Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen veszélyek leselkednek...

Milyen veszélyek leselkednek az elszökött kutyákra?

Figyelt kérdés

Nyilván hogy elüti egy jármű de ezen kivül mi a többi leggyakaribb.

A kutyám már 16 órája megszökött és nemtudom hogy merre van. A faluban minden órában teszek egy kört és akit látok megkérdem de eddig senki nem látta.

Mit tud csinálni ilyen sok ideig? Illetve ha nektek szökött már meg kutyátok akkor mennyi idő múlva jött vissza?

2020. okt. 8. 09:11
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
43%
Ha a kutya szökik, az kizárólag a gazda felelőssége! Komolyan, még ezt sem fogod fel? Nem a kutya a leleményes, nem az iskola a hibás, hanem egyszerűen te nem vagy alkalmas a tartására, ha engeded, hogy szökjön! Márpedig ha egynél többször szökik, akkor azt te engeded!
2020. okt. 8. 21:57
 22/32 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

#20 Kérdező

Itt elsősorban nem is a keritésről és a véletlen hibázásról van szó hanem arról ,hogy pl: saját bevallásod szerint sétánál rendszeresen elengeded s akkor elszökik. Ha tudod ,hogy nem behívható akkor az elengedés és elszökés már nem baleset hanem direkt cselekedet.

Amúgy miért akar szökni (mármint még a keritésen keresztül is) ? Rendesen lemozgatod (fizikai fárasztás) ? Tanítod/ játszol/ feladatozol vele eleget (agyi fárasztás) ? Ivaros (érzi a tüzelő szukákat/ vagy ha ő a szuka akkor tüzel) ? Biztos megvan az oka ,hogy ilyen kitartóan akar szökni.

2020. okt. 8. 22:01
 23/32 A kérdező kommentje:

Amikor márciusban vagy mikor elkezdődött a karantén, egészen nyárig végiég mindig póráz nélkül vittem hátra a nagykertbe, mezőre, egy kis akácos erdőbe sétálni és amikor már messzire ment és rászóltam mindig vissza jött. Egyedül csak akkor nem hallgat senkire ha kapar földben egy rágcsáló után.

Szeptember eleje óta viselkedik így hogy nagyon szökni akar és nem hallgat rám.

A pórázt pedig gyülöli, amikor azzal viszem sétálni akkor mindig rávan feszülve.

A sétáltatás mennyiségét pedig nem csökkentettem sem emeltem feljebb nyár óta. Ha olyan mozgékony lett volna akkor biztos hogy nyáron is elszökött volna...

2020. okt. 9. 16:01
 24/32 A kérdező kommentje:
De lehet én tudom rosszul és kevet sétáltatom. Mennyi a minimum séta naponta? Illetve nappal mivel lehet lefoglalni amig nem vagyok otthon vagy ha otthon is vagyok de a sétáltatáson kívűl mit lehet még tenni?
2020. okt. 9. 16:32
 25/32 A kérdező kommentje:

Kedden visszük ivartalanítani utána pedig a közeli erdős/bokros részre fogom vinni sétálni természetesen márcsak pórázzal.

Herélés után már nem fog elszökni?

2020. okt. 9. 17:45
 26/32 anonim ***** válasza:
72%
Az elozo kerdesednel (vagy talan itt? ) nem azt kamuztad, hogy ivartalan? :DD Egyre jobb.
2020. okt. 9. 17:51
 27/32 A kérdező kommentje:

Körzeti állatorvos még anno azt mondta hogy nem fontos a kutyáknál az ivartalanítás mert nem befolyásol semmit mert az agyában is benne van ez az ösztön.

Ott azért írtam hogy ivartalanítva van mert nem akartam abból vitát ha nem befolyásol semmit hogy ivartalanítva van vagy sem.

Aztán pedig utána olvastam és egy állatorvosi rendelőbe is elmentem utána kérdezni. (Ez azután volt miután visszajött)

És ott mondták hogy ez igen is befolyásolja. Ezért gondoltam meg magam és keddre időpontot is kértem.

2020. okt. 9. 18:35
 28/32 anonim ***** válasza:
90%

Te nem vagy teljesen beszámítható, igaz, kérdező? Valahogy szűrni kellene a szellemileg nem tiszta embereket. De nagyon kellene már, hogy engedély köteles legyen a kutya-, macska- és gyerekvállalás...

A kutyának elegendő mozgás kell!

A kutyát emellett le kell fárasztani agyban és ösztönszinten is minden-egyes-nap!

Nevelni kell! Megértetni vele, hogy tilos szökni akkor is, ha tárva-nyitva van a kapu és nincs ott senki! Megértetni azt, hogy ha pockozik, nyulat kerget, akkor is jöjjön vissza hívásra!

Ivartalanítás után is szökni fog, ha a fentieket a gazda nem akarja/nem tudja teljesíteni.

2020. okt. 9. 20:44
 29/32 A kérdező kommentje:

Írhatod hogy nem vagyok normális de ha látnád hogy a közelben hogyan tartják a kutyájukat...

Mind2 szomszédomnak 0-24be láncon vannak kb 2m-3m távolsággal de lehet hogy még túlzok is.

De ugyan ez van a városokban is.

Szóval írhatod hogy nem vagyok beszámítható de én próbálkozok azokon a dolgon javítani amit eddig rosszul csináltam vagy tévhitben éltem, nem hiába kérek itt is tanácsokat.

Azt pedig megértetni vele hogy ne szökjön el fogalmam sincs hogy elkezdjem de szerintém már lehet hogy késő is (8éves).

Persze elfogadom amit írtál tényleg nem vagyok a világ legjobb gazdája de próbálkozom.

2020. okt. 10. 00:44
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

"Körzeti állatorvos még anno azt mondta hogy nem fontos a kutyáknál az ivartalanítás mert nem befolyásol semmit mert az agyában is benne van ez az ösztön."

Jézusom, komolyan vannak még ilyen "állatorvosok" 2020-ban?? Felháborító!

2020. okt. 13. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!