülőt és ránézésre nem volt bajuk, bent laktak a házban, stb. Ettől függetlenül nyilván szaporítás. Most 11-12 éves a kutya, és bár az egészségével sose volt baj, nagyon kis életképtelen szegény. Világ életében válogatós volt, nem hajlandó kb semmit megenni. A terrmészetével soha nem volt baj, de 20 perc séta után már liheg össze vissza, teljesen kifullad. Mikor vizes a fű, nem hajlandó rálépni, ilyenkor a betonra ürít. Ha utcára kerülne, 2 napig se bírná szerintem. Nagyon kis nyomi, és már anyumék is látják.

Tehát a szaporítás orosz rulett. Lehet hogy egy teljesen stabil idegrendszerű, egészséges kutyát fogsz ki, de legtöbbször többet hagynak ott a szapis kutyák gazdái a dokinál, mint amennyit kifizettek érte. Illetve tele van a menhely kutyákkal, akiktől a szaporítók elveszik a boldog élet lehetőségét. Sok szapi (aki nem tekinti magát annak) azt mondja, hogy csak jó helyre, ismerőshöz adja a kutyát, ami semmivel nem jobb, mert azok az emberek is fogadhatnának örökbe menhelyről ahelyett, hogy a szomszédba becsúszott kiskutyákat pátyolgatják.

2020. nov. 16. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!