Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiborít a kutyám, HELP?!

Kiborít a kutyám, HELP?!

Figyelt kérdés

Leszögezendő, hogy ő a mindenem.

Van egy 10 kilós utcáról mentett keverékem.

A babakocsikon kívül konkrétan mindent támad - nem ugat! támad... - ami gurul. Legyen az gördeszka, teherautó, motor, szimplán a kocsik, roller, banyatank.

4 évig olyan helyen laktunk, ahol ez nem volt egetverő probléma, tudtam hogy létezik, de ahol laktunk ott gyér volt a forgalom, többnyire nem is járt semmi. Próbáltam szépen és csúnyán is leszoktatni róla (jutifalat, nyugtatgatás, felvettem, figyelem elterelés, és ja... volt hogy kapott nem kicsit), volt kint nálunk oktató, aki közölte, hogy a kutya ostoba... DE SEMMI NEM HASZNÁL.

3 hónapja viszont költöznünk kellett másik albérletbe, és ugye a kutya miatt nem voltak túl jók a lehetőségek, oda kellett menni ahova beengedték. Fő út. Hosszú fő út. Ahogy kilépek vele azonnal autók, motorok, biciklik, 2 általános és két ovi határolja szóval rengeteg roller és gördeszka, és minimum 200 méteren egyszerűen muszáj vele a főúton sétálni mert minden irányban csak a főút van, de elágazva is csak forgalmas utak. Azt hittem, vagy legalábbis nagyon reméltem, hogy ha ez állandó ingerként éri majd akkor talán hozzászokik, de inkább sokkal rosszabb lett, mert már az embereknek is utánuk akar kapni ha túl közel vannak, pl a zebrán, van hogy át sem jutunk egy zöld lámpán, meg kell várnom egy újat, hogy ne legyenek körülöttünk.

Megjegyzendő: autóhoz szoktatott kutya, minden autóban kulturáltan utazik, majdnem minden nap autóztatva van, teherautónk is van, azt is ismeri, szereti, azonnal beugrik és nézelődik, élvezi hogy magason van, a saját teherautónkat soha nem támadja, ha elmegy mellettünk, úgyhogy ez a baromi nagy autógyűlölete nem jogos.

Konkrétan pokoliak lettek a séták, napjában kb 100 ember végignézi, ahogy küzdök a kutyával a zebrán mert támadja a kocsit, az elhaladó buszt, a másik embert, hogy kifeszíti magát, visszafele megy, és sokszor már a sírás kerülget mert nem tudom mit csináljak vele, nem figyel rám, nem áll meg, mintha ott sem lenne.

Gondolkodtam, hogy elkezdhetném megint hogy igenis megütöm szerencsétlent, de forgalmas utcán nappal ki tudja, hogy reagálnának rá az emberek, estére meg a kijárási tilalom nélkül is kihal itt minden, szóval olyankor meg normálisan tudunk sétálni.

2020. nov. 12. 11:07
1 2
 1/11 alonelyman válasza:
89%

szia

egyet tehetsz, hívj házhoz egy kutya trénert aki majd elmegy veled sétáltatni és előszőr ő fogja melletted stétáltatni aztán majd te

2020. nov. 12. 11:15
 2/11 anonim ***** válasza:
36%

Tiltsd a kutyát mar akkor amikor rautalo magatartást mutat es ne utólag birkozz vele.

Roppant egyszeru: kell egy flakon víz es nemi odafigyeles.

Amikor latod, hogy a kutya kitorni keszul (nem rangatod a pórázt!) egyszeruen rászólsz, hogy NEM es egybol lefrocskolod a vizzel. Ennyi.

Ezt kell csinalnod kovetkezetesen es minden rautalo magatartásnál. Par het rendszeres gyakorlas utan a kutya megszokja, hogy a NEM szo utan jon a víz … ilyenkor mar el is hagyhato a frocskoles, eleg a hatarozott tilto szo NEM.

2020. nov. 12. 11:29
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is egy normális tréner kéne. Aki olyat mond, hogy a kutya ostoba és SEMMI javulást nem tud elérni vele, az vagy kókler, feladja a nehezebb eseteket vagy nagyon kezdő még. De ilyen nincs. Igen, lehet, hogy a te kutyádnál nagyobb türelemre, szakértelemre lesz szükség, lehet, nem is fog gyönyörűen sétálni, de olyan nincs, hogy a támadásról lehetetlen leszoktatni.
2020. nov. 12. 11:30
 4/11 anonim ***** válasza:
18%
Van a kutyáknálnis autizmus, meg csökkent szellemi képessègek. A 4 kutyánk közül, egy nekünk is nagyon buta. 3-mal tök oké, öket is mi neveltük, ez az egy, katasztrófa. Büntetés vele az élet...
2020. nov. 12. 11:46
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Legelőször lenne egy kérdésem. Ugye szájkosárral viszed a kutyát sétálni? Ez nagyon fontos a többi ember egészsége érdekében, ráadásul, ha megharap valakit, te is pórul jársz.

Egy tréner mindenképp jó lenne, viszont nem feltétlen házi. Nyilván az is jó lehet, de ennek a kutyának óriási szocializációs problémája van. Egy kutyasuli is jó lenne, képzett és tapasztalt trénerrel persze.

Nincs olyan, hogy nem lehet erről leszoktatni, sőt nem csak lehet, kell is. Ez a kutya nem tisztel téged egy kicsit sem. Ettől nem lesz ostoba és te sem leszel rossz gazda. Ha mentetted, ki tudja, mi történt vele. Nem szabad elhanyagolni ezt a problémát és itt csak tréner segíthet.

Látni, hogy szereted, hiszen foglalkozol a problémával. Ne add fel! Az én kutyám is volt már, hogy kapott az utcán. Aki látta, furcsán nézett, de nem érdekelt. Ő is mentett és dominanciaharcot folytattunk az utcán. Én nyertem :D

Egy pasi egyszer rám is szólt, de nehogy még ő tudja jobban, hogy mi kell a majdnem 30 kg-s kutyámnak. Nem elég az orrára fújni. Megindult egy kutya után, a csuklóm meg akkorát roppant, hogy azt hittem, eltört. Kitépte magát a kezemből, én meg rohantam utána. Mert a sok okos gazda azt hiszi, ha a határban tart kutyát, nem kell jó kerítés, úgysincs arra nagy forgalom. A kutyája meg kiszökött.

Ez a kép alkalom volt, hogy utcán kapott.

2020. nov. 12. 12:00
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
Nem irtad, hogy milyen fajta. Nem véletlenül terelökutya?
2020. nov. 12. 12:04
 7/11 A kérdező kommentje:

Valami jack russel-beagle keverék szerűség lehet a dokik szerint.

Azt hiszem a tréner lesz a megoldás, köszönöm mindenki válaszát. A vizet is tény, hogy utálja de ebben a hidegben nem szívesen fröcskölgetném.

2020. nov. 12. 13:14
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

5-ös vagyok:

Lehet a fajtájára fogni, de felesleges. A jack russel és a beagle is tény és való, hogy nehezen kezelhető kutya, viszont te vagy a gazdája. Nem engedheti meg magának, hogy így semmibe vegyen. Fajtától függetlenül hallgatnia kell rád. Sokan ott b@sszák el, hogy a fajtára fognak mindent: "Á, ez ilyen fajta, nem tudok vele mit csinálni". Közben meg csak lusták megnevelni. Ne higgy semmilyen mesebeszédnek, hogy a fajtája miatt ilyen. Lehet, hogy csúnyán hangzik, de a kutya az még mindig "csak" egy kutya. Nem arra van, hogy helyetted gondolkodjon és ő döntse el, hogy kit támad meg. Mondom ezt úgy, hogy imádom az én amstaff keverékemet. Velem alszik minden éjjel, de tudnia kell, hol a helye a ranglétrán. Bőven alattam.

2020. nov. 12. 13:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Hany kerben laksz?
2020. nov. 12. 13:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezen a szinten már felmerülhet a gyanú, hogy idegrendszerbeli okok is közrejátszhatnak, de ezt csak szakértő tudja megítélni. Ezen tréninggel sajnos nem lehet segíteni, de ha tudjátok kezelni a helyzetet, akkor teljes életet élhet.
2020. nov. 12. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!