Melyik kutyasuli a jobb? Cerberos vagy Népszigeti kutyaiskola? Indokokat is!
Ezt valóban csak az tudja megmondani, aki mindkettőbe járt. Amit én legutóbb láttam a népszigeten, az egy domináns agresszív argentin dog, akit azért hoztak terápiára, mert a cerberosban csak romlott az állapota. A kutyát pórázon próbálták meg szocializálni, és teljesen hozzászoktatták ahhoz, hogy kannákkal püfölik. Hát ettől semmivel nem lett jobb a helyzet, gondolhatod.
A népszigeten Korom Gábor és Mariann (aki terápiával foglalkozik) kb. 3 perc alatt, anélkül, hogy egy ujjal hozzányúlt volna a kutyához, úgy helyre tette, hogy lecsatolták róla a pórázt, és össze is engedték a többi kutyával.
A cerberosba sosem jártam, és nyilván elfogult is vagyok, mivel az én kutyámat a népszigetesek segítettek megnevelni, de én mindenképpen a népszigetet ajánlanám, vagy bármelyik másik tükör iskolát.
Nem tudom, hogy a cerberosban van-e klikkerezés de szerintem az nagyon fontos, ha megtanulsz ügyesen bánni azzal a kis kütyüvel, akkor minden nagyon könnyen fog menni.
A cerberpsnál minden a falkavezérségen és a Fennel módszereken alapszik, ami azért ebben a formában túlzás. Illetve pont most olvastam egy cikküket A kutya magazinban, amiben kölykök neveléséről írtak, és ők azt mondják, hogy a Fennel-féle procedúrákat már kölyökkorban gyakorolni kell. Na ez nálam teljesen kiverte a biztosítékot, de ettől még elképzelhető, hogy ez a jó út. Mindenesetre látok a népszigeten olyan köly
Mindenesetre látok a népszigeten olyan kölyköket, akik nyilván falkavezérnek tekintik a gazdit, hiszen még kicsik, és szó sincs gesztusevésről, meg ilyen butaságokról, simán klikkereznek velük, és amúgy IPO versenyzőnek készülnek, tehát tudásban is rendesen ott vannak már azért.
Szóval nekem ezek miatt a népsziget (őrmező, pomáz, vác, bármelyik tükör suli), de én is mindeképpen azt javasolnám, hogy nézz meg egy-egy foglalkozást mindkettőnél, és dönts aszerint, hogy neked melyik szimpatikus.
A Cerberosról csak hallottam és olvastam a honlapjukat. A Népszigeti iskolát magam is kipróbáltam. Már két tanfolyamon vagyunk ott túl és nekem nagyon bevált.
Hívd fel mindkettőt, menj el mindkét helyre, nézz meg egy-egy órát és utána dönts, bár mint mondtam én elfogult vagyok a Népszigeti iskola irányában.
A Népszigeti kutyaiskola az általános hobbykutyások iskolája, a Cerberos kifejezetten a problémás egyedekre szakosodott, így a módszereik is ezt tükrözik.
Ha a kutyáddal nincsen semmi viselkedésbeli probléma, akkor irány a tükörsuli, viszont ha kezelhetetlen a számodra akkor a Cerberost ajánlom.k
A népszigeten a terápiás csoportban csak a legelső alkalom legelején van póráz/szájkosár, utána már nincs. Nyilván az elengedés csak azután következik, hogy egy oktató felállította kutyának a szabályokat, és az ottani oktató vállalja a felelősséget.
Ha jól tudom, sosem fordult még elő olyan hogy ember/állatorvosra lett volna szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!