HELP. Vemhes cica témában. Mi a jele annak hogy a cicám fialni fog?
Van egy vemhes cicám . 2 éve már fialt , de akkor nem vettük észre rajta hogy vemhes mivel csak egy cicát fialt. A jeleire nem emlékszem ,egyszerre csak kijött a kicsike.
Most viszont..a hasa akkora majd kicsattan, egész nap fekszik, a ló ólban a szalmába . De tényleg egész nap pihen .Egyik kérdésem az lenne , hogy baj az ilyenkor?
A másik...A kiscicák egészen feltűnően mozognak a hasába, a hasa amikor veszi a levegőt, olyan mintha be hullámozna, ha óvatosan megfogjuk a hasát, érezhetjük a kiscicákat . Tej még nem jött ma a cicijéből, de le van lógva.És a segítségeteket szeretném kérni , ha van hozzá tapasztalatotok ,hogy mik a jelei a fialásnak? Ivartalanítás: a környéken csak egy Hím cica van a miénk .Mikor tudtok hogy ő csinálta fel, ivartalanítva lett. Nem gondoltuk hogy ő is megteheti mert még csak egy éves volt. Légy szíves ne is írjatok olyanokat hogy mert nem ez lenne ha ivartalanítottuk volna a cicát hamarabb. Egyébként a cicáknak már találtunk is gazdikat.(bár még meg sem születtek)Előre is köszi a segítségeteket
pont azok a fialás jelei, amiket leírtál: egész nap fekszik a szalmában (ez ilyenkor normális, valószínű, hogy reggelre már ott fekszenek majd vele a kiscicák is (: ), az is erre utal, hogy már mocorognak a hasában. az nem baj, hogy még a tejelválasztás nem indult meg. fialás után a macska meg szokta enni a méhlepényt, vagy mit, abban vannak olyan hormonok, amik megindítják a tejelválasztást. meg az különben is csak nagyon nehezen jön, ha megnyomkodja az ember.
a cica meg már egy évesen is lehet ivarérett :)
1. válaszoló. bocsi ma még nem :)Nem is voltam gépközelben.szerintem nagyon sokan kérdeznek most ilyeneket , mivel úgy hallottam most volt a párzási idő.
2. válaszoló. köszike nagyon hasznos választ adtál, de minden reggel nézem a cicámat de semmi. már három napja ott fekszik ( jó csak akkor mikor kajál,meg "vécézik" nem ). De amit mondtál hogy a méhlepény hatására jön a tej nem tudtam. És azt sem hogy ilyenkor természetes a pihenés :) köszike
szia!
én voltam a 2.
nincs mit :)
azt a méhlepényes dolgot egy ismeretterjesztő filmből tudom :)
ha már olyan régóta fekszik, szerintem most sok kis cica lehet a hasában, és azért nem nagyon mozog. ilyenkor már megerőltető neki. nekem az egyik cicám a fialás előtti napon már csak feküdt, és reggel 5 kiscicával fogadott minket :D lehet, hogy a tiédnek még több kölyke lesz. egyébként maximum olyan 8-at fial egy macska.
szia!
láttam, hogy már írtál, válaszoltam is :) majd akkor privátban beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!