A cicámnak milyen oltások kellenek? (többi lent)
Helló!
Kezdő cicatartó vagyok(1.macskám lesz) és sajnos nem tudom,hogy milyen oltások kellenek majd. Kandúr cica és amikor elhozzuk 9 hetes lesz. Légyszi írjátok le,hogy mik kellenek és mellé az oltás árát. Természetesen azt is,hogy mire valók és tabletták is jöhetnek! :)
Előbbi
másra nem oltottunk még macskát nem az első és más baja nem volt egyiknek se soha
Macskák oltási és féregtelenítő programja:
- 2 hetes kor : Féreghajtó
- 4 hetes kor : Féreghajtó
- 6 hetes kor : Féreghajtó
- 8 hetes kor : Kombinált oltás (fertőző orr- és légcsőgyulladás, calicivírus okozta nátha, panleukopenia, macskaleucosis, chlamidiosis elleni védőoltás egyben)
- 10 hetes kor : Kombinált ismétlő oltás
- 12 hetes kor : Veszettség elleni oltás
- 6 hónapos kor: Kombinált oltás
- 7 hónapos kor: Veszettség elleni ismétlő oltás
-1 éves kor felett évente: Kombinált oltás + Veszettség oltás + Féregtelenítés
Veszettség oltás csak akkor kell, ha kijárós lesz a cica, ha csak lakásban lesz tartva, akkor nem fontos.
A féreghajtó 2-300 Ft, a kombinált oltás nálunk 5.000 körül van, a veszettség kb 4.000. De van olyan kombinált oltás is, amiben benne a veszettség, az jobban megéri, ha kijárós a cica. Persze rendelőnként változhatnak az árak.
(hmm az előttem szóló oltási programja inkább kutyára kell)
9 hetesen kerül hozzád így onnan írom.
Lesz már oltása mikor hozzád kerül vagy nem?
9 hetes:kombinált(ebből van a kis kombi meg a nagy,értelemszerűen a nagy a drágább.
12 hetesen:kombi ismétlés.
13-14 hetesen veszettség ha igény van rá(hazánkban szinte nincs is veszettség)
Ha megkapta az oltásokat akkor ezekután évente 1 ismétlő.
A lakhelyed közelébe keresd fel a rendelőket és érdeklődj az árakról mert ezek nagyon eltérőek lehetnek.
Kijárós lesz a cica vagy csak benti?Sokat számít.
Féreghajtót kaphat mikor elhozod aztán azt is ismételni kell negyed évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!