Miért imádják az emberek annyira a hámot?
Valaki azt mondja abban nem húz annyira. De akkor ha józan ésszel belegondolsz, miért húzatják hámban a szánt, vagy a súlyt? Nem azért hogy könnyebben húzzon?
Miért nem egyszerűbb inkább megnevelni a kutyát nyakörvvel?
Aki a nyaka miatt veszi a hámot az persze más. De ott is azért nem kell elhinni mindig ha a kutya eljátsza a hattyú halálát nyakörvben.
A két nagytestű kutyámnál nyakörvet használok, általában úgyis szabadon vannak egészen addig van rajtuk a póráz amíg kiérünk az erdőbe. Plusz őket hiába akarnám az ölembe rángatni a 70-80 kilójukkal ez nehéz lenne.
Viszont a kicsire több értelmét látom, mert egyszerűbben vissza tudom rántani, plusz a kutya is jobban szereti. Senkit nem akarok meggyőzni arról hogy melyik a jobb, a te kutyád, neked kell eldöntened, mi a jó.
Ez kb olyan mint a gyereknevelés, az egyik esküszik arra, hogy a szobafogság jó módszer míg a másik elítéli.
az én kutyám télleg szebben sétál hámmal ennek nem tudom az okát,de így van
igazából azzal tanult meg sétálni azóta hám nélkül is szépen sétál
Ja, én is mindig megkapom itt, ha közlöm, hogy a hám nem való sétára.
Ezek a hülyeségek mind oda vezethetők vissza, hogy egyszerűen divat kutyát tartani. Ezért egy csomó olyan ember kutyát vesz, akinek nem kéne a kezébe adni.
Nevelni azt már nem akarják, csak mutogatni, hogy nekik ilyenjük is van.
Ehhez tartozik a hám, a cukiruha, a csini fekhely, extra játékok. A kutya meg szerencsétlen boldogtalan, mert nem azt kapja, amire szüksége lenne.
Persze, a legfontosabb, hogy jól meg legyen nevelve egy kutya, de elég egy rántás, bármi miatt, és nagyon komoly baj lehet belőle.
A biztonsági öv sem az emberek nyakát fogja a kocsiban, hiszen el is törhet a gégecső, ha erősen megrándul.
Szerintem sokkal humánusabb a hám.
Egyik barántőm goldija tavaly csak pár másodpercig húzta a nyakörvet, és elájult, alig bírtuk észhez téríteni.
Akkor ő érzékeny, mindegy, azóta is fojtója van.
Da ha nekem nagytestűm lenne, tuti, hogy hámot tennék rá.
A mostanimra viszont semmi nem kell, mert annyira túlkultúrált:D
22:19
Kérlek szépen, hogy ha esetleg lesz nagytestű kutyád és teszel rá hámot, előtte szólj nekem. Megyek kamerával és felteszem a youtube-ra. Álló nap azon fogok röhögni. :)))
Nem egy német dogra gondoltam, hanem mondjuk vizslára...okoska botocska.
Utálom, ha cinikus megjegyzéseket tesznek azért, mert nincs mindenki egy azon véleményen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!