Milyen veszélyek leselkednek az elszökött kutyákra?
Nyilván hogy elüti egy jármű de ezen kivül mi a többi leggyakaribb.
A kutyám már 16 órája megszökött és nemtudom hogy merre van. A faluban minden órában teszek egy kört és akit látok megkérdem de eddig senki nem látta.
Mit tud csinálni ilyen sok ideig? Illetve ha nektek szökött már meg kutyátok akkor mennyi idő múlva jött vissza?
“Körzeti állatorvos még anno azt mondta hogy nem fontos a kutyáknál az ivartalanítás mert nem befolyásol semmit mert az agyában is benne van ez az ösztön.”
Én ilyesmit csak lovaknál hallottam, ott is annyi volt a magyarázat ,hogy a csődöröknél a “csődörös viselkedés” csak részben ösztönös és részben tanult/ felvett viselkedés. Tehát ha egy csődör már felvette ezt a viselkedésformát akkor az kiherélés után is jó eséllyel megmarad. Nem tudom igaz-e, nem foglalkoztam még lovakkal ennyire behatóan. Minden esetre kutyáknál tudtommal nincs ilyen. Ha valamin “hágó”/ párzó mozdulatokat végez (ember lábán, plüssön, másik kutyán ami nem tüzelő szuka) a kutya akkor az dominancia jele, ledominálja/ maga alá rendeli azt a tárgyat, személyt vagy másik kutyát. Aztán még ha lenne is ilyen dolog a kutyáknál mint a lovaknál ivartalanítás után akkor se tudna befedezni egy szukát. Illetve a szökés nem igazán számít ivaros viselkedésnek. Persze egy ivaros kutya általában szökős, de egy ivartalanított de nem nevelt/ rosszul nevelt/ bántalmazott/ rendesen nem lemozgatott kutya is akarhat szökni.
De szerintem a szökés pont hogy ivaros viselkedés mert már elég hosszu idelye vittem előtte sétáltatni és mindig ugyan annyi időre. Ha akart volna akkor hamarabb is megszökhetett volna. De csak szeptembertől kezdte amikkr a szukák tűzelnek.
Egyébként tegnap lett kiherélve és szerencsére nagyon jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!