A szomszéd "kutyatartása" kiborít. HASZNOS ötletek?
Sziasztok!
A helyzet nem egyszerű,most költöztem páromékhoz,mind2 szomszédjuk iszonyatosan tartja a kutyáikat.Az egyik szomszédnak egy 9-10 éves ivaros tacskó keveréke van,0-24 láncon és nadrágszíj van a nyakában.A kaját (kenyeret) csak ledobálják neki a porba a teraszról.Télen-nyáron kint van,oltásai nincsenek.Néha meg szoktam etetni,de mindig nem tudom.Télen le is fényképeztem,mert akkora hó volt,hogy ki se látszott belőle a kutya,a párom lapátolta el a kutya körül a havat,mert a gazdáktól ott fagyott volna meg a hó alatt.Azt a képet el is küldtem pár szervezetnek,de még csak reakciót sem kaptam senkitől.
A másik szomszédban "normális" c*gányok laknak,a többihez képest,valóban normálisak a szülők.Viszont itt lakik még az egyik gyerekük is,23-24 éves lehet.Nem dolgozik és szerzett valahonnan egy szuka "pitbullt".Keverék,de mindenkinek azt mondja,hogy pit és alig várja,hogy tüzeljen.(Vajon miért)
Szerencsétlennek 1 db oltása sincs,parvos volt 3 hónaposan,a helyi doki kikezelte (hitelbe) azóta se voltak nála és ki se fizették.Nagyon le van épülve,egész eddig a pincébe volt zárva,most meg LÁNCON kikötötték a kerítésükhöz,és egy összetákolt vastetős valami szolgál "házként",mindez a tűző napon,étel-ital nélkül.Szegény kutyus kb 5-6 hónapos,mégis ilyen nagy szemű láncon végezte az udvaron.És a srác most akar hozni,egy roti kölyköt is...
Őket nem merem bejelenteni,mert az apja a helyi önkormányzatnál dolgozik és a párom családjával nagyon jóban vannak.Ha kijönne bármilyen szervezet,tudnák,hogy én voltam és páromék családja nagyon kiakadna rám.Attól függetlenül,hogy ők is elítélik a kutyatatásukat.
Mit tehetnék???
A srácnak annyi esze van,mint egy marék borsónak,a másik szomszéd kutyáját meg hiába jelentettem be,semmi nem történt.
Az állatvédőrségnek szóltam...Nem is egyszer...
Köszönöm
Szia.
Hol laksz? Mert annak a településnek a közelében kéne keresned embereket. Pl a nyíregyházi PCAS foglalkozik ilyenekkel.
Írj a tetovált állatmentőknek. De előbb feltétlenül beszélj erről előtte pároddal. Ő él ott évek óta, és fog még évekig. Jó szomszédságnak meg kéne maradnia. Tehát egyeztess vele erről.
Bejelentéssel kapcsolatban, hogy könnyebb legyen közöttünk a kommunikáció. Kedves Szimpatizánsok! Nagyon szépen megkérünk mindenkit, hogy:
- a bejelentés erre az email-címre érkezzen: bpallatmentok@gmail.com
- a bejelentésnek tartalmaznia kell (kellene): a bejelentő elérhetőségét, az eset címét, némi információ a bejelentéssel kapcsolatban (mi történt, mit láttál?), csatoltan képek vagy videó az eset bemutatásához
- a bejelentéssel kapcsolatban történt-e már bármilyen jellegű intézkedés.
A kapott információkat teljes körű diszkréció fogja körüllengeni. Azonban, ha szükségünk van hatósági személy közreműködésére, őt tájékoztatnunk kell, reméljük ezt megértitek!
Köszönöm a válaszokat,sajnos Nyíregytől nagyon messze vagyunk,Bp. mellett lakunk egy kisvárosban.
Párommal már többször beszéltem erről,ő nem partner ebben,mert sok mindent köszönhet a szomszédoknak.A tacskós szomszéd segít mindig a ház körül,szerszámok,barkácsolás terén,a másik,aki az önkormányzatnál van,ő meg ügyeket szokott nekik intézni.
Párom mondta,hogy ő nem akar összeveszni senkivel sem,ráadásul pont nem a 2 szomszéddal,viszont a nyáron valószínű,hogy eladjuk a házat,ezért gondoltam,hogy ha elmegyünk innen,akkor már úgyis mind1.
Megpróbálok a "pitbullról" is képet csinálni és a tetovált állatmentőknek szólni.
Csak az a baj,hogy ebben a kisvárosban,rengeteg ilyen körülmények között élő állat van :S
Hát nem tudom,hogy lenne jobb a kutyának,ha elvinnék és bármennyi esélyük lenne a normális életre,vagy az,hogy nyáron kimúlik a melegtől,vagy a következő télen,nem lesz aki kiássa.
Ennél még az altatás is humánusabb vég,és nem szenved többet.
A pitbullos szomszéddal nem vagyok beszélőviszonyban,mert az állatorvosi rendelőben dolgozom és emiatt nagyon kerül engem,mert fél,hogy számon kérem tőle a parvos gyógyításának az összegét.
Páromnak már mondtam (mert ők beszélnek),hogy bombázza hülye információkkal,de annyi hülye haverja van,akik ebből csinálnak bizniszt,hogy sok esélye nincs a dolognak.
Az enyémet is el akarták "kérni",hogy fedezzenek vele.Még jó,hogy én ivartalanítottam,mert kutyalopás is volt a környéken.
És én vállalnám a nevem,csak a párom és a családja nem.És ők nem akarnak ebbe belefolyni.
Már annyit javult a dolog,hogy vizet kap.Ha tőlük nem is,de én locsolok át neki.Még tányérja sem volt :S Azt is én adtam.
A tacskósoknál meg most van egy új kutya.Valami palotapincsi szerűség,soha nem láttam még náluk.Eléggé "fókázik" a hátsó lábai totál bénák és csak húzza maga után.Több infóm nincs róla,de már kivagyok tőlük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!