Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkafőzésnél milyen elqúrás...

Pálinkafőzésnél milyen elqúrás okozhat vakságot? Milyen veszélyek leselkednek?

Figyelt kérdés
és még ezen kívül milyen veszélyek leselkednek a jóemberre?
2013. jan. 5. 09:51
 1/10 Majmonka válasza:
A metilalkohol, azaz a metanol (CH3OH) nevű telített, egy értékű alkohol (mondják hétköznapi nyelven faszesznek )okozhat vakságot. A főzés elején termelődik, a réz eleje nevű folyadékot nem szokás meginni. Az is gáz lehet, ha felrobban a cuccos. Nem szabad túltölteni a gépet. A hőfokot is nézni kell. Ennyit tudok, meg azt h a Papa pálinkája 50 fok körül szokott lenni és nagyon finom -:)
2013. jan. 5. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

köszi

még várok részletesebb válaszokat

2013. jan. 5. 10:08
 3/10 anonim ***** válasza:

A cefrét több veszély fenyegeti mint az embert .


Szerintem , nem veszélyes , de amiket én el tudok képzelni azok a következők lehetnek :

- felrobban a gázpalack

- megégeti magát

Amúgy ha mindent nézünk veszélyforrásnak akkor órákon át lehetne sorolni . Például ahol főződ pont oda esik egy repülő , stb .


De ha valaki normálisan csinálja akkor ott semmi gond gond nem lesz . Egyébként még nem hallottam olyanról , hogy valaki meghalt volna .


Olyanról nem halottam még sose , hogy a mostani főzőknél megvakult volna valaki .

Szerintem te itt arra gondolhattál amikor még régen ( több mint 100 éve ) még alumíniumból készítették a főzőket és azok úgy izzódtak , hogy az megvakított pár embert .

2013. jan. 5. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
Az almát meg kell pucolni az almapáinkához. Mert a héjában lévő anyag, vakságot okozhat.
2013. jan. 5. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

kösz

az előző kérdésemnél írta valaki a vakságot, és megijesztett

2013. jan. 5. 10:56
 6/10 anonim ***** válasza:
A főző használati-utasításában levan írva minden.Ha vakságot(súlyos eü. károsodást)lehetne kapni, eleve tilos volna a házi főzés.
2013. jan. 5. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Phoney ***** válasza:
100%

Nem a hibás pálinkától vakulnak meg az emberek, hanem a denaturált szesszel hamisított italoktól. (Már a 19. század óta.)


A rézelejében és az előpárlatban (nem ugyanaz!) sokféle egészségtelen anyag feldúsul, amik többségétől még rossz is lesz a pálinka ráadásul, de az etanol és a metanol illékonysága (a közkeletű tévhittel ellentétben, ami a forráspontjukra hivatkozik) nem különbözik lényegesen, így veszélyes mennyiségű metanolt nem is lehet elválasztani kisüsti főzéssel (ezért is vált be denaturánsként).


Ha nem ecetes és büdös, hanem korrekt, illatos cefrét erjesztesz, majd főzéskor nem sajnálod rendesen elválasztani az elejéről az acetonszagú, majd a végéről a fazékízű párlatrészt (és nem főzöd a csonthéjast maggal együtt:), akkor nem csak megvakulni nem fogsz, hanem más bajod sem lesz. A részletekről meg pl. itt tudsz olvasni: [link]

2013. jan. 5. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Különféle betegségeket(vakságot is)lehet kapni a házi pálinka párlattól.Ezt maga a bérfőzdések szervezetének elnöke mondta.Vagy a konkurens szomszéd asszony.
2013. jan. 5. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a korrekt válaszokat


ha valakinek van még valami tapasztalata, megoszthatja

2013. jan. 5. 11:09
 10/10 anonim ***** válasza:
a rézelejét ne idd meg.
2013. jan. 5. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!