Tapasztalatokra lennék kíváncsi. A páromnak van egy kutyusa és nekem is. Az övé kb 10napja nagyon furán viselkedik. Mi történhetett vele? Tapasztalt valaki ilyesmit? A többi lent.
Figyelt kérdés
A kutya furán viselkedik. Keresztülfekszik a combomon, vagy csak az első 2 mancsát teszi rá a lábamra és a fejét a hasamhoz. Egyik nap a kanapén ültünk, a párom átölelt,az egyik keze a hasam előtt volt. A kutya feküdt,de felugrott és akart volna jönni. A párom nem engedte(itg egy egy éves német dogról beszélünk, nem egy öleb). Erre felugrott a kanapé háttámlájára, hátulról közénk furakodott és hiába nem fért el rendesen, a párom kezét ellökte és a fejét a hasamhoz tette. Sok ilyen van. Nem értem mi történt. Mindig az ölembe akarja tenni a fejét. Már a kocsiban is hátra kell ülnöm,mert előre jön hozzám. Tapasztalt ilyent valaki? Mit lehet tenni? Van egy yorkim,semmi baj nem volt eddig. Most nem akarja hozzám engedni sokszor.2020. máj. 9. 07:56
1/21 A kérdező kommentje:
Késik kb egy hete, de mivel veteg voltam, sok C-vitamint szedtem és ugye attól is csúszhat.
2020. máj. 9. 08:07
2/21 anonim válasza:
Akkor csinálj egy tesztet sürgősen.
3/21 A kérdező kommentje:
Igazából azt szeretném tudni,hogy mit lehet tenni ilyen esetben. Imádom, de nagyon nagy kutya, muszáj szót fogadnia, nem akarom, hogy valami bajt csináljon. Van egy 9évesem és egy yorkim. A nagy kutya rettenetesen féltékeny lett rám. Eddig mindig szót fogadott, tanítva van. Most egyszerűen nem értjük mi van.
2020. máj. 9. 08:11
4/21 A kérdező kommentje:
Most fájdogál picit,ha hétfőig nem jön meg, csinálok tesztet. De nem hinném, hogy az lennék. De még ha az is..mit lehet csinálni ilyen helyzetben? Próbáljak távolságot tartani a kutyától?
2020. máj. 9. 08:13
5/21 anonim válasza:
Nem biztos hogy terhee vagy lehet felfáztál a kutyák nem csak a terhességet észlelik hanem a betegséget is. Tudod jó a szaglásuk.
7/21 A kérdező kommentje:
Nem vagyok felfázva,de szerintem terhes sem vagyok.Kb 10 napja tart ez a viselkedése. Mintha védeni akarna. Sétáltam vele az utcán, soha nem foglalkozik senkivel, de pl múlt héten egyik nap, akik szembe jöttek, kikerültek valamit a járdán,ezért közelebb léptek és a kutya 2 lábra állt. Nem támadott, de mintha jelezni akart volna nekik,hogy ne jöjjenek közelebb. Szegények megijedtek, német dog, hatalmas. A kérdés inkább az,hogy mi válthat ki ilyen védelmező viselkedést egy kutyából és mit tudok tenni ellene? Mindig volt kutyám,de ilyent még nem tapasztaltam.
2020. máj. 9. 09:15
8/21 anonim válasza:
Tilitani kell, el kell őt küldeni, mielőtt elkezd komolyabban bevédeni.
9/21 anonim válasza:
"egy egy éves német dogról beszélünk"
Kamasz, próbálgatja a határait. Mondjuk, ha pocaklakód lenne, az sem lenne ok tűrni a tahóságát.
Én kipróbálnám azt, hogy ha tahó, minden móka megszűnik körülötte: pl. felálltok az a kanapéról és arrébb mentek, ha normális akkor meg dicséritek.
Kocsiba autós hám vagy biztonsági öv, amíg nem tudjátok megnevelni. Amúgy birka türelemmel kamu autózás, előre kúszik, hátra visz, ismétel.
10/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez jó ötlet. Megpróbálom.
2020. máj. 9. 09:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!