Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kiborít a cicám! Mit tegyek?

Kiborít a cicám! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
10 hónapos maine coon cicám nem hagy élni!!!! tönkreteszi az egész lakást mindent lever, mindent szétszed, éjszaka nem hagy aludni, hangosan nyávog mindenért, erőszakos, szó szerint lehetetlenné teszi az életem! Már megbántam hogy magamhoz vettem de nem szeretném odaadni senkinek mert ragaszkodik hozzám de rájöttem hogy nem egy 30nm lakásba való. Van egy másik cicám is, együtt kéne játszanak de annyira erőszakos hogy már csak menekül előle. Üvölt ha a hordozóba rakom stb. mit lehetne tenni vele? mitől lehetne nyugodtam egy kicsit?
2013. ápr. 25. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Az enyém minden reggel eljátssza ezt, de csak reggel. Mindig megmutatja, hogy hogy is indul egy nap.-.- Követ, nyavalyog, mindenhová felmegy és lever az asztalról meg polcról mindent, vagy ami kisebb és tetszik neki, azt a szájába elviszi, ha be van kapcsolva a gép felugrik a billentyűzetre, ha kaját csinálok beleereszti a körmeit a lábamba, holott ott van előtte a kaja.. Szóval tudom milyen egy idegesítő macska. Én olyankor bemegyek a szobába, a macskát kirakom és egy idő után abbahagyja a nyavalygást. Meg kell szoknia, hogy nem leszel mindig ott, hogy teljesítsd az elvárásait. Rakd ki onnan, ahol vagy és megszokja majd, hogy nincs annyi nyavalygás mindenért.

Jobb sajnos nem jut az eszembe. Kitartás!:)

2013. ápr. 25. 09:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam hogy ez megoldás lenne csak az a baj hogy a lakás egylégterű tehát csak a fürdő van külön helyiségben, ezért nem tudom kizárni :D nálam ha nem vagyok otthon akkor rombol a legjobban, a legrosszabb az hogy amióta éjszaként a fejemre mászik vagy a mellkasomra,gyakorlatilag óránként arra kelek hogy dagonyáz(fáj) és fulladok.... engem alapesetben nem zavar a cica az ágyban de a másik felveszi a kakaóscsiga pózt és a lábamhoz lefekszik és kész...
2013. ápr. 25. 10:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én Maine-em is egy kis őrült. De én kicsi korától rászoktattam, hogy mit szabad és mit nem, és egész jól halad. Néha pókemberest játszik, a falra felugrik és felmászik magasra :) Én úgy neveltem meg, hogy vettem egy virágspriccelőt, és ha olyan helyre ment fel, ahova nem szabad (asztal, mosdó, stb.) akkor lespricceltem, és közben sicceltem. Most már elég, ha meghallja, hogy felveszem a spriccelőt az asztalról, már ott sincs, és egyből jókiscicaként viselkedik :) A vizipisztoly is jó erre a célra, ezt még anno olvastam valahol és nálunk eléggé bevált. Most már jó idő van, úgyhogy nem fog megfázni pár csepp víztől, csak vigyázni kell, hogy a fülébe, szemébe ne menjen.
2013. ápr. 25. 10:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Szegény... Nem tudnád valahogy a közös játékra szoktatni őket? Mindenképp jó lenne, ha lekötnék kicsit az energiájukat. Eleinte játsszál velük együtt hátha rájönnek, hogy mindketten élvezik. Nekem is lett egy örökmozgó cicám, képtelen a seggén ülni, ő éjszaka harapdál meg karmol, csak úgy viccből, mondjuk ezt kifogja nőni. És szerencsére a másik cicával annyit szaladgálnak, hogy már mást nem "rongál" a cica, de ha a nagyobb nem lenne, azt hiszem én is a fejemet fognám. Meg talán ha kicsit idősebb lesz a cicád, akkor valamennyire megváltozik és nyugisabb lesz.
2013. ápr. 25. 17:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha már ennyire kiborít a cica (hidd el ismerős helyzet, de nálunk kinőtték és csak időszakosan jött rájuk az elmebaj) akkor állatorvostól (olyantól aki foglalkozik homeopátiás kezeléssel) lehet venni homeopátiás gyógynővényeken alapuló cicanyugtatót. Nem mesterséges gyógyszerrel tömöd, de ha ilyen szinten kiborulsz tőle, az egyikőtöknek sem jó
2013. ápr. 25. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!