Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiborít a kutyám, HELP?!

Kiborít a kutyám, HELP?!

Figyelt kérdés

Leszögezendő, hogy ő a mindenem.

Van egy 10 kilós utcáról mentett keverékem.

A babakocsikon kívül konkrétan mindent támad - nem ugat! támad... - ami gurul. Legyen az gördeszka, teherautó, motor, szimplán a kocsik, roller, banyatank.

4 évig olyan helyen laktunk, ahol ez nem volt egetverő probléma, tudtam hogy létezik, de ahol laktunk ott gyér volt a forgalom, többnyire nem is járt semmi. Próbáltam szépen és csúnyán is leszoktatni róla (jutifalat, nyugtatgatás, felvettem, figyelem elterelés, és ja... volt hogy kapott nem kicsit), volt kint nálunk oktató, aki közölte, hogy a kutya ostoba... DE SEMMI NEM HASZNÁL.

3 hónapja viszont költöznünk kellett másik albérletbe, és ugye a kutya miatt nem voltak túl jók a lehetőségek, oda kellett menni ahova beengedték. Fő út. Hosszú fő út. Ahogy kilépek vele azonnal autók, motorok, biciklik, 2 általános és két ovi határolja szóval rengeteg roller és gördeszka, és minimum 200 méteren egyszerűen muszáj vele a főúton sétálni mert minden irányban csak a főút van, de elágazva is csak forgalmas utak. Azt hittem, vagy legalábbis nagyon reméltem, hogy ha ez állandó ingerként éri majd akkor talán hozzászokik, de inkább sokkal rosszabb lett, mert már az embereknek is utánuk akar kapni ha túl közel vannak, pl a zebrán, van hogy át sem jutunk egy zöld lámpán, meg kell várnom egy újat, hogy ne legyenek körülöttünk.

Megjegyzendő: autóhoz szoktatott kutya, minden autóban kulturáltan utazik, majdnem minden nap autóztatva van, teherautónk is van, azt is ismeri, szereti, azonnal beugrik és nézelődik, élvezi hogy magason van, a saját teherautónkat soha nem támadja, ha elmegy mellettünk, úgyhogy ez a baromi nagy autógyűlölete nem jogos.

Konkrétan pokoliak lettek a séták, napjában kb 100 ember végignézi, ahogy küzdök a kutyával a zebrán mert támadja a kocsit, az elhaladó buszt, a másik embert, hogy kifeszíti magát, visszafele megy, és sokszor már a sírás kerülget mert nem tudom mit csináljak vele, nem figyel rám, nem áll meg, mintha ott sem lenne.

Gondolkodtam, hogy elkezdhetném megint hogy igenis megütöm szerencsétlent, de forgalmas utcán nappal ki tudja, hogy reagálnának rá az emberek, estére meg a kijárási tilalom nélkül is kihal itt minden, szóval olyankor meg normálisan tudunk sétálni.

2020. nov. 12. 11:07
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
63%

Olyan tréner kell, aki ért a mentett felnőtt kutyák rehabilitációjához.

Az én kutyámmal is volt ilyen gond, de sikerült leszoktatni. Azt vedd figyelembe, hogy ingerközelbe kell vinned, másképp nem megy. Nálunk van egy kutyafuttató, ami mellett van egy gördeszkapark, ott szoktattam, ha kellett, a futiban is pórázon volt, így könnyebben le tudtam állítani. A jutifalat sem mindegy, ínycsiklandóbbnak kell lennie a zavaró ingernél.

Ha gondolod, írhatsz privátban is.

2020. nov. 12. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!